Chez Mazilique

Briose cu smochine si migdale

Asta e o reteta pe care o s-o pastrez (va sugerez sa faceti la fel ;-) si o s-o incerc cu tot felul de ingrediente on top, pentru ca e super simplu si rapid de facut: trebuie doar sa amesteci niste ingrediente, sa le trantesti intr-o tava si sa o dai la cuptor. Timpul de preparare nu e mai mare de 10 minute, singura problema intervine atunci cand trebuie sa ai putina rabdare pe langa cuptor, cat timp briosele se rumenesc.

Apoi ele se vor potrivi minunat langa o cana de ceai, la micul dejun, sau random – la miezul noptii (nu stiu, mie nu mi se intampla, mi-a zis o prietena)

 

INGREDIENTE

50 de minute, 12 briose

    • 180g faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 180g zahar
    • 180g unt moale
    • 180g faina de migdale (o poti face singur macinand foarte fin niste migdale intregi)
    • 1 lingurita apa de trandafiri
    • 3 oua mari
    • 6 smochine coapte
    • zahar pudra (optional, pentru decor)

 

Incalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose.

Amesteca faina, praful de copt, untul, zaharul, faina de migdale, ouale si apa de trandafiri (practic toate ingredientele cu exceptia smochinelor si a zaharului pudra) intr-un robot de bucatarie sau folosind un mixer, pana cand compozitia se omogenizeaza si devine cremoasa.

Distribuie aluatul in tava pregatita cu hartii pentru briose.

Taie smochinele in doua, iar fiecare jumatate creseteaz-o cu atentie in felii si desfa-o in forma unui evantai. Acestea nu trebuie sa se desprinda de capatul smochinei.briose-cu-smochine-1

Pune cate o jumatate de smochina taiata pe fiecare briosa si preseaza putin cat sa se fixeze pe aluat.

briose-cu-smochine-2

Da tava la cuptor timp de aproximativ 40 de minute. Scoate-le briosele din tava si lasa-le sa se raceasca pe un gratar de cuptor.

Inainte de a le servi, le poti pudra cu putin zahar pudra.

burst_cover_gif_action_126831211140778-1

YOU MIGHT ALSO LIKE

Insta Moments

  • there's #sugar on my soul and #wanderlust in between these covers
  • 50 shades of golden (retriever, get it?)
  • Mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio

#poppyseed and #lemon #pancakes, with #maplesyrup and #butter 
#breakfast #sweet #instagood #openkitchen #communaltable
  • Midnight throwbacks 
#taiwan
  • what @ananaie said 
#light #lunch at @mazilique_studio - #salmon #greenbeans #avocado #potatoes #chicory #salad
  • #Pizza time! Recipe on the blog and link in profile
  • Throwback to one amazeballs #breakfast w/ @oana_misha in our @mazilique_studio #teambuilding in #London
  • trust your gut, hug your dog, eat a donut
  • (very) late mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio w/ #scrambledeggs and #scallions