Chez Mazilique

Provocarea o luna #doarcucardul

Am acceptat propunerea Mastercard de a-mi face cumparaturile si cheltuielile doar cu cardul timp de o luna. Little did they know ca eu deja fac asta deja de cativa ani. In 95% din cazuri*, toate cheltuielile le fac cu cardul. La inceput asta se intampla in mare parte pentru ca, in stilul caracteristic, imi era prea lene sa scot cash, dar in ultimii ani s-a intamplat tot mai des pentru ca asta pentru mine inseamna timp castigat.

Cumparaturile le fac aproape pe toate online, fie ca e vorba de camasi albe si rochii bleumarin sau de detergent de vase. Chiar si piata a devenit loc de dat cu cardul, de cand in piata Traian (care e la trei minute de casa mea) s-a instalat un POS contactless chiar la taraba mea preferata de patrunjel (reiterez cu aceasta ocazie rugamintea de a se instala cateva si-n Obor, ca e cea mai apropiata piata de studio. kthxbye). Taxiuri n-am mai luat de peste un an si jumatate, de cand mi-am legat cardul la aplicatia Uber, iar de restaurante, bilete de avion, hoteluri si rezervari online nu mai are sens sa povestesc, ca e de la sine inteles.

Ce-i drept, mi-a intrat in reflex sa folosesc cardul oriunde se poate (si, in ultima vreme, se poate mai peste tot), asa ca ce va fi interesant in aceasta luna #doarcucardul este sa descopar daca sunt intr-adevar atat de cashless si contactless precum cred.

Challenge accepted!

Acestea fiind zise si stabilite, ne vedem intr-o luna cu concluziile.

PS: Si in caz ca va intrebati ce treaba au knicks and knacks-urile de mai sus cu provocarea Mastercard – well, ce vedeti in imagine e tot bagajul meu pentru trip-ul la Modena. Nu e prima data cand plec doar cu cardul undeva (s-a mai intamplat la Viena, dar si la Londra, pentru ca pur si si simplu urasc sa fac bagaje). Aceste mofturi fiind punctate, va las, ca am de cumparat niste bilete noi de avion!

* – versus media la nivel national, unde doar 10% dintre plati sunt facute cu cardul, de peste 3 ori mai putin decat media UE.

Insta Moments

 • The #parsley-#jalapeño-#secretsauce hot dog. Don't judge, I've chosen my own combo at the newly opened @simbioperoti 🌭🌭🌭💛
 • Congrats, awesome @simbiokb team! #Repost @simbioperoti ・・・
Am pornit la drum și am hotărât să aducem un pic de Simbio în toată țara. Așa a apărut #simbioperoti, un food truck gourmet potrivit pentru toate evenimentele noastre preferate.
•••
#foodtruck #food #sky #summer #party #instaoftheday #sun #sunny #bestfoodtruck #food #goodfood #hotdog #foodlover
 • summer skeeter
 • Instagram Image
 • I see sea snails in my future
 • Weekend snuggles, as seen by @anamorodan - #repost
・・・
Brunch cu Mazetta si Lumi 💙 - @mazilique @mazilique_studio
 • New toys and weekend cravings ・・・#ihavenoideawhatimdoing #watercolor #donut
 • I need this
・・・
#Repost @reneredzepinoma ・・・
Ben, who used to work with us at Noma and MAD, just released the first issue of his new print magazine @faremag Fare explores food culture and history in cities- the first issue is on Istanbul, and it's filled with inspiring pictures and stories. Congrats, @benmervis ! Find it here: www.faremag.com
 • #Summer essentials: vanilla days and blueberry nights

Link in profile