Chez Mazilique

Meal plan pentru o saptamana

O stiti toti pe Ana Naie de la Easy Peasy si, more recently, de la My Food Coach, da? In caz ca v-a scapat, va explic in cateva cuvinte: ea este persoana care acum opt ani (impliniti chiar ieri) m-a facut sa ma apuc de gatit. Asa ca daca cumva va place sa intrati pe aici, sa stiti ca blogul asta nu se intampla daca nu imi dadea ea o salata de rucola cu rosii cherry si nuci acum un car de ani. Pe langa faptul ca e one of my favourite persons ever, mai e si un food coach foarte misto – adica o persoana care vine si-ti face ordine si disciplina in farfurie, te organizeaza si iti face un plan de nutritie super-awesome, in functie de nevoile si mai ales poftele tale. Mai multe am povestit aici.

Si pentru ca face cu succes chestia deja de niste ani, azi am rugat-o sa-mi pregateasca si mie noua un meal plan pentru o saptamana, cu retetele pe care le stim deja – pentru ca toate se regasesc pe blog.

Acestea fiind zise, vedeti mai jos ce povesteste Ana si la final ce pregatim pentru luna viitoare.

M-am aciuat pe la Mazi la studio. Acest stil de viata semi-vagabond pe care il practic de cativa ani imi permite sa muncesc de oriunde si, pe bune-acum, cine n-ar vrea sa munceasca intr-un open space in care miroase vesnic a cele bune si spor? Nici lene nu-ti mai e.

Intr-o zi ii povesteam Mazettei cum ca in planurile alimentare pe care le fac pentru clientii mei folosesc deseori retete de pe blogul ei, nu din nepotism blogosferic, ci pentru ca Efectiv imi plac foarte tare si mie, si lor. “Da’ hai sa facem un plan numai cu retetele alea”, a zis o voce din off. Task pofticios care a rezultat intr-un meal plan de o saptamana intitulat previzibil “All you can eat a la Mazilique”.

Intre altele, este si un plan de dat jos ceva peach fuzz din jurul taliei, ceea ce nu are cum sa strice, ne-am gandit noi. Asadar, mancati si slabiti, cu Mazi & Naie. Pretty cool stuff.

Luni

ŸŸŸ› Mic dejun: doua tartine cu avocado si topping la alegere – aveti 20 (!!!) de variante aici sau aici

Gustare: un fruct

Pranz: pui la gratar, cu salata mixta

Gustare: un baton mic cu cereale

Cina: supa crema de pastarnac copt

 

Marti

Mic dejun: doua felii de wasa cu sardine, telina apio, ridichi, ceapa verde, patrunjel si lamaie

Gustare: un baton mic cu cereale

Pranz: tortilla spaniola – portie mare, cu salata de rosii

Gustare: betisoare de legume (morcov, ardei, telina apio – v-ati prins voi)

Cina: broccoli cu alune si ceapa verde

 

Miercuri

Mic dejun: o portie de tortilla ramasa de ieri, cu salata de castraveti cu iaurt si menta

Gustare: un fruct

Pranz: tocana de creveti cu naut si o salata de frunze langa

Gustare: un baton mic de cereale

Cina: supa de pastarnac ramasa de luni

 

Joi

Mic dejun: felie de paine integrala cu avocado si sunca de curcan

Gustare: un fruct

Pranz: o portie din tocana de creveti cu naut de ieri, cu o salata de castraveti murati

Gustare: smoothie de legume

Cina: somon cu dovlecei si salata

 

Vineri

Mic dejun: salata cu bacon

Gustare: un baton de cereale

Pranz: cotlete de miel cu mazare

Gustare: bete de legume

Cina: salata de pui cu portocale si fenicul

 

Sambata

Mic dejun: tartine cu oua,  ciuperci si sparanghel

Gustare: un fruct

Pranz: osso bucco cu salata

Gustare: skip it, tura asta

Cina: conopida coapta cu avocado si rodie

 

Duminica

Mic dejun: prosecco si fructe proaspete

Gustare: skip si de data asta

Pranz: leftover osso bucco si salata

Gustare: smoothie de legume

Cina: salata de telina cu mar si quinoa

//

 

Acestea fiind zise, daca va hotarati sa tineti acest program timp de o saptamana, sa ne spuneti la final cum a decurs, cum vi s-a parut, cum v-ati simtit si ce rezultate ati avut.

Si, cea mai importanta veste de pe saptamana asta (sper ca a mai ramas totusi cineva care sa citeasca pana la final), este ca impreuna cu Ana de la My Food Coach (si Easy Peasy, sa nu uitam) pregatesc un workshop la Mazilique Studio, in care va va explica cum sta treaba cu alimentatia sanatoasa si echilibrata, cum trebuie sa arate mesele  noastre, iar eu o sa vin cu partea practica – adica o sa gatim impreuna ce zice ea ca ar fi misto sa ni se intample in farfurii.

Stay tuned, luni revenim cu mai multe detalii ;-)

LATER UPDATE: aici gasiti detaliile workshopului

YOU MIGHT ALSO LIKE