Chez Mazilique

Friptura de conopida cu sos de rosii si capere

Nu stiu exact cum se intampla, da’ cel putin o data pe saptamana gatesc conopida. Habar n-am de unde mi se trage, ca in copilarie o mancam doar murata, deci cu totul alta poveste.

Anyway,  sper ca o sa treceti usor peste titlul care aduce a meniu raw-vegan in cautarea unei identitati si sa incercati schema de mai jos.

 

INGREDIENTE

30 de minute, 2 portii

    • 1 conopida mare
    • 3 rosii uscate
    • 6 rosii cherry
    • 200ml passata de rosii
    • 3 catei de usturoi, taiati felii
    • 2 linguri de capere
    • 3-4 linguri ulei de masline
    • patrunjel proaspat, tocat
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Incinge cuptorul la 200°C.

Curata conopida de frunze si taie 1 centimetru din capatul cotorului. Asaza conopida cu cotorul in jos pe un tocator si, folosind un cutit mare, taie doua felii din centrul conopidei (aici se va dovedi foarte important faptul ca ai lasat cotorul intact, pentru ca acesta e cel care va tine felia intreaga, fara ca floretele sa se desprinda).

Intr-o tigaie, incinge 2 linguri de ulei pe foc mediu spre mare si, pe rand, rumeneste feliile/ “fripturile” de conopida – aproximativ cate 2 minute pe fiecare parte. Transfera apoi feliile intr-o tava si da-le la cuptor timp de 15-20 de minute (intorcandu-le de pe o parte pe alta la jumatatea timpului), pana ce conopida este coapta si patrunsa.

Intre timp, pune in tigaie rosiile cherry, caperele si usturoiul taiat felii, impreuna cu 1 lingura de ulei de masline si rumeneste-le timp de 3-4 minute, apoi pune-le deoparte.

Pune passata de rosii intr-un blender impreuna cu putina sare, rosiile uscate si cateva dintre feliile de usturoi (aproximativ 1 catel de usturoi) si mixeaza pana ce se omogenizeaza. Transfera apoi sosul in tigaie si lasa-l sa fiarba pe foc mic 3-5 minute.

Cand conopida e gata, imparte sosul de rosii in doua farfurii, asaza feliile de conopida deasupra si pune deasupra rosiile, caperele si usturoiul ramas. Presara deasupra fulgi de sare si piper proaspat rasnit.

//

Conopida ramasa tai-o in florete si incearca una dintre retetele urmatoare:

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Firme says:

    Retetele tale ma uimesc de fiecare data! Mai ales cand se potrivesc cu dorintele mele (ieri am cmparat o conopida si nu eram sigura ca vreau sa fac din nou budinca)

Insta Moments

  • the shape of my heart
  • Popping the first cork at the new @chicineta showroom
  • It may looks like we're having a deep, meaningful conversation, but in fact we're both thinking about what we're gonna eat later
  • Aviz amatorilor: când se merge în vizită la noul showroom @chicineta se duc:
- flori
- parizer și mustar

#chicineta #housewarming #essentials
  • beautiful late spring in @simbiokb's fairy-lit garden
  • P E R F E C T I O N
  • messy chop and sun kissed summer lights, thanks to this awesome guy @stratulatsorin
  • Celebrating the newly crafted Romanian Pale Ale
//
#ale #beer #exploringsenses #craftbeer
  • Working on my beach body. I'll be gone 'til November