Chez Mazilique

Pizza cu chorizo, la tigaie

Intr-o incercare de a demonstra unei prietene ca pizza pe care o poti face tu singur e gata mai repede decat cea pe care o comanzi sa-ti vina acasa, s-a intamplat situatia de mai jos. Desigur, topping-ul ales a fost pe baza a ce am gasit in frigider, dar sigur ca aici e loc de improvizatie, imaginatie (and also leftovers :p )

 

INGREDIENTE

25-30 de minute, 1 pizza

    • 250g faina
    • ½ lingurita sare
    • ½ plic de drojdie uscata
    • 2 linguri ulei de masline
    • 120ml apa
    • 1 bila de mozzarella
    • 4-5 linguri de passata de rosii
    • 100g carnati chorizo, taiati felii

 

Incinge cuptorul la 220°C.

Intr-un bol incapator pune faina impreuna cu sarea si drojdia uscata si amesteca-le putin. Adauga uleiul de masline si apa, apoi framanta pana cand obtii un aluat.

Unge o tigaie cu o lingura de ulei si pune-o la incins, pe foc mediu. Intinde aluatul intr-o forma rotunda, de diametrul tigaii, apoi asaza-l in aceasta si lasa-l sa se rumeneasca timp de aproximativ 2 minute. Intoarce-l apoi pe cealalta parte si lasa-l inca 1-2 minute.

Ia apoi tigaia de pe foc si, folosind o lingura, intinde passata pe suprafata aluatului de pizza. Rupe mozzarella in bucati si presara-le deasupra, urmate apoi de feliile de carnati.

Da tigaia cu pizza la cuptorul incins, timp de 10-15 minute, pana cand mozzarella s-a topit si chorizo este crocant.

Serveste pizza calda, direct din tigaie sau o poti transfera pe un tocator de lemn.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Viata con carne says:

    Pizza ca pizza. Dar tigaia?

    • Cristina Mazilu says:

      tigaia trebuie sa fie una termorezistenta (una care sa poata intra fara probleme la cuptor, deci fara manere de lemn, cauciuc, plastic etc). eu am folosit doua tigai de fonta, dintre care una (cea din poza) emailata :-)

Insta Moments

  • 50 shades of golden (retriever, get it?)
  • Mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio

#poppyseed and #lemon #pancakes, with #maplesyrup and #butter 
#breakfast #sweet #instagood #openkitchen #communaltable
  • Midnight throwbacks 
#taiwan
  • what @ananaie said 
#light #lunch at @mazilique_studio - #salmon #greenbeans #avocado #potatoes #chicory #salad
  • #Pizza time! Recipe on the blog and link in profile
  • Throwback to one amazeballs #breakfast w/ @oana_misha in our @mazilique_studio #teambuilding in #London
  • trust your gut, hug your dog, eat a donut
  • (very) late mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio w/ #scrambledeggs and #scallions
  • Happy days at @mazilique_studio - #fluffy #ricotta #pancakes