Conopida cu sos de patrunjel si mustar Dijon

14 Jun 2016, Cristina Mazilu

Am mai zis si cu alte ocazii cum risipa de mancare ma face sa ma urc pe pereti de nervi. It’s wrong on so many levels. Pe de alta parte, nu cred ca a fost vreodata petrecere (sau pur si simplu masa) pentru care sa nu gatesc mai mult decat era nevoie (asta in caz ca cineva se intreba de unde mi se trag fluctuatiile in greutate) (also, mind your own business).

Asa ca, atunci cand saptamana trecuta am facut naut cu sos verde si am ramas cu cateva linguri in plus din sosul de patrunjel cu mustar, m-am intrebat ce mai e de facut cu el.

Si am taiat o conopida in florete, am amestecat-o cu putin ulei de masline, sare si piper proaspat rasnit si am dat-o la cuptorul incins la 200Cº timp de vreo 40 de minute, intorcand-o de pe-o parte pe alta undeva pe la jumatatea timpului.

(Ocazie cu care as vrea sa subliniez ca, pentru a obtine conopida crocanta si nu niste bucati de legume terciuite, e important sa usuci bine conopida dupa ce ai spalat-o – servetele de hartie will do just fine, iar apoi nu trebuie sa le inghesui in tava. Le asezi cu grija, la o oarecare distanta, cat sa aiba loc sa se rumeansca, nu sa se inabuse).

Anyway, odata ce conopida a iesit rumena din cuptor, am amestecat-o cu sosul verde. Daca ti-e lene sa parcurgi postarea cu nautul, treaba e simpla: amesteci intr-un blender o legatura – doua de patrunjel (acum depinde cat sos vrei sa faci, daca vrei sa ramai cu extra ca mine :p) cu mustar Dijon, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline. Proportiile nu le zic (ca nu le stiu!) (de fiecare data il fac din ochi). Poti sa le iei din reteta de care ziceam, sau sa aprozimezi dupa chef si gust. It’s really easy, n-are ce sa iasa rau (famous last words).

Si, ca sa inchei, peste conopida mozolita in sosul verde am presarat niste fulgi de migdale usor prajiti in tigaie. Si apoi am fost foarte mandra de mine ca n-am aruncat mancare, prin urmare am ras tot de pe farfurie.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Florina says:

    Sosul este demential. Acum ma apuc sa il fac cu tot ce imi cade in mana. A iesit fain tare bun!

  2. doru says:

    interesant sos , mai merge si cu altceva inafara de naut si conopida ?

  3. Alexandra says:

    Tocmai am facut salata asta si e geniala. Singura problema e ca dintr-o conopida medie a iesit exact o portie, care n-a supravietuit decat vreo 10min dupa ce am scos-o din cuptor. Geniala!

Comenteaza
Follow on Instagram