Chez Mazilique

Placinta de somon cu mazare si piure condimentat

Placinta asta am pregatit-o cu niste capete (cozi, sa zicem) de somon care mi-au ramas dupa ce am portionat fileurile pentru workshop-ul de la studio, dar merge facuta cu o gramada de alte feluri de peste, atat timp cat nu au o carne foarte delicata, care probabil ar fi acoperita de restul aromele folosite.

O alta varianta ar mai fi ca atunci cand mai ramai cu mici bucati de peste, sa le congelezi, iar cand se strang suficiente sa le pui impreuna intr-o placinta cum e cea de mai jos. Ba chiar poti arunca si cativa creveti la inghesuiala, I’m sure nobody will mind.
 

INGREDIENTE

30-40 de minute, 4 portii

    • 5-600g file de somon, curatat de piele
    • 1 ceapa
    • 150g mazare
    • 100ml vin alb, sec
    • 4 linguri de smantana pentru gatit
    • sare si piper proaspat rasnit
    •  
      PENTRU TOPPINGUL DE PIURE

    • 4-5 cartofi
    • 1 ardei iute
    • 3-4 catei de usturoi
    • 1 lingura de turmeric
    • 50g unt
    • 50ml lapte
    • 3 linguri ulei de masline

 

Curata cartofii, taie-ti in sferturi si pune-i la fiert intr-o oala cu apa sarata. Intre timp, taie ardeiul marunt, la fel si cateii de usturoi. Cand cartofii sunt fierti, scurge-i si paseaza-i impreuna cu untul si laptele. Adauga ardeiul iute, usturoiul, turmericul si amesteca pana se omogenizeaza. Gusta si asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit.

Taie ceapa marunt. Incinge o tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei si caleste ceapa cateva minute, pana ce se inmoaie. Adauga vinul si gateste amestecand din cand in cand pana ce se evapora aproape complet. Adauga smantana pentru gatit, mai amesteca 1 minut, apoi ia tigaia de pe foc.

Taie somonul in cubulete cu latura de aprox. 2cm. Pune-le intr-un vas ceramic termorezistent impreuna cu mazarea. Adauga ceapa cu smantana si amesteca, apoi asaza deasupra un strat din piureul aromat. Niveleaza cu un cutit sau o spatula si unge suprafata cu uleiul de masline ramas, folosind o pensula. If you’re feeling fancy, poti pune piureul intr-un poche à douille (poș cu dui? asa il traduci?) (ma rog, google it) (I wouldn’r really know – nu am unul pentru ca ii pierd tot timpul capetele – ultimul cred ca a disparut in urma unei tentative nereusite de macarons, cand probabil ca m-am enervat si l-am aruncat) si sa faci tot felul de floricele. Eu doar am trasat niste dungi cu cutitul, pentru ca nu aveam cu cine sa joc x si zero.

Revenind. Placinta astfel asamblata merge la cuptorul incins la 200°C aproximativ 30 de minute. Eventual, in ultimele 10 poti sa o ridici pe un nivel superior si sa folosesti functia grill a cuptorului, ca sa o rumenesti mai bine.

Si atat, ca-i weekend.

  1. Maxxine says:

    hello Mazi, de unde iei somon salbatic? daca exista asa ceva in Buc… :) 10x

Insta Moments

  • The #parsley-#jalapeño-#secretsauce hot dog. Don't judge, I've chosen my own combo at the newly opened @simbioperoti 🌭🌭🌭💛
  • Congrats, awesome @simbiokb team! #Repost @simbioperoti ・・・
Am pornit la drum și am hotărât să aducem un pic de Simbio în toată țara. Așa a apărut #simbioperoti, un food truck gourmet potrivit pentru toate evenimentele noastre preferate.
•••
#foodtruck #food #sky #summer #party #instaoftheday #sun #sunny #bestfoodtruck #food #goodfood #hotdog #foodlover
  • summer skeeter
  • Instagram Image
  • I see sea snails in my future
  • Weekend snuggles, as seen by  @anamorodan - #repost
・・・
Brunch cu Mazetta si Lumi 💙 - @mazilique @mazilique_studio
  • New toys and weekend cravings ・・・#ihavenoideawhatimdoing #watercolor #donut
  • I need this
・・・
#Repost @reneredzepinoma ・・・
Ben, who used to work with us at Noma and MAD, just released the first issue of his new print magazine @faremag  Fare explores food culture and history in cities- the first issue is on Istanbul, and it's filled with inspiring pictures and stories. Congrats, @benmervis ! Find it here: www.faremag.com
  • #Summer essentials: vanilla days and blueberry nights

Link in profile