Chez Mazilique

Cheesecake cu inghetata

Cand vine vorba de ingrediente de sezon, sunt in prima line a celor care se bucura de ele. Dar atunci cand discutam de placeri dulci, chiar nu cred ca anotimpul e important. La fel cum la final de toamna astept sa ma bucur de plajele pustii si fara picior de turist, la fel de tare imi place si inghetata in extrasezon.

Si ca sa n-o mananc direct din cutie (cu cea mai mare lingura pe care o gasesc – it’s been known to happen), am deghizat-o intr-un desert pe care l-am impartit cu prietenii intr-o seara galagioasa la studio.
INGREDIENTE

30 de minute, plus timpul de inghetare, 8-14 portii

    • 150g biscuiti digestivi
    • 200g crema de branza
    • 500g (1 cutie de inghetata) Carte d’Or Triple Chocolate
    • 100g unt topit
    • 80g alune de padure
    • 70g ciocolata neagra de peste 50% cacao
    • 100ml smantana pentru frisca

 

cheesecake-cu-inghetata-ingrediente

Incinge cuptorul la 180°C.

Zdrobeste biscuitii intr-o punga, cu ajutorul unui sucitor, apoi pune firmiturile intr-un castron. Topeste untul, toarna-l peste biscuiti si mixeaza bine, pana ce obtii un amestec asemanator nisipului umed.

Ia o forma de tort cu fundul detasabil de aproximativ 25 de cm diametru si adauga compozitia de biscuiti si unt. Netezeste stratul de biscuiti pe baza formei, apoi da tava in la copt pentru aproximativ 15-20 de minute.

Cand blatul a recapatat amestecul unui biscuit crocant, scoate tava din cuptor si las-o deoparte pana cand se raceste.

Intr-un bol incapator, amesteca 250g de inghetata Chocolate Brownie cu 100g crema de branza. Mixeaza pana cand se formeaza o crema omogena.

Intr-un bol separat, combina cutia de inghetata Triple Chocolate cu restul de branza si mixeaza.

Toarna peste blatul de biscuiti primul strat de crema cu inghetata (Chocolate Brownie) si uniformizeaza folosind o spatula. Pune apoi si urmatoarea crema de ingheata si netezeste suprafata. Da cheesecake-ul la congelator cat pregatesti toppingul.

cheesecake-cu-inghetata

Intr-o craticioara, adauga ciocolata rupta in bucati si toarna deasupra smantana pentru frisca. Amesteca pe foc mic, pana cand toata ciocolata s-a topit si incepe sa aiba consistenta unui sos. Lasa deoparte pana se raceste putin si toaca grosier alunele de padure.

Scoate prajitura din congelator si toarna deasupra sosul de ciocolata, apoi decoreaza cu alunele tocate.

cheesecake-cu-inghetata

Poti pastra tortul la congelator pana cand vrei sa-l servesti. Ca sa-l portionezi, scoate inelul care inconjoara tortul si ridica tortul cu grija de pe baza formei. Desigur – daca ti se pare mai simplu, poti folosi o lingura (scooper) de inghetata.

Ceea ce ma aduce la urmatorul subiect de de astazi, giveaway-ul – am trei seturi de cum e cel de mai jos, care cuprinde lingura de inghetata in cauza, trei cupe pentru servire si o carte cu retete de deserturi ce pot fi pregatite cu inghetata Carte d’Or.

giveaway-carte-dor

Ca sa primiti unul dintre cele trei seturi, lasati mai jos un comentariu in care imi spuneti ce alte retete ati prepara cu inghetata Carte d’Or (ocazie cu care imi mai dati si mie niste idei pentru ce urmeaza sa mai gatesc ;-)

Astept mesajele voastre pana pe 25 noiembrie la ora 23:59. Ca de obicei, cei care vor primi giveaway-ul vor fi alesi random si anuntati a doua zi.

Update: Castigatorii giveaway-ului sunt …

screen-shot-2016-11-28-at-10-44-56 screen-shot-2016-11-28-at-10-45-14 screen-shot-2016-11-28-at-10-48-31

YOU MIGHT ALSO LIKE