Chez Mazilique

Curry de creveti cu lapte de cocos

Reteta asta am pregatit-o pentru o seara in care cativa prieteni au venit la masa. E suficient de rapida cat sa nu-mi petrec prea mult timp langa aragaz, are creveti (which everybody loves), si arome puternice (which I looooove).

Pentru aceasta reteta am folosit creveti proaspeti, dar sunt sigura ca atunci cand o voi replica fara prea multe pregatiri in prealabil, si punga de creveti din congelator isi va face treaba onorabil.
 

INGREDIENTE

30 de minute, 2-4 portii

    • 2 linguri ulei de floarea soarelui Floriol Fortis (imbogatit cu vitamin D)
    • 1 ceapa maruntita
    • 2 linguri ghimbir ras
    • 3 catei de usturoi zdrobiti
    • 2 ardei iuti curatati de samburi si tocati
    • jumatate lingurita turmeric
    • jumatate lingurita pudra de ardei iute
    • 1 lingura coriandru pudra
    • 1 cartof mare taiat cuburi
    • 400ml lapte de cocos
    • 8 rosii cherry taiate in jumatati
    • o mana baby spanac
    • o mana coriandru proaspat (optional)

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-1
 
PENTRU OREZUL AROMAT

    • 175g orez basmati (am folosit un amestec de basmati si orez salbatic)
    • 1 lingurita seminte de chimion

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-3
Incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare, pentru care sa ai si capac.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-4

Pune ceapa, ghimbirul, usturoiul si ardeii iuti in tigaie, amesteca si lasa pe foc mediu pana cand toate legumele incep sa se inmoaie (aproximativ 5 minute).

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-5

Adauga condimentele si cartoful taiat cuburi si amesteca continuu timp de 1 minut.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-6

Apoi toarna laptele de cocos si pune rosiile taiate in jumatate.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-7

Acopera cu un capac si lasa la fiert 10 minute, pana cand cartoful este facut.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-8

Adauga spanacul si crevetii, amesteca si mai gateste 3-4 minute.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-9

Ia curry-ul de pe foc cand spanacul s-a inmuiat, iar crevetii au devenit roz.

Asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit si adauga adauga fruzele de coriandru.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-10

Pentru a pregati orezul, pune intr-o craticioara semintele de chimion si lasa-le timp de 30 de secunde, cat sa se prajeasca putin si sa-si elibereze aroma, apoi adauga orezul, 400ml de apa si sare.

Amesteca si acopera cu un capac. Lasa-l sa fiarba la foc mic timp de 10 minute,amestecand din cand in cand, pana cand toata apa este absorbita si orezul fiert. Cand orezul e gata, amesteca-l cu o furculita, pentru a-l “infoia” putin, si serveste-l impreuna cu curry-ul de creveti.

curry-de-creveti-cu-lapte-de-cocos-11

  1. Gabriela says:

    Am mâncat recent într-un local african din Lisabona ceva asemănător (în loc de cartofi și roșii avea banane :) ) și chiar mă gândeam cum aș putea relua rețeta și acasă. Mulțumesc de shareul rețetei, you’re amazing! <3

Insta Moments

  • i effing miss this
  • Ne cautam studio assistant! Gasesti toate detaliile in link-ul din bio. Te asteptam 🍾🔪
  • Twelve years after my first visit at @aquadome_hotel.therme.spa, this is still my favourite #apresski activity
•
•
•
#feelaustria #peakoftirol #sezondeskis
  • Happy days on the slopes • Pictured here is my winter alter ego - Pufa-Pinguina ❄️🐧💙 #sezondeskis #feelaustria #peakoftirol
  • #Skihase caught in the bar lights
  • My favourite #kaiserschmarrn is here in #Soelden, at Gampe Thaya. Ask Jakob to show you how to cook it 😉
•
•
•
#sezondeskis #feelaustria #peakoftirol
  • "Pârtia asta e cea mai abruptă din Sölden!"
"Și noi de ce suntem pe ea?!?!? 🤪😵😱☠️"
#sezondeskis #peakoftirol #feelaustria
  • It's been a long time my love. 4 years. Longest we've ever been apart. Now it's time to go dancing again. I know you're used to real rock'n'roll. But let's make this first one a slow-dance • #soelden #peakoftirol #feelaustria
  • Today was my third date with this awesome sourdough pizza. I guess I’m now in a relationship with the recently opened @pizzamania_ro 🙄🍕❤️