Stir-fry de morocovi si naut cu spanac, menta si chimen

15 Jan 2016, Cristina Mazilu

Initial vroiam sa va povestesc despre ce s-a mai intamplat pe santierul de la Mazilique Studio, da’ de fiecare data cand incepeam sa scriu simteam ca o sa fac un atac de panica pana sa apuc sa termin, so that will have to wait. Puteti in schimb sa vedeti cateva momente in care simulez calmul pe Instagram si Facebook, daca cautati hashtagul #MaziliqueStudio.

Pana atunci insa, sa mancam ceva si pe ziua de azi:
 

INGREDIENTE

12-15 minute, 2 portii

    • 400g morcovi (adica cam 4 morcovi nu prea mari)
    • 1 conserva de naut
    • 5 linguri de ulei de masline
    • 1 lingurita de seminte de chimen (adica ala de pe saratele, nu chimion)
    • 1 catel de usturoi, tocat marunt
    • 1 lingura de menta tocata
    • zeama de la jumatate de lamaie
    • 2 maini de baby spanac
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Taie morcovii in cubulete cu latura de aproximativ 1cm si scurge bine nautul.

Incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare sau un wok si adauga morcovii si semintele de chimen, apoi soteaza-le amestecand timp de vreo 5 minute. Adauga nautul si continua sa amesteci inca 5-6 minute. Cand e aproape gata, adauga usturoiul, zeama de lamaie, menta, spanacul si amesteca bine, pana ce frunzele se inmoaie (cam 1 minut).

Ia tigaia de pe foc si presara sare si piper. Daca vrei, poti adauga inca putin ulei de masline sau o lingura de iaurt. Stir fry-ul asta e bun si dupa ce s-a racit, asa ca nu-i o problema sa-l trantesti intr-o caserola si sa-l iei la pachet la birou a doua zi (daca ti-a mai ramas ceva, desigur).

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (14)
  1. Multă love farfuriei. ^_^ E beyond cuteness.

  2. Ada says:

    Draga Mazi,

    Eu inca nu am reusit sa ma prind care e diferenta dintre chimen si chimion. Stiu ca si in engleza sunt 2 termeni: cumin si carraway seeds. Anyway, nici asta nu ma ajuta ca sa ma prind care e diferenta aia din realitate nu din teorie. So? Any helpful explanation?! Mersi

  3. Florina says:

    Pana acum tot m-am ferit sa folosesc menta – o idee preconceputa. Dar nu renunt la reteta, doar pentru ca am o problema cu menta. :)

  4. Mihaela says:

    Am facut azi si a iesit nemaipomenit. Atat de bun, incat — desi destinatarul era the boyfriend who is currently on a diet, ca a tot mancat fatty cheeses si au iesit analizele prost — am mancat singura aproape toata cratita (nu am wok…). Oricum, de cand cu the aforementioned diet, sectiunea ta “light and healthy” ne-a salvat vietile, altfel am fi mancat terci in fiecare zi. As it is, am mancat gustos (inclusiv altele, o sa comentez separat) si minunandu-ne ce usoara e viata la dieta. Thank youuuuu! Muah!

  5. deea says:

    De acord cu mihaela! F usor de pus in practica retetele din sectiunea lightlight and healthy! Scoti maxim din niste legume banale in fata carora strambi din nas initial. Mai baga niste updateuri acolo.

  6. Diana says:

    Woww arata super bine si cred ca este si buna combinatia, dar nu este cam dulce de la morcov sau balansezi cu lamaia?

  7. Ivana Laur says:

    Suna divin! De abia astept sa incerc!! Multumesc

  8. Ivana Laura says:

    Suna divin! De abia astept sa incerc! Multumesc

  9. Laura says:

    Chiar aseara am facut reteta asta, este perfecta pentru ca mai ales ca am intrat si in perioada postului, este destul de greu sa nu gatesc fara carne, asa cum suntem obisnuiti. E si asa usoara, perfecta pentru o seara in care ai nevoie sa gatesti rapid ceva. Sunt mare fana a retetelor rapide.

  10. Inca nu am facut reteta dar suna foarte interesant. Imi place sa incerc lucruri noi si o sa o pastrez. In weekend sigur familia mea va fi surprinsa.

Comenteaza
Follow on Instagram