Chez Mazilique

Tocana de legume cu naut, la cuptor

Adica o noua incarnare (minus carnea, in cazul asta) a felurilor de mancare fara reteta.

Mai exact, toate legumele pe care le-am gasit ratacite in frigider: ardei, dovlecei, vinete, cartofi au fost taiate in big chuncks si aruncate intr-o tava cu ceva ulei de masline, apoi bagate in cuptorul incins la 200ºC, cat sa se rumeneasca.

Dupa care am adaugat si o conserva de rosii tocate si o alta de naut, plus o mana de patrunjel.

Tocana de legume si naut la cuptor-1

Am amesteat, am dat toata treaba inca putin in cuptor si asta a fost tot. Rocket science, nu alta.

(Evident, pe parcurs am scapat si niste sare, piper, chimion, fulgi de ardei iute #casafiebine)

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Iuiu says:

    Ce bine arată! Tocmai mă uitam la niște vinete, dovlecel și ardei și mă întrebam cum să le combin. Așa o să fac și eu; vara-n farfurie.
    P.S.: Dar de unde e vasul acela frumos, cu bordură albastră?

    • Cristina Mazilu says:

      luat de pe Vivre.ro, acum mai bine de un an. dar uneori mai revin colectiile :-)

  2. Seba says:

    Stai putin, ca n-am inteles cateva chestii aici. Am incercat acum cateva luni o reteta similara si nu mi-a iesit foarte bine. A fost comestibil, dar nu a fost super bun.

    Ce vreau sa aflu:
    Nautul la conserva nu l-ai pus deodata cu toate legumele? De ce?
    Dupa cat timp se adauga? Cat il mai tin in cuptor?

    Cum stiu ca este cuptorul la 200 de grade? Am cuptor d-ala vechi, daca-l dau cu mult sub jumatate se stinge focul.

    Merci!

    • Cristina Mazilu says:

      nautul l-am pus impreuna cu rosiile, dupa ce legume erau deja rumenite – adica dupa ce au stat la cuptor vreo jumatate de ora. nu am pus nautul impreuna cu legumele pentru ca cel din conserva e deja gatit, si nu e nevoie sa fie tinut in nestire la cuptor :-)) dupa ce pui rosiile si nautul mai tii vreo 15-20 de minute
      la un cuptor cu gaz, da-l la foc mediu spre mare (nu maxim)

    • Seba says:

      Got it.
      Multumesc!

Insta Moments

  • 50 shades of golden (retriever, get it?)
  • Mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio

#poppyseed and #lemon #pancakes, with #maplesyrup and #butter 
#breakfast #sweet #instagood #openkitchen #communaltable
  • Midnight throwbacks 
#taiwan
  • what @ananaie said 
#light #lunch at @mazilique_studio - #salmon #greenbeans #avocado #potatoes #chicory #salad
  • #Pizza time! Recipe on the blog and link in profile
  • Throwback to one amazeballs #breakfast w/ @oana_misha in our @mazilique_studio #teambuilding in #London
  • trust your gut, hug your dog, eat a donut
  • (very) late mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio w/ #scrambledeggs and #scallions
  • Happy days at @mazilique_studio - #fluffy #ricotta #pancakes