Chez Mazilique

Tocana de porc cu fasole neagra, vin rosu si coriandru

Reteta asta s-a intamplat intr-o dupa amiaza in care imi era foame de turbam si ma invarteam fara sens prin bucatarie. Am coborat la supermarketul din colt, de unde am luat o caserola cu fleica de porc, felii (practic, niste felii de pork belly, fara soricul pe care totusi mi l-as fi dorit in schema). Ajunsa inapoi in fata plitei, am improvizat cu ingredientele pe care le aveam la indemana prin sertare si camara (plus o legatura de coriandru care altfel s-ar fi vestejit). Big win!

 

INGREDIENTE

1 ora, 4 portii

    • 500g fleica de porc (felii)
    • 1 ceapa mare
    • 1 lingurita fulgi de ardei chipotle
    • 1 conserva de rosii cuburi
    • 1 lingurita de chimion
    • 2 lingurite de oregano uscat
    • 1 frunza de dafin
    • 250ml vin rosu
    • 1 conserva de fasole neagra
    • 1 lingurita zahar brun
    • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
    •  
      PENTRU SERVIT

    • orez basmati
    • coriandru
    • felii de lime

 
Taie carnea in bucati, iar ceapa toac-o marunt. Incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare si adauga carnea. Las-o sa se rumeneasca pe toate partile, pana ce capata o crusta frumoasa, apoi transfer-o pe o farfurie.

In uleiul ramas, adauga ceapa tocata si caleste-o pana cand se inmoaie. Presara fulgii de ardei chipotle si amesteca 1-2 minute, pana ce acestia isi elibereaza aroma. Adauga apoi in tigaie rosiile, vinul, chimionul, oregano, frunza de dafin si zaharul brun. Amesteca, lasa sa dea in clocot si adauga carnea. Lasa-le pe toate sa fiarba la foc mediu timp de 30-45 de minute, pane ce sosul scade, iar carnea este frageda. In ultimele 3 minute, scurge conserva de fasole si adauga boabele.

Serveste tocana cu frunze de coriandru proaspat presarate deasupra, alaturi de orez basmati si felii de lime.

  1. roxana says:

    ok, si care-s biscuitii? :))
    (INGREDIENTE
    30-40 de minute, 18-20 de biscuiti)

Insta Moments

  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.
  • The mud diaries at #casacucastani
  • #Pumpkin and #honey #ginger cake. Recipe on the blog, link in profile 🍯🧡🎃
  • About last night, at @adihadean’s @attic_lab_bucharest - lovely dinner, cold bubbly, spicy gin & tonics and #kuiba #livingbeautiful tableware