Chez Mazilique

Tocana de legume cu naut, la cuptor

Adica o noua incarnare (minus carnea, in cazul asta) a felurilor de mancare fara reteta.

Mai exact, toate legumele pe care le-am gasit ratacite in frigider: ardei, dovlecei, vinete, cartofi au fost taiate in big chuncks si aruncate intr-o tava cu ceva ulei de masline, apoi bagate in cuptorul incins la 200ºC, cat sa se rumeneasca.

Dupa care am adaugat si o conserva de rosii tocate si o alta de naut, plus o mana de patrunjel.

Tocana de legume si naut la cuptor-1

Am amesteat, am dat toata treaba inca putin in cuptor si asta a fost tot. Rocket science, nu alta.

(Evident, pe parcurs am scapat si niste sare, piper, chimion, fulgi de ardei iute #casafiebine)

  1. Iuiu says:

    Ce bine arată! Tocmai mă uitam la niște vinete, dovlecel și ardei și mă întrebam cum să le combin. Așa o să fac și eu; vara-n farfurie.
    P.S.: Dar de unde e vasul acela frumos, cu bordură albastră?

    • Cristina Mazilu says:

      luat de pe Vivre.ro, acum mai bine de un an. dar uneori mai revin colectiile :-)

  2. Seba says:

    Stai putin, ca n-am inteles cateva chestii aici. Am incercat acum cateva luni o reteta similara si nu mi-a iesit foarte bine. A fost comestibil, dar nu a fost super bun.

    Ce vreau sa aflu:
    Nautul la conserva nu l-ai pus deodata cu toate legumele? De ce?
    Dupa cat timp se adauga? Cat il mai tin in cuptor?

    Cum stiu ca este cuptorul la 200 de grade? Am cuptor d-ala vechi, daca-l dau cu mult sub jumatate se stinge focul.

    Merci!

    • Cristina Mazilu says:

      nautul l-am pus impreuna cu rosiile, dupa ce legume erau deja rumenite – adica dupa ce au stat la cuptor vreo jumatate de ora. nu am pus nautul impreuna cu legumele pentru ca cel din conserva e deja gatit, si nu e nevoie sa fie tinut in nestire la cuptor :-)) dupa ce pui rosiile si nautul mai tii vreo 15-20 de minute
      la un cuptor cu gaz, da-l la foc mediu spre mare (nu maxim)

    • Seba says:

      Got it.
      Multumesc!

Insta Moments

  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉