Chez Mazilique

Stir fry cu porc, mangetout, ardei si noodles

Exista trei chestii pe care le fac atunci cand mi-e foame si nu stiu ce sa gatesc. De cele mai multe ori, atunci cand se intampla asta, nu am chef si timp nici de cumparaturi – pentru ca mi-e foame ACUM, nu cand ma intorc dupa o plimbare care include o piata, un supermarket si o bacanie sau delicaterie.

Asa ca recurg la repertoriul de trei chestii rapide, care pot fi executate cu ce gasesc prin frigider si camara: paste, stir fry sau tocana (acesta din urma, in varianta ei rapida – cum ar fi asta, asta sau asta – poate fi executata in sub jumatate de ora).

Asa s-a intamplat si cu reteta de mai jos. Nimeni nu s-a plans, so I lived to cook another day.
 

INGREDIENTE

20 de minute, 3-4 portii

    • 500g carne porc, ceafa sau muschiulet
    • 1 lingura ulei de floarea soarelui
    • 3 catei de usturoi
    • 1 lingura de ghimbir ras
    • 2 linguri de sos de soia
    • 1 lingura de miere
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ardei iute verde
    • 150g mangetout
    • 150g noodles cu ou
    • 3-4 linguri de seminte de susan usor prajite

 
Incinge uleiul intr-un wok (poti folosi si o tigaie incapatoare daca trebuie sa improvizezi) si prajeste carnea pe foc mediu spre mare, pentru cateva minute, pana capata o crusta rumena.

Cat timp carnea se prajeste, rade ghimbirul si toaca marunt usturoiul (sau poti folosi o presa de usturoi). Pune-le impreuna intr-un castronel si adauga doua linguri de sos de soia si o lingura de miere. Amesteca.

Curata ardeiul gras si taie-l in fasii subtiri, iar ardeiul iute – in rondele. Spala si scurge pastaile de mangetout.

Adauga legumele tocate in wok si gateste amestecand timp de 2 minute, apoi adauga sosul de soia amestecat cu ghimbir, usturoi si miere. Amesteca bine si continua sa gatesti amestecand, pana cand legumele se inmoaie putin, iar carnea e patrunsa. lasa-le pe foc pana cand legumele se inmoaie.

Pregateste pastele conform instructiunilor de pe pachet (cel mai probabil vor trebui fierte aproximativ 3 minute), scurge-le si adauga-le in wok. Presara semintele de susan si amesteca bine.

That’s all.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Insta Moments

  • 50 shades of golden (retriever, get it?)
  • Mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio

#poppyseed and #lemon #pancakes, with #maplesyrup and #butter 
#breakfast #sweet #instagood #openkitchen #communaltable
  • Midnight throwbacks 
#taiwan
  • what @ananaie said 
#light #lunch at @mazilique_studio - #salmon #greenbeans #avocado #potatoes #chicory #salad
  • #Pizza time! Recipe on the blog and link in profile
  • Throwback to one amazeballs #breakfast w/ @oana_misha in our @mazilique_studio #teambuilding in #London
  • trust your gut, hug your dog, eat a donut
  • (very) late mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio w/ #scrambledeggs and #scallions
  • Happy days at @mazilique_studio - #fluffy #ricotta #pancakes