Chez Mazilique

Pizza cu chorizo, la tigaie

Intr-o incercare de a demonstra unei prietene ca pizza pe care o poti face tu singur e gata mai repede decat cea pe care o comanzi sa-ti vina acasa, s-a intamplat situatia de mai jos. Desigur, topping-ul ales a fost pe baza a ce am gasit in frigider, dar sigur ca aici e loc de improvizatie, imaginatie (and also leftovers :p )

 

INGREDIENTE

25-30 de minute, 1 pizza

    • 250g faina
    • ½ lingurita sare
    • ½ plic de drojdie uscata
    • 2 linguri ulei de masline
    • 120ml apa
    • 1 bila de mozzarella
    • 4-5 linguri de passata de rosii
    • 100g carnati chorizo, taiati felii

 

Incinge cuptorul la 220°C.

Intr-un bol incapator pune faina impreuna cu sarea si drojdia uscata si amesteca-le putin. Adauga uleiul de masline si apa, apoi framanta pana cand obtii un aluat.

Unge o tigaie cu o lingura de ulei si pune-o la incins, pe foc mediu. Intinde aluatul intr-o forma rotunda, de diametrul tigaii, apoi asaza-l in aceasta si lasa-l sa se rumeneasca timp de aproximativ 2 minute. Intoarce-l apoi pe cealalta parte si lasa-l inca 1-2 minute.

Ia apoi tigaia de pe foc si, folosind o lingura, intinde passata pe suprafata aluatului de pizza. Rupe mozzarella in bucati si presara-le deasupra, urmate apoi de feliile de carnati.

Da tigaia cu pizza la cuptorul incins, timp de 10-15 minute, pana cand mozzarella s-a topit si chorizo este crocant.

Serveste pizza calda, direct din tigaie sau o poti transfera pe un tocator de lemn.

YOU MIGHT ALSO LIKE