Chez Mazilique

Broccoli cu sos de tahina

N-am mult de zis azi – doar ca salata/ garnitura/ felul principal (cred ca depinde de cat de foame iti e, care e momentul zilei si ce altceva mai ai pe masa) de mai jos e ceva super-simplu de facut si plin de gust, chestie care puncteaza foarte bine cam tot ce mi se pare mie important intr-o farfurie.

 

INGREDIENTE

15 minute, 2 portii

    • 500g broccoli
    • 1 lingura de ulei de masline
    • 50g tahina
    • 1-2 lingurite de miere
    • 2 lingurite zeama de lamaie (dupa gust, mai poti adauga extra lamaie)
    • 1 catel de usturoi, tocat marunt
    • seminte de susan si negrilica (nigella seeds), pentru presarat

 
Taie floretele de broccoli in bucati, astfel incat sa creezi si o suprafata dreapta (care se va rumeni mai usor in tigaie). Pune o tigaie cu apa si sare la fiert si, cand aceasta clocoteste, scufunda broccoliul in apa timp de 2 minute, apoi transfera-l intr-un bol cu apa cu gheata. Scurge-l apoi si usuca-l.

Pune-l intr-un bol, presara deasupra uleiul, sare si piper proaspat rasnit, amesteca bine, apoi gateste broccoliul intr-o tigaie sau pe un gratar foarte bine incins, cate doua minute pe fiecare parte, pana ce se rumeneste bine.

Intr-un castron pune tahina, mierea, zeama de lamaie, usturoiul si putina sare. Mixeaxa cu un tel si, treptat, incepe sa adaugi cate o lingurita de apa, pana ce amestecul capata consistenta unui sos (la inceput va parea ca urmeaza sa se taie, dar sosul isi va recapata consistenta omogena).

Aranjeaza broccoliul pe o farfurie, apoi presara sosul si semintele de susan si negrilica.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. eM says:

    As manca mai des broccoli, ca vorba aia sanatos este, dar ideile de retete sunt putine. This one seems like a good idea!

  2. Mihaela Tarnovanu says:

    Tahina egal tahini, adica pasta de susan? Sunt confuza!

Insta Moments

  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
No rest for the wicked 
at #MaziliqueStudio
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
Sun is setting over our table as we wait for our friends
・・・
#communaltable #openkitchen #MaziliqueStudio #foodexperience #dinnerparty
  • Dog and hotdog. The works.
//
#acasalasimbio