Chez Mazilique

Friptura de conopida cu sos de rosii si capere

Nu stiu exact cum se intampla, da’ cel putin o data pe saptamana gatesc conopida. Habar n-am de unde mi se trage, ca in copilarie o mancam doar murata, deci cu totul alta poveste.

Anyway,  sper ca o sa treceti usor peste titlul care aduce a meniu raw-vegan in cautarea unei identitati si sa incercati schema de mai jos.

 

INGREDIENTE

30 de minute, 2 portii

    • 1 conopida mare
    • 3 rosii uscate
    • 6 rosii cherry
    • 200ml passata de rosii
    • 3 catei de usturoi, taiati felii
    • 2 linguri de capere
    • 3-4 linguri ulei de masline
    • patrunjel proaspat, tocat
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Incinge cuptorul la 200°C.

Curata conopida de frunze si taie 1 centimetru din capatul cotorului. Asaza conopida cu cotorul in jos pe un tocator si, folosind un cutit mare, taie doua felii din centrul conopidei (aici se va dovedi foarte important faptul ca ai lasat cotorul intact, pentru ca acesta e cel care va tine felia intreaga, fara ca floretele sa se desprinda).

Intr-o tigaie, incinge 2 linguri de ulei pe foc mediu spre mare si, pe rand, rumeneste feliile/ “fripturile” de conopida – aproximativ cate 2 minute pe fiecare parte. Transfera apoi feliile intr-o tava si da-le la cuptor timp de 15-20 de minute (intorcandu-le de pe o parte pe alta la jumatatea timpului), pana ce conopida este coapta si patrunsa.

Intre timp, pune in tigaie rosiile cherry, caperele si usturoiul taiat felii, impreuna cu 1 lingura de ulei de masline si rumeneste-le timp de 3-4 minute, apoi pune-le deoparte.

Pune passata de rosii intr-un blender impreuna cu putina sare, rosiile uscate si cateva dintre feliile de usturoi (aproximativ 1 catel de usturoi) si mixeaza pana ce se omogenizeaza. Transfera apoi sosul in tigaie si lasa-l sa fiarba pe foc mic 3-5 minute.

Cand conopida e gata, imparte sosul de rosii in doua farfurii, asaza feliile de conopida deasupra si pune deasupra rosiile, caperele si usturoiul ramas. Presara deasupra fulgi de sare si piper proaspat rasnit.

//

Conopida ramasa tai-o in florete si incearca una dintre retetele urmatoare:

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Firme says:

    Retetele tale ma uimesc de fiecare data! Mai ales cand se potrivesc cu dorintele mele (ieri am cmparat o conopida si nu eram sigura ca vreau sa fac din nou budinca)

Insta Moments

  • Playground, I haz it
at #MaziliqueStudio
  • #tropical days at #MaziliqueStudio
  • We're hiring. Check it out on the blog
  • Just a throwback to one of my favourite places - Baracca (and of of my favourite dishes)
>
>
>
#missingthis
  • Really excited about tomorrow, as I'm returning to #MaziliqueStudio and to working on my projects in my beloved kitchen. But until then, I'm treating the first Monday of the year as it should be - with 50 shades of grey laziness and a touch of nostalgia.
  • You really have to check this out. Recipe in profile link 
#chocolate #icecream #christmas #recipe
  • Some #bacon wrapped #turkey. Check out the recipe on the blog
  • a girl and her #pig
  • #mozzarella #garlic #parmesan #basilic and #parsley #pullapartbread >>> recipe in profile link