Chez Mazilique

Briose cu smochine si migdale

Asta e o reteta pe care o s-o pastrez (va sugerez sa faceti la fel ;-) si o s-o incerc cu tot felul de ingrediente on top, pentru ca e super simplu si rapid de facut: trebuie doar sa amesteci niste ingrediente, sa le trantesti intr-o tava si sa o dai la cuptor. Timpul de preparare nu e mai mare de 10 minute, singura problema intervine atunci cand trebuie sa ai putina rabdare pe langa cuptor, cat timp briosele se rumenesc.

Apoi ele se vor potrivi minunat langa o cana de ceai, la micul dejun, sau random – la miezul noptii (nu stiu, mie nu mi se intampla, mi-a zis o prietena)

 

INGREDIENTE

50 de minute, 12 briose

    • 180g faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 180g zahar
    • 180g unt moale
    • 180g faina de migdale (o poti face singur macinand foarte fin niste migdale intregi)
    • 1 lingurita apa de trandafiri
    • 3 oua mari
    • 6 smochine coapte
    • zahar pudra (optional, pentru decor)

 

Incalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose.

Amesteca faina, praful de copt, untul, zaharul, faina de migdale, ouale si apa de trandafiri (practic toate ingredientele cu exceptia smochinelor si a zaharului pudra) intr-un robot de bucatarie sau folosind un mixer, pana cand compozitia se omogenizeaza si devine cremoasa.

Distribuie aluatul in tava pregatita cu hartii pentru briose.

Taie smochinele in doua, iar fiecare jumatate creseteaz-o cu atentie in felii si desfa-o in forma unui evantai. Acestea nu trebuie sa se desprinda de capatul smochinei.briose-cu-smochine-1

Pune cate o jumatate de smochina taiata pe fiecare briosa si preseaza putin cat sa se fixeze pe aluat.

briose-cu-smochine-2

Da tava la cuptor timp de aproximativ 40 de minute. Scoate-le briosele din tava si lasa-le sa se raceasca pe un gratar de cuptor.

Inainte de a le servi, le poti pudra cu putin zahar pudra.

burst_cover_gif_action_126831211140778-1

YOU MIGHT ALSO LIKE

Insta Moments

  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
No rest for the wicked 
at #MaziliqueStudio
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
Sun is setting over our table as we wait for our friends
・・・
#communaltable #openkitchen #MaziliqueStudio #foodexperience #dinnerparty