Chez Mazilique

Kitchen Victim: Ep. 15 – Cotlete de miel in crusta de fistic si mazare cu busuioc

Din seria poate-va-era-dor, Morodan a revenit in bucataria de la Mazilique Studio. Tot pentru o reteta simpla, rapida, usor de replicat la ea in bucatarie, dar tot am avut de luptat cu ea. Dupa cum se vede mai jos
 

Si pentru cine vrea totusi sa inteleaga ceva din reteta, o gasiti mai jos:
 
INGREDIENTE

15-20 de minute, 2 portii

       
      PENTRU COTLETE

    • 4 cotlete de miel
    • 3-4 linguri de unt Lurpak Spreadable
    • un varf de sare
    • piper proaspat rasnit
    •  
      PENTRU CRUSTA DE FISTIC

    • jumatate legatura de patrunjel
    • 80g fistic
    • 1 catel de usturoi
    • 2 linguri ulei de masline
    • jumatate lingurita de chimion
    • 1 lingurita de sare
    • piper proaspat rasnit
    •  
      PENTRU MAZARE

    • 400g mazare
    • 2-3 linguri de unt Lurpak Spreadable
    • jumatate lingurita de sare
    • o mana frunze proaspete de busuioc

 

Incinge cuptorul la 220°C

Pune toate ingredientele pentru crusta intr-un chopper si mixeaza-le pana cand capata consistenta unui pesto.

Pe o farfurie intinsa, pregateste cotelete cu sare si piper proaspat rasnit. Unge fiecare cotlet cu unt, apoi adauga cate 1 lingurita din amestecul de fistic si niveleaza uniform.

Da la cuptor aproximativ 10-15 minute, in functie de cat de facute iti doresti sa fie cotletele (noi le-am lasat vreo 10).

Intre timp, pregateste mazarea. Intr-o craticoara pune la fiert aproximativ 1l de apa. Adauga mazarea cand apa incepe sa fiarba si lasa-o 2-3 minute cat sa se inmoaie, dar sa fie putin crocanta.

Scurge mazarea, amestec-o apoi cu untul si busuiocul proaspat.

Scoate cotelete din cuptorul si mananca-le cat sunt calde, alaturi de mazarea cu unt si busuioc.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Blog D.D.D says:

    Acest episod mi-a dat o stare nemaipomenita de bine :D. Cred ca n-am mai mancat niste miel de la Paste, dar tocmai mi s-a facut pofta.

  2. Alex says:

    Lurpak Spreadable (the UK versions) e – not only IMHO – un fel de margarina de calitate indoielnica, cu un gust ciudat (usor gretos zic eu), si nu vad de ce ar fi mai buna cu miel decat untul normal si ulei de masline.

  3. Super tare. Mi-a placut reteta. Felicitari

Insta Moments

  • Catch of the day in the #testkitchen at @mazilique_studio
>>>
#johndory #vongole #mussels #shrimp
  • Fursecuri cu gem. O rețetă simpla și noua, pe blog. Link in profile
  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪