Chez Mazilique

Broccoli in 5 feluri

Daca oamenii s-ar imparti in doua parti – cei carora le place broccoli si cei carora nu – cred ca e clar unde ma incadrez. Motiv pentru care, am produs aceasta broccoli extravaganza, cu cinci dintre combinatiile mele preferate.

 

Broccoli pane

INGREDIENTE

15 minute, 4 portii

    • 1 capatana de broccoli
    • 3 linguri de faina
    • 3 linguri de pesmet
    • 2 oua, batute
    • 1 lingurita de sare
    • ulei de floarea soarelui, pentru prajit

Taie capatana de broccoli in buchetele mici, spala-le si usuca-le bine pe un servet de hartie.

Pune faina, pesmetul si ouale batute impreuna cu sarea in cate un bol. Pune o tigaie incapatoare pe foc si incinge uleiul pe foc mediu spre mare.

Trece fiecare buchetel de broccoli prin faina, apoi prin ou si – la final – prin pesmet, apoi pune-le la prajit in tigaia cu ulei si lasa-le 1-2 minute, pana ce se rumenesc. Scoate-le pe o farfurie, pe care ai pus un servet de hartie, pentru a absorbi uleiul.

Poti sa le servesti impreuna cu putina zeama de lamaie picurata deasupra.

 

Broccoli cu branza feta si menta

INGREDIENTE

15 minute, 4 portii

    • 1 capatana de broccoli
    • 200g branza feta
    • frunze de menta proaspata
    • 2-3 linguri de ulei de masline
    • boabe de piper rosu
    • sare de mare

Taie capatana de broccoli in buchetele mici, spala-le si usuca-le bine pe un servet de hartie.

Intr-o tigaie incapatoare, incinge uleiul de masline si adauga floretele de broccoli. Gateste-le timp de cateva minute, pana ce se rumenesc putin. Pune-le apoi pe o farfurie si presara deasupra putina sare, branza feta sfaramitata, frunzele de menta si boabele de piper rosu.

 

Broccoli cu ceapa rosie, masline si fulgi de ardei iute

INGREDIENTE

15 minute, 4 portii

    • 1 capatana de broccoli
    • 1 ceapa rosie
    • 1 mana de masline kalamata
    • 1 lingurita de fulgi de ardei iute (sau dupa gust)
    • 2-3 linguri de ulei de masline
    • sare si piper proaspat rasnit

Taie capatana de broccoli in buchetele mici, spala-le si usuca-le bine pe un servet de hartie. Taie ceapa in felii subtiri si rupe maslinele in bucati, inlaturand samburele.

Intr-o tigaie incapatoare, incinge uleiul de masline si adauga floretele de broccoli impreuna cu ceapa. Gateste-le timp de cateva minute, pana ce broccoliul se rumeneste putin, iar ceapa se inmoaie. Pune-le apoi pe o farfurie, amesteca-le impreuna cu maslinele si presara deasupra sare, piper si fulgii de ardei iute.

 

Broccoli cu capere, usturoi si rosii cherry

INGREDIENTE

15 minute, 4 portii

    • 1 capatana de broccoli
    • 3 catei de usturoi, tocati (dupa gust, dar – dupa cum poate ati aflat – eu folosesc intotdeauna prea mult :-))
    • 2-3 linguri de capere
    • 1 lingura de otet de vin rosu
    • 1 mana de rosii cherry
    • 2-3 linguri de ulei de masline
    • sare si piper proaspat rasnit

Taie capatana de broccoli in buchetele mici, spala-le si usuca-le bine pe un servet de hartie.

Intr-o tigaie incapatoare, incinge uleiul de masline si adauga floretele de broccoli. Gateste-le timp de cateva minute, pana ce broccoliul se rumeneste putin. Adauga otetul, usturoiul si caperele si mai gateste 2-3 minute, pana cand o parte din lichid s-a evaporat. Pune-le apoi pe o farfurie si amesteca-le cu rosiile cherry, taiate in jumatati sau sferturi.

 

Broccoli cu stafide si migdale

INGREDIENTE

15 minute, 4 portii

    • 1 capatana de broccoli
    • 4 linguri de stafide aurii
    • 70g de migdale, taiate grosier
    • 2-3 linguri de ulei de masline
    • sare si piper proaspat rasnit

Taie capatana de broccoli in buchetele mici, spala-le si usuca-le bine pe un servet de hartie.

Intr-o tigaie incapatoare, incinge uleiul de masline si adauga floretele de broccoli, impreuna cu stafidele si migdalele. Gateste-le timp de cateva minute, pana cand toate ingredientele se rumenesc, apoi transfera-le pe o farfurie.

//

Daca va hotarati sa le incercati sau sa experimentati cu orice alte combinatii vi se par voua misto – lasati un rand mai jos, sa stiu cum a iesit :-)

  1. Teodora says:

    Eu merg pe basisc: un sos cu iaurt grecesc scurs, menta, alte ierburi care mai exista prin frigider si un overdose de usturoi. Acum nu stiu daca ce mananc eu este broccoli cu sos de iaurt sau iaurt cu un varf de broccoli :D

Insta Moments

  • summer skeeter
  • Instagram Image
  • I see sea snails in my future
  • Weekend snuggles, as seen by  @anamorodan - #repost
・・・
Brunch cu Mazetta si Lumi 💙 - @mazilique @mazilique_studio
  • New toys and weekend cravings ・・・#ihavenoideawhatimdoing #watercolor #donut
  • I need this
・・・
#Repost @reneredzepinoma ・・・
Ben, who used to work with us at Noma and MAD, just released the first issue of his new print magazine @faremag  Fare explores food culture and history in cities- the first issue is on Istanbul, and it's filled with inspiring pictures and stories. Congrats, @benmervis ! Find it here: www.faremag.com
  • #Summer essentials: vanilla days and blueberry nights

Link in profile
  • Nu-mi dau seama ce e mai rău - poze cu mâncare, cu cățelul sau cu mâzgâlelile
  • now let it go
//
(apparently I found a new hobby - #watercolor doodles)