Chez Mazilique

Tocana de creveti cu naut, coriandru si paprika afumata

Comfort food e atunci cand mi-e lene si foame, dar mai mult lene, si reusesc totusi sa fac ceva de mancare in 15 minute, fara niciun drum la supermarket, doar cu ce gasesc la indemana.

Cum ar fi 1 punga de creveti care zacea in congelator, 1 conserva de rosii tocate, 1 de naut, 1 ceapa tocata marunt, 3 catei de usturoi la fel de maruntiti, 1 lingura de paprika afumata si 1 legatura de coriandru proaspat.

Am tocatat marunt ceapa si am calit-o intr-o tigaie incapatoare cu putin ulei de masline, pana ce s-a inmuiat, apoi am adaugat conserva de rosii si o cana de apa si am lasat lucrurile sa bubble away.

Intr-o alta tigaie am incins ulei de masline si am prajit nautul impreuna cu paprika afumata, pana s-a rumenit si boabele au devenit crocante.

Dupa 10 minute in care sosul de rosii a fiert putin, am adaugat usturoiul tocat, am amestecat, apoi rasturnat in tigaie nautul impreuna cu crevetii intre timp dezghetati. Am asteptat cateva minute, cat cei din urma sa devina roz, am presarat deasupra coriandru, sare si piper proaspat rasnit si am mancat direct din cratita. Cuz why bother.

  1. Mih says:

    Am inlocuit coriandrul cu varianta lui neaosa, patrunjelul, si paprika afumata cu fulgi de ardei iute. Nu am prea inteles treaba cu prajitul nautului (fiert din conserva) dar am incercat oricum. A iesit rapid si foarte mancabil pt marea bucatareasa care (nu) sunt. Deci mersi :) aaaaa si mersi pt reteta de somon dat prin miere/melasa si acoperit cu mix de seminte, e delicios si l am tot facut de cand ai postat reteta! Mi ai salvat niste cine in familie :)

    • Cristina Mazilu says:

      pai daca prajesti nautul obtii o textura mai crocanta
      ma bucur ca ti-au placut retetele :-)

  2. Miha says:

    Siii cand mai postezi discutii cu your BFF? :) loved them

  3. Mihaela M says:

    Nu ma mai satur de ea, cred ca o fac a 5 -a oara :)))))))

  4. Foodieme says:

    Săptămana aceasta iti urmam meniul!
    Tocana asta este magnifica,am devorat 2 portii de unul 😍😍😍
    Soo far meniul este delicos !!
    Multumim

Insta Moments

  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉