Chez Mazilique

Provocarea o luna #doarcucardul

Am acceptat propunerea Mastercard de a-mi face cumparaturile si cheltuielile doar cu cardul timp de o luna. Little did they know ca eu deja fac asta deja de cativa ani. In 95% din cazuri*, toate cheltuielile le fac cu cardul. La inceput asta se intampla in mare parte pentru ca, in stilul caracteristic, imi era prea lene sa scot cash, dar in ultimii ani s-a intamplat tot mai des pentru ca asta pentru mine inseamna timp castigat.

Cumparaturile le fac aproape pe toate online, fie ca e vorba de camasi albe si rochii bleumarin sau de detergent de vase. Chiar si piata a devenit loc de dat cu cardul, de cand in piata Traian (care e la trei minute de casa mea) s-a instalat un POS contactless chiar la taraba mea preferata de patrunjel (reiterez cu aceasta ocazie rugamintea de a se instala cateva si-n Obor, ca e cea mai apropiata piata de studio. kthxbye). Taxiuri n-am mai luat de peste un an si jumatate, de cand mi-am legat cardul la aplicatia Uber, iar de restaurante, bilete de avion, hoteluri si rezervari online nu mai are sens sa povestesc, ca e de la sine inteles.

Ce-i drept, mi-a intrat in reflex sa folosesc cardul oriunde se poate (si, in ultima vreme, se poate mai peste tot), asa ca ce va fi interesant in aceasta luna #doarcucardul este sa descopar daca sunt intr-adevar atat de cashless si contactless precum cred.

Challenge accepted!

Acestea fiind zise si stabilite, ne vedem intr-o luna cu concluziile.

PS: Si in caz ca va intrebati ce treaba au knicks and knacks-urile de mai sus cu provocarea Mastercard – well, ce vedeti in imagine e tot bagajul meu pentru trip-ul la Modena. Nu e prima data cand plec doar cu cardul undeva (s-a mai intamplat la Viena, dar si la Londra, pentru ca pur si si simplu urasc sa fac bagaje). Aceste mofturi fiind punctate, va las, ca am de cumparat niste bilete noi de avion!

* – versus media la nivel national, unde doar 10% dintre plati sunt facute cu cardul, de peste 3 ori mai putin decat media UE.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Insta Moments

  • Catch of the day in the #testkitchen at @mazilique_studio
>>>
#johndory #vongole #mussels #shrimp
  • Fursecuri cu gem. O rețetă simpla și noua, pe blog. Link in profile
  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪