Kitchen Victim: Ep. 14 – Pui la cuptor si cartofi cu unt

25 Apr 2016, Cristina Mazilu

Stiu ca a durat mult timp, dar acum ca bucataria de la studio e gata, am putut ne intoarcem la bunele proastele discutabilele noastre obiceiuri. De data asta am avut toate bunele intentii sa o ii arat lui Morodan o reteta simpla, care nu imi imaginez ca ar putea lipsi vreodata dintr-o bucatarie.
 

 
Pentru cine n-a inteles nimic din video (can’t blame you :-)), mai jos gasiti si reteta
 
INGREDIENTE

1 ora si 30 de minute, 4-6 portii

        PENTRU PUI

      • 1 pui
      • 1/3 pachet de unt Lurpak
      • 1 lamaie taiata in doua
      • 1 capatana de usturoi
      • cate 2-3 fire de rozmarin si cimbru
      • sare si piper proaspat rasnit
      • 2-3 cepe curatate si taiate in jumatati
      • 4-5 morcovi
      • 4-5 pastarnaci

 
PENTRU CARTOFI

    • 1kg cartofi noi
    • 3 linguri de unt Lurpak
    • 2 crengute de rozmarin
    • sare si piper proaspat rasnit

 
Incinge cuptorul la 190ºC. Unge bine puiul cu unt peste tot. Presara sare deasupra si umple-l cu jumatatile de lamaie, usturoiul si ierburile aromatice.

Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline, pune legumele si asaza puiul deasupra. Da-l la cuptor (pentru un pui de 1,5kg vei avea nevoie de aproximativ 1 ora si 20-30 de minute). Intoarce-l de pe o parte pe alta la jumatatea timpului.

Cand mai ai 20 de minute pana ce puiul e gata, pune la fiert cartofii in apa cu sare. Fierbe-i pana ce se inmoaie putin, dar nu sunt inca gata. Scurge-i si usuca-i. Intr-o tigaie, topeste untul pe foc mediu spre mare, apoi adauga cartofii. Poti sa ii zdrobesti putin in tigaie, astfel marginile se vor rumeni mai bine si vor deveni crocante. Adauga firele de rozmarin si ia cartofii de pe foc cand s-au rumenit.

 

  • TIPS-amp-TRICKS1Oricand poti, alege cel mai bun pui pe care-l poti cumpara.
  • Fii generos cu sarea, o sa faca pielea mai crocanta
  • Nu baga un pui rece in cuptor – o sa ii creasca timpul de coacere si nu se va gati uniform. Scoate-l din frigider cu macar 30-40 de minute inainte.
  • Nu uita sa-l lasi sa se odihneasca 15 minute dupa ce l-ai scos din cuptor

 

__________

Untul Lurpak Sarat:

  • Are un gust fin, proaspat, usor sarat, e perfect pe paine proaspata, calda, cu crusta crocanta, dar poti sa il pui si peste legume sau cartofi copti. De asemenea, poti sa-l folosesti la gatit – il amesteci cu restul ingredientelor, il folosesti la prajit sau la copt.

Unt Lurpak Nesarat:

  • Are un gust proaspat si cremos, si poate fi folosit atat in retete savoury, cat si in deserturi.

Spreadable:

  • Tartinabil imediat ce este scos din frigider
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. […] fancy yourself as a perfect Stepford wife who occasionally enjoys one two many glasses of wine, Mazi prepared the recipe for […]

  2. Mihaela says:

    Welcome back!
    Am o curiozitate: hainutele acelea asa de dragute de pe voi nu se murdaresc?

  3. Georgiana says:

    e ceva schimbat la tine Mazi, nu stiu ce, poate dintii?

  4. Florina says:

    Mama ce bunatati! Sa inteleg ca ati inaugurat oficial studioul? Bunatati traditionale!

Raspunde la Mihaela
Follow on Instagram