Chez Mazilique

Curry de creveti cu lapte de cocos

Reteta asta am pregatit-o pentru o seara in care cativa prieteni au venit la masa. E suficient de rapida cat sa nu-mi petrec prea mult timp langa aragaz, are creveti (which everybody loves), si arome puternice (which I looooove).

Pentru aceasta reteta am folosit creveti proaspeti, dar sunt sigura ca atunci cand o voi replica fara prea multe pregatiri in prealabil, si punga de creveti din congelator isi va face treaba onorabil.
 

INGREDIENTE

30 de minute, 2-4 portii

    • 2 linguri ulei de floarea soarelui Floriol Fortis (imbogatit cu vitamin D)
    • 1 ceapa maruntita
    • 2 linguri ghimbir ras
    • 3 catei de usturoi zdrobiti
    • 2 ardei iuti curatati de samburi si tocati
    • jumatate lingurita turmeric
    • jumatate lingurita pudra de ardei iute
    • 1 lingura coriandru pudra
    • 1 cartof mare taiat cuburi
    • 400ml lapte de cocos
    • 8 rosii cherry taiate in jumatati
    • o mana baby spanac
    • o mana coriandru proaspat (optional)

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-1
 
PENTRU OREZUL AROMAT

    • 175g orez basmati (am folosit un amestec de basmati si orez salbatic)
    • 1 lingurita seminte de chimion

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-3
Incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare, pentru care sa ai si capac.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-4

Pune ceapa, ghimbirul, usturoiul si ardeii iuti in tigaie, amesteca si lasa pe foc mediu pana cand toate legumele incep sa se inmoaie (aproximativ 5 minute).

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-5

Adauga condimentele si cartoful taiat cuburi si amesteca continuu timp de 1 minut.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-6

Apoi toarna laptele de cocos si pune rosiile taiate in jumatate.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-7

Acopera cu un capac si lasa la fiert 10 minute, pana cand cartoful este facut.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-8

Adauga spanacul si crevetii, amesteca si mai gateste 3-4 minute.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-9

Ia curry-ul de pe foc cand spanacul s-a inmuiat, iar crevetii au devenit roz.

Asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit si adauga adauga fruzele de coriandru.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-10

Pentru a pregati orezul, pune intr-o craticioara semintele de chimion si lasa-le timp de 30 de secunde, cat sa se prajeasca putin si sa-si elibereze aroma, apoi adauga orezul, 400ml de apa si sare.

Amesteca si acopera cu un capac. Lasa-l sa fiarba la foc mic timp de 10 minute,amestecand din cand in cand, pana cand toata apa este absorbita si orezul fiert. Cand orezul e gata, amesteca-l cu o furculita, pentru a-l “infoia” putin, si serveste-l impreuna cu curry-ul de creveti.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-11

  1. Gabriela says:

    Am mâncat recent într-un local african din Lisabona ceva asemănător (în loc de cartofi și roșii avea banane :) ) și chiar mă gândeam cum aș putea relua rețeta și acasă. Mulțumesc de shareul rețetei, you’re amazing! <3

Insta Moments

  • my summer girls
  • catch of the day at #MaziliqueStudio - #fresh #sardines
  • #sourcherry and #pistachio #tart on the blog. link in profile
•
•
•
#MaziliqueStudio #lazysummerdays #summercooking #fruitpie #fruity52
  • • mausi •
  • • bad to the bow •
  • late (working) lunch at the studio •
•
•
#MaziliqueStudio #prawns #aop
  • one hot mess
•
•
•
#strawberry #rustictart #fruittart #fruity52 #summercooking
  • #happydays at #MaziliqueStudio - totul e gata, am umplut masa și am adunat prietenii în jur, iar fiecare fel are câte o bere Silva - #foodpairing #craftqualitybeer #silvabeer
  • Dinner was served. #GatestePentruPrieteni