Chez Mazilique

Dom de inghetata cu ciocolata

Doar nu credeati ca dispar pan’ la anu’ si las masa fara desert? Hellz no! Il las pe asta frumosu’ aici si abia apoi ma duc sa bindge on movies, ice cream and pork crackling.

In toate aventurile mele cu deserturi de pana acum, cele care pot fi caracterizate drept show stoppers nu au fost niciodata specialitatea mea. Probabil pentru ca necesita un tip de rabdare si migala pe care eu nu l-am exersat niciodata (si cu care am o banuiala ca nici nu sunt prea inzestrata). Asa ca atunci cand pot transforma o idee simpla si o reteta usor de facut intr-una spectaculoasa, mi se pare ca am castigat la loto. Cum e si cazul de fata. Check it out! (si scroll down pentru giful meu preferat de anul asta)

 

INGREDIENTE

1 ora, plus timpul de inghetare – 30 de minute, 8-10 portii

    • 200g faina
    • 50g cacao
    • 1 plic praf de copp
    • 150g zahar
    • 4 oua
    • 200g unt
    • 150ml de lapte
    • 1 cutie de inghetata Carte d’Or Chocolate Brownie
    • cateva crengute cu coacaze rosii (poti folosi si alte fructe sau decoratiuni comestibile)
    • bomboane de ciocolata de forma rotunda (eu am folosit alune de padure invelite in ciocolata)

Incinge cuptorul la 180°C.

Pentru a pregati blatul (care va fi baza prajiturii), pune untul intr-o craticioara si amesteca incet cu o spatula pana cand se topeste.

Intr-un bol incapator amesteca faina, praful de copt si cacaoa, data prin sita.

In alt bol, bate cele 4 oua impreuna cu zaharul. Adauga untul topit, apoi laptele si mixeaza din nou. Toarna acest amestec in bolul cu faina si mixeaza bine cu un tel sau un mixer, pana cand obtii o compozitie omogena.

Alege bolul sau castronul in care vrei sa pregasesti prajitura. Pregateste o tava patrata (latura acesteia trebuie sa fie putin mai mare decat diametrul bolului) hartie de copt.

Toarna compozitia in tava si da-o la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana cand o scobitoare iese curata. Lasa blatul astfel obtinut sa se raceasca, apoi decupeaza-l in forma de cerc, folosind ca reper vasul in care vei “construi” apoi prajitura.

Ia apoi bolul si tapeteaza-i interiorul cu folie alimentara, lasand marginile acesteia sa atarne in exterior. Pune apoi inghetata in vas, lasand o margine de grosimea blatului. Niveleaza suprafata si asaza deasupra blatul de ciocolata.

Da prajitura la congelator timp de cel putin 30 de minute (eu am tinut-o peste noapte, dar o poti pastra si mai mult timp).

Scoate-o de la congelator cu 10 minute inainte de a o decora si las sa se incalzeasca putin peretii vasului, cat sa o poti scoate prajitura din forma.

Asaz-o apoi pe platoul pe care o vei servi si decoreaz-o cu bomboanele de ciocolata, asezandu-le de jur imprejur. In varf, poti decora cu coacaze rosii (sau orice alte fructe sau decoratiuni comestibile ai la indemana).

Mai da-o la congelator 10-30 de minute, pentru ca acestea sa se fixeze bine inainte de a o aduce la masa pentru a o servi.

  1. Pasta says:

    Tare rau imi pare ca n-am vazut aceasta reteta mai devreme, cred ca-mi dadeam toti invitatii pe spate la masa de craciun

Insta Moments

  • Următoarea colecție de sacoșe reutilizabile de la @megaimage_ro va fi desenată de copii. How cute is that? Va fi și un concurs în acest sens, iar the lovely @alexiaudriste e in juriu ❤️
  • My first buy for the new home happened six months before I even found the house. Now I'm trying to figure out my capsule kitchen (is there even such a thing?) around it #casacucastani #lecreuset #newhome home #capsulekitchen
  • Signature look = (white shirt + red lips) x clenched jaw 🤪
  • Despre #MaziliqueTheBook - pe blog. Link in profil.
  • morgondröm • #MaziliqueTheBook
  • Un pantof #neplictisitor, bricolat de @oana_misha la atelierul Heidi Chocolate🍫💓👠
  • Tarte aux pommes bouquet de roses bla bla bla le bla bla • cineva s-a plictisit ieri la @mazilique_studio 😂🌹🌹🌹w/ @lurpakro - link in profile
  • Summer in a can. Or 29... 😁
  • missing my silly watercolor play