Chez Mazilique

Tocana de porc cu fasole neagra, vin rosu si coriandru

Reteta asta s-a intamplat intr-o dupa amiaza in care imi era foame de turbam si ma invarteam fara sens prin bucatarie. Am coborat la supermarketul din colt, de unde am luat o caserola cu fleica de porc, felii (practic, niste felii de pork belly, fara soricul pe care totusi mi l-as fi dorit in schema). Ajunsa inapoi in fata plitei, am improvizat cu ingredientele pe care le aveam la indemana prin sertare si camara (plus o legatura de coriandru care altfel s-ar fi vestejit). Big win!

 

INGREDIENTE

1 ora, 4 portii

    • 500g fleica de porc (felii)
    • 1 ceapa mare
    • 1 lingurita fulgi de ardei chipotle
    • 1 conserva de rosii cuburi
    • 1 lingurita de chimion
    • 2 lingurite de oregano uscat
    • 1 frunza de dafin
    • 250ml vin rosu
    • 1 conserva de fasole neagra
    • 1 lingurita zahar brun
    • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
    •  
      PENTRU SERVIT

    • orez basmati
    • coriandru
    • felii de lime

 
Taie carnea in bucati, iar ceapa toac-o marunt. Incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare si adauga carnea. Las-o sa se rumeneasca pe toate partile, pana ce capata o crusta frumoasa, apoi transfer-o pe o farfurie.

In uleiul ramas, adauga ceapa tocata si caleste-o pana cand se inmoaie. Presara fulgii de ardei chipotle si amesteca 1-2 minute, pana ce acestia isi elibereaza aroma. Adauga apoi in tigaie rosiile, vinul, chimionul, oregano, frunza de dafin si zaharul brun. Amesteca, lasa sa dea in clocot si adauga carnea. Lasa-le pe toate sa fiarba la foc mediu timp de 30-45 de minute, pane ce sosul scade, iar carnea este frageda. In ultimele 3 minute, scurge conserva de fasole si adauga boabele.

Serveste tocana cu frunze de coriandru proaspat presarate deasupra, alaturi de orez basmati si felii de lime.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. roxana says:

    ok, si care-s biscuitii? :))
    (INGREDIENTE
    30-40 de minute, 18-20 de biscuiti)

Insta Moments

  • Lomi-Lomi
  • Catch of the day in the #testkitchen at @mazilique_studio
>>>
#johndory #vongole #mussels #shrimp
  • Fursecuri cu gem. O rețetă simpla și noua, pe blog. Link in profile
  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil