Chez Mazilique

Fursecuri cu gem

In anul in care a trecut de cand m-am instalat in bucataria de la studio, sunt sigura n-a fost saptamana in care sa nu fi iesit din cuptor cel putin doua tavi de biscuiti cu unt. 

Reteta de mai jos e o variatiune reusita pe tema, iar din experienta pot spune ca sa ai o farfurie cu fursecuri din astea in bucatarie (sau – ma rog – orice camera for that matter) e ceva ce-ti da o stare tare buna. Hygge, cum am tot auzit ca s-ar zice :-))
 
INGREDIENTE

30-40 de minute, 40-50 de biscuiti

    • 320g de faina
    • 200g de unt taiat in cubulete
    • 120g de zahar
    • 2 lingurite de extract de vanilie
    • 3 galbenusuri
    • gem (eu am folosit de fructe de padure)

 

In bolul robotului de bucatarie sau intr-un bol pune faina impreuna cu untul rece, taiat cubulete. Amesteca pana ce se formeaza firmituri si adauga zaharul, extractul de vanilie si cele 3 galbenusuri (albusurile pastreaza-le pentru un knickerbocker glory, niste bezele cu cacao si sos de ciocolata sau o pavlova).

Amesteca in continuare, pana se formeaza un aluat. Imparte-l in doua bucati si, folosind un sucitor, intinde-l intr-o foaie cu o grosime de aproximativ 3-4mm.

Decupeaza apoi fursecurile – pentru asta poti folosi o forma speciala de taiat biscuitii sau pur si simplu gura unui pahar (finally, shot-urile de tequilla si-au mai gasit o intrebuintare!).

Transfera apoi fursecurile pe o tava pe care ai intins o hartie de copt. Cu degetul mare, fa o mica adancitura in fiecare dintre biscuiti si, cu o lingurita, pune cate un pic de gem in locasul format.

Da tava la cuptorul incins la 200°C timp de 8-10 minute sau pana cand biscuitii sunt usor aurii. Ai grija, pentru ca se pot arde foarte repede daca ii lasi chiar si 1 minut mai mult, iar daca nu ai intins aluatul in foaie egala, cei mai subtiri se vor face mai repede.

Insta Moments

  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.