Chez Mazilique

Stir-fry de fasole lunga cu alune

Saptamana trecuta m-am trezit la studio cu o punga plina cu fasole lunga luata de la Tomatina.ro. It was all fun and games pana mi-am dat seama ca fasole din asta 1/ mai mancasem doar o singura data si 2/ habar nu aveam cum s-o gatesc.

Not to worry, m-am descurcat exemplar. (Si pot sa spun asta pentru ca, habar n-avand cum trebuia sa iasa de fapt, am decis ca a fost foarte bine).

 

INGREDIENTE

20 de minute, 4 portii

    • 600g fasole lunga
    • 1 ceapa
    • 130g alune
    • 3-5 catei de usturoi, tocat marunt
    • 2 linguri de ghimbir ras
    • 3 linguri de ulei
    • 3-5 linguri de sos de soia
    • pudra de ardei cayenne sau fulgi de ardei iute
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Intr-o oala incapatoare, pune la fiert apa cu sare. Cand da in clocot, pune fasolea si las-o doua minute, dupa care scurge-o si raceste-o intr-un bol cu apa cu gheata, apoi scoate-o, taie capetele si pastaile in doua, dupa care usuc-o pe niste prosoape de bucatarie.

Intre timp, toaca alunele – vei vrea sa ai o parte maruntita fin si o alta tocata grosier. Taie ceapa marunt.

Incinge uleiul intr-un wok si adauga ceapa. Gateste-o timp de cateva minute, amestecand, pana ce se inmoaie. Adauga usturoiul, ghimbirul si alunele si mai lasa un 1 minut. Adauga fasolea si gateste-o amestecand, pana ce mixul de alune e relativ uniform distribuit, iar fasolea incepe sa se rumeneasca pe alocuri. Pune si sosul de soia (si ardeiul iute, daca folosesti) si amesteca bine.

Inainte de a o lua de pe foc gusta si vezi daca mai are nevoie de ceva – eu am vrut sa mai adauga soia, usturoi si ghimbir (da’ in general sunt nebuna si imi place ca mancarea sa trazneasca de arome, ceea ce nu e chiar pe gustul tuturor). De asemenea, fasolea trebuie sa fie crocanta, asa ca nu o uitati prea mult pe foc.

E bine de stiut ca toata treaba e foarte buna si rece, iar prietenii mei au crezut ca e fasole cu carne tocata (bwahahahahaha, it’s all vegan, but the peanuts do the trick)

  1. Florina says:

    Cred ca merge si cu fasolica verde de la noi din piata. Acum ma duc sa vad daca mai are careva. Imi imaginez aromele.

  2. […] printre care și salata de papaya sau Laap Muu). Săptămîna trecută am văzut la Mazilique o postare în care povestea că a primit și gătit long beans și mi-am zis că trebuie să încerc și eu […]

  3. Cristian says:

    Off topic : am observat că ai trecut pragul restaurantului NOMA din Copenhaga, restaurant care în ultimii ani a primit foarte des prestigiosul titlu de cel mai bun restaurant din lume . Cred că ar interesa multă lume să faci o postare specială cu impresiile tale despre acest restaurant și dacă și tu te numeri în rândul celor care îl consideră cel mai bun restaurant din lume . Personal îmi doresc foarte mult să vizitez în curând Copenhaga și dacă nu este foarte restrictiv, chiar să iau masa în restaurantul NOMA .

  4. Roxana says:

    Excelent! Intr-adevar mai trebuie usturoi si ghimbir adaugat, si sos de soia. E minunata!

Insta Moments

  • It’s starting
  • Last meeting of the year at @mazilique_studio. Refueling our energy with #nespresso & #essenzamini
  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.