Chez Mazilique

Somon in crusta de harissa, cu cuscus

Asta a fost ultima reteta pe care am pregatit-o in bucataria de acasa, inainte sa o devalizez si sa o impachetez pentru studio. Pentru ca – if all goes well – saptamana asta incep sa instalez si sa pun la punct lucrurile pe acolo.

Somonul cu cuscus a fost o masa de pranz lenesa, de duminica, suficient de rapida cat sa o repet si de aromata cat sa intre la my favourites.

 
INGREDIENTE

20 de minute, 2 portii

      • 2 fileuri de somon
      • 1 lingura de pasta harissa
      • coaja rasa de la jumatate de lamaie
      • 1 lingura de miere (poti folosi si sirop de agave)
      • 1 catel de usturoi, tocat marunt
      • 1 lingura ulei de masline

 
PENTRU CUSCUS

      • 100g cuscus
      • 1 legatura de ceapa verde
      • 2 legaturi de patrunjel
      • 1 rodie
      • 1 ardei iute, rosu
      • 1 lingurita de chimion
      • zeama de la 1 lamaie
      • ulei de masline
      • sare si piper proaspat rasnit

 
EXTRA

    • seminte de pin, prajite

 

Incinge cuptorul la 200°C. Intr-un castronel, amesteca pasta harissa cu mierea, coaja rasa de lamaie, usturoiul tocat marunt si uleiul de masline. Asaza somonul cu pielea in jos, pe o tava unsa cu foarte putin ulei. Folosind o pensula, acopera somonul cu amestecul de harissa.

Somon in crusta de harissa si miere, cu cuscus-1

Da somonul la cuptor timp de 15-20 de minute.

Intre timp, pune cuscusul intr-un bol incapator si acopera-l cu putina apa fierbinte (nu trebuie sa inoate in apa – va iesi un terci). Pune deasupra o farfurie, un tocator sau o folie alimentara si lasa cuscusul sa se umfle. Toaca patrunjelul, ceapa verde si ardeiul iute.

Somon in crusta de harissa si miere, cu cuscus-2

Scoate semintele rodiei si stoarce lamaia.

Cand cuscusul a absorbit apa (dureaza maxim 10 minute), amesteca-l cu o furculita si adauga patrunjelul, ceapa verde, semintele de rodie, ardeiul iute, chimionul, zeama de lamaie, uleiul de masline, plus sare si piper proaspat rasnit.

Somon in crusta de harissa si miere, cu cuscus-3

Amesteca bine si imparte cuscusul intre doua farfurii.

Scoate somonul din cuptor si asaza-l peste cuscus, cu pielea in jos. Presara deasupra semintele de pin.

Somon in crusta de harissa si miere, cu cuscus-6

 

you-must-tryIncearca si cu alte variante de cuscus si bulgur:

Insta Moments

  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉