Chez Mazilique

Ficat in crusta de paprika afumata cu cartofi, ceapa verde si bacon

Pentru ca fac foarte des reteta asta de pate cu vin si busioc, de fiecare data cand trag in tigaie ficatul, imi amintesc de copilarie, cand mancam destul de des ficat prajit. Chestie care nu s-a mai intamplat insa de ani de zile. Asa ca azi m-am gandit sa reinterpretez putin reteta pe care mi-o pregatea bunica mea, care – guess what, soc si groaza – nu avea pimentón de La Vera (paprika afumata spaniola) in camara. Eu in schimb, se pare ca am dezvoltat tot felul de apucaturi. Dupa cum urmeaza:

 

INGREDIENTE

30-40 de minute, 4 portii

    • 400g cartofi mici (sau noi, cand e sezonul)
    • 2 linguri ulei de masline
    • 100g bacon afumat, taiat cubulete
    • 2 linguri de faina
    • 1-2 lingurite de paprika afumata (depinde cat de picant/intens vrei gustul)
    • 400g ficat de pui
    • 1 legatura de patrunjel
    • 1 legatura de ceapa verde, tocata marunt
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Taie cartofii in doua si pune-i la fiert intr-o oala cu apa sarata timp de 12-15 minute, pana ce se inmoaie. Scurge-i si pune-i deoparte.

Incinge o tigaie incapatoare si adauga baconul, lasandu-l sa se rumeneasca. Cand e aproape gata, adauga si ceapa verde si mai gateste timp de 2-3 minute. Scoate apoi ingredientele din tigaie si pune-le deoparte.

Adauga uleiul in tigaie impreuna cu cartofii si prajeste-i timp de 4-5 minute, pe foc mare, pana ce se rumenesc pe toate partile si devin crocanti. Adauga deasupra baconul si ceapa verde, amesteca, apoi pune-i deoparte.

Intr-o farfurie, amesteca faina cu paprika afumata, sare si piper proaspat rasnit. Trece ficatul prin amestecul de faina, pana ce se acopera complet si imediat apoi pune ficatul in tigaie (daca astepti prea mult, crusta de faina se va umezi si nu se va rumeni la fel de bine).

Gateste ficatul timp de cateva minute, pana ce crusta e rumena, apoi ia-l de pe foc.

Pe o farfurie incapatoare, aranjeaza cartofii cu bacon si ceapa verde alaturi de ficat. Presara cu patrunjel proaspat. Imparte cu prietenii (mai ales cu cei care spun ca nu le place ficatul – o sa-si schimbe parerea).

 

TRY THIS TOO

 

Ficat cu cirese (sau visine) glazurate si sos de vin rosu. E probabil cea mai buna reteta cu ficat (dupa cea de pate cu vin, stafide si busuioc) pe care am testat-o.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Insta Moments

  • one of my favourite corners
  • Happy weekend days at #MaziliqueStudio. Check out the #seafood #stew #recipe on the blog.
  • Lomi-Lomi
  • Catch of the day in the #testkitchen at @mazilique_studio
>>>
#johndory #vongole #mussels #shrimp
  • Fursecuri cu gem. O rețetă simpla și noua, pe blog. Link in profile
  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'