Chez Mazilique

Salata cu somon, fasole pastai, oua de prepelita si germeni de mustar

In caz ca era cineva curios ce-am mancat ieri la pranz – asta e situatia care mi s-a intamplat. Hands down, cea mai buna salata pe care am pregatit-o anul asta, care poate concura cu succes pentru un rol de fel principal pentru ca e (asa cum imi place mie) cu-de-toate.

 

INGREDIENTE
15-20 de minute, 6 persoane

       
      PENTRU SALATA

    • 350g cartofi mici (sau noi)
    • 12 oua de prepelita
    • 1 andiva
    • 1 mana germeni de mustar (20g)
    • 200g somon afumat
    • 1 punga fasole Bonduelle Vapeur Duet Mix (400g)
    • 1 avocado
    • 1 legatura untisor
    • 100g mix frunze de salata
    • 1 legatura de ceapa verde
    • PENTRU DRESSING

    • 2 linguri otet de mere
    • 4 linguri ulei de masline
    • 1 lingura miere
    • 1 lingura cu varf de mustar cu boabe
    • sare si piper proaspat rasnit

Pune apa la fiert intr-o oala incapatoare, impreuna cu o lingura de sare. Cand apa da in clocot, adauga pastaile de fasole si lasa-le sa fiarba timp de 3 minute. Scurge-le de apa si transfera-le intr-un bol impreuna cu cateva cuburi de gheata (astfel, legumele isi vor pastra culoarea si textura crocanta).
Spala bine cartofii, apoi pune-i la fiert pana cand se inmoaie, iar o furculita ii patrunde cu usurinta.

In alta craticioara cu apa rece, pune ouale ouale de prepelita (spre deosebire de ouale de gaina, cele de prepelita nu trebuie puse in apa fierbinte, pentru ca se vor crapa rapid). Pune-le pe foc si lasa-le sa fiarba timp de 3-4 minute, apoi curate-le si taie-le in jumatati.

Spala, curata si toaca restul de legume si pestele – ceapa verde tai-o marunt, curate frunzele de untisor, rupe in bucati frunzele de andiva, taie cartofii in jumatati sau sferturi, iar avocado si somonul in cubulete.

Prepara dressingul amestecand bine toate ingredientele.

Pregateste un platou incapator pentru a monta salata, in straturi. Incepe cu frunzele proaspete de salata, adauga-le pe cele de andiva, pastaile de fasole, cartofii fierti, ceapa verde, untisorul, somonul, avocado, ouale de prepelita si – la final – germenii de mustar.

Inainte de a servi salata, toarna dressing-ul deasupra.

//

Daca vrei sa descoperi mai multe combinatii si feluri de mancare preparate cu produsele Bonduelle Vapeur, intra in joc si, la final, vei primi un e-book cu retete, precum si alte premii pentru bucatarie (ca doar retetele alea nu s-or face singure ;-)

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Daniela says:

    Excelent! Iar fotografiile si prezentarea sunt din ce in ce mai bune. Chapeau ❤️

Insta Moments

  • 50 shades of golden (retriever, get it?)
  • Mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio

#poppyseed and #lemon #pancakes, with #maplesyrup and #butter 
#breakfast #sweet #instagood #openkitchen #communaltable
  • Midnight throwbacks 
#taiwan
  • what @ananaie said 
#light #lunch at @mazilique_studio - #salmon #greenbeans #avocado #potatoes #chicory #salad
  • #Pizza time! Recipe on the blog and link in profile
  • Throwback to one amazeballs #breakfast w/ @oana_misha in our @mazilique_studio #teambuilding in #London
  • trust your gut, hug your dog, eat a donut
  • (very) late mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio w/ #scrambledeggs and #scallions
  • Happy days at @mazilique_studio - #fluffy #ricotta #pancakes