Chez Mazilique

Tocana de porc cu fasole neagra, vin rosu si coriandru

Reteta asta s-a intamplat intr-o dupa amiaza in care imi era foame de turbam si ma invarteam fara sens prin bucatarie. Am coborat la supermarketul din colt, de unde am luat o caserola cu fleica de porc, felii (practic, niste felii de pork belly, fara soricul pe care totusi mi l-as fi dorit in schema). Ajunsa inapoi in fata plitei, am improvizat cu ingredientele pe care le aveam la indemana prin sertare si camara (plus o legatura de coriandru care altfel s-ar fi vestejit). Big win!

 

INGREDIENTE

1 ora, 4 portii

    • 500g fleica de porc (felii)
    • 1 ceapa mare
    • 1 lingurita fulgi de ardei chipotle
    • 1 conserva de rosii cuburi
    • 1 lingurita de chimion
    • 2 lingurite de oregano uscat
    • 1 frunza de dafin
    • 250ml vin rosu
    • 1 conserva de fasole neagra
    • 1 lingurita zahar brun
    • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
    •  
      PENTRU SERVIT

    • orez basmati
    • coriandru
    • felii de lime

 
Taie carnea in bucati, iar ceapa toac-o marunt. Incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare si adauga carnea. Las-o sa se rumeneasca pe toate partile, pana ce capata o crusta frumoasa, apoi transfer-o pe o farfurie.

In uleiul ramas, adauga ceapa tocata si caleste-o pana cand se inmoaie. Presara fulgii de ardei chipotle si amesteca 1-2 minute, pana ce acestia isi elibereaza aroma. Adauga apoi in tigaie rosiile, vinul, chimionul, oregano, frunza de dafin si zaharul brun. Amesteca, lasa sa dea in clocot si adauga carnea. Lasa-le pe toate sa fiarba la foc mediu timp de 30-45 de minute, pane ce sosul scade, iar carnea este frageda. In ultimele 3 minute, scurge conserva de fasole si adauga boabele.

Serveste tocana cu frunze de coriandru proaspat presarate deasupra, alaturi de orez basmati si felii de lime.

  1. roxana says:

    ok, si care-s biscuitii? :))
    (INGREDIENTE
    30-40 de minute, 18-20 de biscuiti)

Insta Moments

  • The #parsley-#jalapeño-#secretsauce hot dog. Don't judge, I've chosen my own combo at the newly opened @simbioperoti 🌭🌭🌭💛
  • Congrats, awesome @simbiokb team! #Repost @simbioperoti ・・・
Am pornit la drum și am hotărât să aducem un pic de Simbio în toată țara. Așa a apărut #simbioperoti, un food truck gourmet potrivit pentru toate evenimentele noastre preferate.
•••
#foodtruck #food #sky #summer #party #instaoftheday #sun #sunny #bestfoodtruck #food #goodfood #hotdog #foodlover
  • summer skeeter
  • Instagram Image
  • I see sea snails in my future
  • Weekend snuggles, as seen by  @anamorodan - #repost
・・・
Brunch cu Mazetta si Lumi 💙 - @mazilique @mazilique_studio
  • New toys and weekend cravings ・・・#ihavenoideawhatimdoing #watercolor #donut
  • I need this
・・・
#Repost @reneredzepinoma ・・・
Ben, who used to work with us at Noma and MAD, just released the first issue of his new print magazine @faremag  Fare explores food culture and history in cities- the first issue is on Istanbul, and it's filled with inspiring pictures and stories. Congrats, @benmervis ! Find it here: www.faremag.com
  • #Summer essentials: vanilla days and blueberry nights

Link in profile