Chez Mazilique

Tort cu inghetata

Daca te-ai intrebat vreodata care e cel mai simplu tort pe care-l poti face – asta tre’ sa fie. Si tocmai pentru ca a fost asa usor de pregatit, am facut doua – cu doua umpluturi diferite.

Stiu ca in perioada asta toata lumea incepe sa se agite cu meniurile de Craciun, asa ca, daca tot te apuci sa rastorni bucataria cu susu-n jos, macar partea de desert ar trebui sa fie simpla, usoara si rapida, si sa-ti aminteasca de faptul ca nu tot ce faci trebuie sa fie complicat si elaborat. Trebuie sa-ti aduca si putina bucurie si relaxare, iar deserturile chiar asta fac. Inghetata cu atat mai mult.

 

INGREDIENTE

35 de minute, plus 30 de minute timpul de congelare, 8 portii per tort

    • 200g unt moale
    • 200g faina
    • 200g zahar
    • 4 oua, batute
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 linguri de lapte
    • inghetata Carte d’Or Tiramisu si Chocolate Cherry
    • *din cantitatile de mai sus poti obtine doua blaturi coapte intr-o forma cu diametrul de 15cm

Incinge cuptorul la 180°C.

Pune toate ingredientele pentru blat in vasul unui mixer/ robot de bucatarie si amesteca bine, pana obtii o compozitie omogena.

Unge cu unt si pudreaza cu faina doua forme de tort cu diametrul de 15cm si imparte compozitia intre acestea.

Da formele la copt timp de 20-30 de minute, pana ce sunt aurii, apoi lasa-le sa se raceasca.

Cand aceastea s-au racit, taie fiecare blat in doua.

Potriveste inelul formei in care ai copt tortul pe farfuria sau platoul pe care o sa vrei sa-l servesti si asaza prima bucata de blat. Pune deasupra acestuia un strat consistent de inghetata Carte d’Or Tiramisu, niveleaza cu o spatula, asaza al doilea blat si continua cu inca un strat de inghetata. Dupa ce l-ai nivelat si pe acesta, da tortul la congelator timp de 30 de minute, pentru ca inghetata sa se intareasca in forma.

Repeta si cu celelalte doua blaturi, folosind de aceasta data ingheata Carte d’Or Chocolate Cherry.

Dupa ce torturile s-au intarit la congelator, inainte de a le servi, scoate inelul de metal si decoreaza-le.

Tortul cu inghetata tiramisu il poti pudra cu cacao.

Iar pentru cel cu ciocolata poti pregati un sos, topind ciocolata neagra impreuna cu cateva linguri de lapte, pe care sa-l picuri apoi deasupra. De asemenea, eu am folosit si stelutele de ciocolata din inghetata Carte d’Or Chocolate Cherry (cuz they we’re cute and couldn’t resist :p).

Torturile se taie foarte usor cu un cutit bine ascutit.

Ce e foarte misto e ca poti sa le pregatesti de acum si pastra in congelator pana la Craciun – asa ti-ai luat de-o grija si cu desertul, deci poti taia din timp ceva de pe lista. You’re welcome!

Insta Moments

  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.
  • The mud diaries at #casacucastani
  • #Pumpkin and #honey #ginger cake. Recipe on the blog, link in profile 🍯🧡🎃
  • About last night, at @adihadean’s @attic_lab_bucharest - lovely dinner, cold bubbly, spicy gin & tonics and #kuiba #livingbeautiful tableware
  • Un fel principal consistent, care poate fi pregatit cu o zi in avans si pus pe foc chiar inainte de cina 🍲 🍲 🍲 - link in bio