Chez Mazilique

Road trip in Transilvania (Gastronomica)

Aventura transilvaneana de anul asta, inceputa cu cina de la studio, a continuat acum o saptamana cu un road trip prin Transilvania. Au fost trei zile in care am punctat opririle cele mai importante: jumari, palica, salata de vinete, jumari, dulceata de ardei iute, slana, pita, unsoare, jumari, usturoi, mamaliga si jumari.

Prima oprire pentru a puncta cateva din cele de mai sus a fost vineri dupa-amiaza, la pensiunea Badiu din Rasinari. Unde domnul Badiu (hence numele locului) ne-a povestit despre traditiile zonei si ne-a “educat” in ceea ce priveste branza adevarata de Sibiu (aviz amatorilor care merg in piete si cauta tarabele “sibienilor”). Daca aveti drum prin zona, o oprire acolo ar fi minunata, pentru combo-ul minunat de ospitalitate, gradina frumoasa, mancare buna si povesti gurmande.

Transilvania Gastronomica - road trip-11

Pensiunea Badiu

 

Transilvania Gastronomica - road trip-8

 

Transilvania Gastronomica - road trip-1

Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon

 

Transilvania Gastronomica - road trip-2

 

Transilvania Gastronomica - road trip-3

 

Transilvania Gastronomica - road trip-4

 

Transilvania Gastronomica - road trip-5

Branzeturi locale (urda de oaie, telemea veche de oaie, telemea de bivolita, burduf de munte si cas presat) si dulceata de ardei iute

 

Transilvania Gastronomica - road trip-6

Cotlete de porc cu sos de coacaze de munte si piure de cartofi cu unt

 

Transilvania Gastronomica - road trip-7

 

Transilvania Gastronomica - road trip-9

 

Transilvania Gastronomica - road trip-12

Seara de vineri s-a incheiat tarziu, undeva intre terasele dintre Piata Mare si Piata Mica din Sibiu, iar sambata dimineata ne-am reluat bunele obiceiuri in piata volanta de langa Hipodrom. Nu e deschisa decat sambata, asa ca daca se intampla sa fiti prin zona, merita un drum si o oprire, pentru ca aici veti gasi multi producatori locali veniti din satele de pe langa Sibiu cu tot ce au mai bun in saptamana respectiva – branzeturi, paine proaspata, legume si fructe, prajituri, mezeluri traditionale. Nu va luati dupa pozele mele – I was too busy stuffing my face ca sa mai fac si fotografii. (intotdeauna un semn bun!).

Transilvania Gastronomica - road trip-14

 

Transilvania Gastronomica - road trip-15

 

Pranzul de sambata s-a intamplat la Ilimbav, unde dupa experienta de anul trecut stiam ca va fi bine. De data asta am ajuns chiar la ferma bio a lui Eugen si a Danielei, unde toata treaba inceputa ca un brunch s-a continuat cu un gratar de vita, pregatit chiar la sursa. Asta pentru ca aici se cresc animale (porci de mangalita, vite si pasari), se cultiva legume si produc alimente in propria gospodarie pe principiul biodinamicii.

Pentru alte evenimente din aceeasi serie, aruncati un ochi pe programul de aici, pentru ca weekendul urmator urmeaza o cina in natura la Cisnadioara, iar la final de septembrie – un brunch in Richis.

Transilvania Gastronomica - road trip-24

 

Transilvania Gastronomica - road trip-28

 

Transilvania Gastronomica - road trip-26

 

Transilvania Gastronomica - road trip-27

 

Transilvania Gastronomica - road trip-16

 

Transilvania Gastronomica - road trip-20

 

Transilvania Gastronomica - road trip-22

 

Transilvania Gastronomica - road trip-19

 

Transilvania Gastronomica - road trip-17

 

Transilvania Gastronomica - road trip-18

 

Transilvania Gastronomica - road trip-21

 

Transilvania Gastronomica - road trip-29

 

Transilvania Gastronomica - road trip-32

 

Transilvania Gastronomica - road trip-31

 

Transilvania Gastronomica - road trip-33

 

Seara de sambata s-a incheiat cu o cina intr-o livada racoroasa, cu Pinot Gris de la Apoldu de Sus si feluri romanesti reinterpretate de bucatarul Ioan Bebeșelea, de la Syndicat Gourmet, Sibiu.

Transilvania Gastronomica - road trip-34

Unt cu macris si untura cu ceapa

 

Transilvania Gastronomica - road trip-35

 

Transilvania Gastronomica - road trip-36

Bulz reinterpretat sub forma de raviolo umplut cu branza de burduf

 

Transilvania Gastronomica - road trip-37

Supa crema de hrean cu sfecla

 

Transilvania Gastronomica - road trip-38

Miel cu sos de rubarba si mamaliga prajita

 

Transilvania Gastronomica - road trip-39

Brownie fara zahar, cu sfecla si faina de alune si sos de ardei iute si ghimbir

Dimineata de duminica a insemnat un lazy brunch cu putine pregatiri si mult gust: adica in curtea de la Hotel Republique, unde am stat, am intins masa cu lucrurile pe care cei mai putini lenesi dintre noi le cumparasera de dimineata din piata Cibin.

IMG_20160821_114556

 

Am mai facut o oprire la Muzeul Astra pentru admirat case frumoase si albastre (plus pit stop cu gogosi si sirop de zmeura) si dusi am fost inapoi la Bucuresti. Yours truly cu 3 kilograme in plus, but who’s counting.

IMG_20160821_123433

 

Daca treaba de mai sus s-a lasat cu a major drooling situation, eliberati-va weekendul care vine, pentru ca joi incepe la Sibiu cea de-a doua editie a Festivalului Transilvania Gastronomica.

Pe parcursul celor patru zile de festival, in Piata Cibin o sa puteti descoperi o parte din traditiile culinare transilvanene, retete, povesti, momente culinare si culturale.

Sambata si duminica, la Redal Expo, se vor degusta retete gatite live, dar si produsele micilor producatori, sau vinuri si bauturi locale din Transilvania.

De asemenea, o serie de restaurante sibiene vor avea, pe toata perioada festivalului, evenimente culinare dedicate – brunch cu specialitati rurale din zona Sibiului, o cina gourmet bazata pe produsele aflate in sezon, o alta cina in cetate, vor fi prezentate retete ale bucatelor boieresti din Romania. Also, restaurantele vor avea in aceasta perioada si un meniu special – “Sibiu City Menu”, care cuprinde retete regionale reinterpretate.

Mai multe informatii poti gasi pe site-ul Asociatiei My Transylvania.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Anca says:

    AI FOST LA RASINARI OMG. probabil eram si eu pe acolo . stateam degeaba in curte si ma uitam pe coaste :) is the pretty nu? :)

  2. Florina says:

    Vai, ce pofta mi-ai facut de o ciorba cu tarhon! Asta fac in weekend. Frumoase poze!

Popular posts

Insta Moments

  • roses are red, dog is asleep, bacon
  • pampering opportunities at @mazilique_studio, via @introdsgn
  • This is what happens if you wash your hands 60-70 times a day
  • Whole roasted #cauliflower at the @mazilique_studio #testkitchen. Recipe in profile link
  • #avocado #toast with #smoked #salmon, #capers, #dill and #lemon. Recipe on the blog and link in profile
  • #avocado #toast with #cherrytomato and #balsamic #vinegar. Recipe on the blog and link in profile
  • 10 ideas for #avocado #toast on the blog. Recipe in profile link
  • Lumi. Siropul de sâmbătă seară
  • For the #love of #chocolate - #chocolatetruffles #recipe on the #blog (and at @mazilique_studio). link in profile