Chez Mazilique

Tarta cu cartof dulce, branza Stilton si membrillo

Pentru ca ramasesem cu o cutie de membrillo (practic o marmelada facuta din gutui) in frigider de la febrele mele spaniole de asta vara si vroiam sa eliberez rapid locul ca sa fac loc pentru naiba stie ce urmeaza sa mai indes in frigider anu’ asta, am incercat sa-i gasesc un loc intr-o reteta. Asa ca m-am intors la cealalta pasiune a mea, Ottolenghi, si am adaptat o reteta de-a lui dupa cum urmeaza

quiche cu cartof dulce, stilton si membrillo-2

INGREDIENTE

30-40 de minute, 18-20 de biscuiti

    • 1 cartof dulce
    • 100ml de smantana pentru gatit (32% grasime)
    • 150g branza Stilton (pe asta am gasit-o la Mega Image, dar cred ca poti folosi cu succes si alte variatiuni de blue cheese)
    • 150g crema de branza
    • 200g de membrillo (poate fi cumparat de la restaurantul Don Quijote din Pipera, dar e posibil sa-l gasesti si in alte magazine spaniole – e unul in Piata Amzei si altul pe bulevardul Decebal)
    • 2 oua
    • aluat pentru tarta pe care il faci fix ca aici
    • 2 linguri de ulei de masline
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Curata cartoful dulce, taie-l in bucati cu latura de 1,5-2cm si pune-l intr-o tava. Amesteca-l cu ulei de masline, sare si piper proaspat rasnit si da-l la cuptorul incins la 200ºC timp de 20-30 de minute, pana ce bucatile de cartof sunt moi si rumene.

quiche cu cartof dulce, stilton si membrillo-3

Intr-un bol, amesteca ouale impreuna cu smantana si crema de branza, pana ce obtii o compozitie omogena.

quiche cu cartof dulce, stilton si membrillo-5

Aluatul pe care l-ai facut ca in reteta asta, intinde-l intr-o forma de tarta, inteapa baza cu o furculita, pune deasupra o foaie de copt si niste boabe de fasole uscata si coace-l “in orb” timp de 15 de minute la 180ºC. Scoate apoi boabele de fasole si hartia de copt si mai lasa coaja de tarta in cuptor 10 minute, pana ce se rumeneste usor.

Scoate forma si umple-o cu bucatile de cartof dulce copt, adauga bucati faramitate din branza Stilton si cubulete de membrillo. Toarna deasupra compozitia de smantana, oua si crema de branza si da tarta la cuptor 30-40 de minute, pana ce e rumena.

quiche-cu-cartof-dulce,-stilton-si-membrillo

De aici incolo te descurci: o tai felii si o imparti cu prietenii, o duci la birou ca sa faci misto de rezolutiile de inceput de an ale colegilor, o mananci singur la miezul noptii si te asiguri ca pana dimineata nu mai ramane nimic – it’s your call.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Elena says:

    This thing is to die for!!!! A trebuit sa o incerc si e MI-NU-NA-TA!
    Fata de reteta de mai sus am facut 2 mici schimbari, prima fiind aceea ca am inlocuit Membrillo (fiinda pur si simplu mi-a fost lene sa ma agit sa caut) cu o dulceata cu ‘bucati’ de gutui, iar a doua a fost aceea de a adauga si niste parmezan ras in amestecul de smantana pentru ca sa fim seriosi, putin parmezan nu strica niciodata!
    Multumesc pentru idee, o sa mai incerc si alte combinatii de sweet/savoury

Insta Moments

  • 50 shades of golden (retriever, get it?)
  • Mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio

#poppyseed and #lemon #pancakes, with #maplesyrup and #butter 
#breakfast #sweet #instagood #openkitchen #communaltable
  • Midnight throwbacks 
#taiwan
  • what @ananaie said 
#light #lunch at @mazilique_studio - #salmon #greenbeans #avocado #potatoes #chicory #salad
  • #Pizza time! Recipe on the blog and link in profile
  • Throwback to one amazeballs #breakfast w/ @oana_misha in our @mazilique_studio #teambuilding in #London
  • trust your gut, hug your dog, eat a donut
  • (very) late mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio w/ #scrambledeggs and #scallions
  • Happy days at @mazilique_studio - #fluffy #ricotta #pancakes