Chez Mazilique

Fursecuri cu gem

In anul in care a trecut de cand m-am instalat in bucataria de la studio, sunt sigura n-a fost saptamana in care sa nu fi iesit din cuptor cel putin doua tavi de biscuiti cu unt. 

Reteta de mai jos e o variatiune reusita pe tema, iar din experienta pot spune ca sa ai o farfurie cu fursecuri din astea in bucatarie (sau – ma rog – orice camera for that matter) e ceva ce-ti da o stare tare buna. Hygge, cum am tot auzit ca s-ar zice :-))
 
INGREDIENTE

30-40 de minute, 40-50 de biscuiti

    • 320g de faina
    • 200g de unt taiat in cubulete
    • 120g de zahar
    • 2 lingurite de extract de vanilie
    • 3 galbenusuri
    • gem (eu am folosit de fructe de padure)

 

In bolul robotului de bucatarie sau intr-un bol pune faina impreuna cu untul rece, taiat cubulete. Amesteca pana ce se formeaza firmituri si adauga zaharul, extractul de vanilie si cele 3 galbenusuri (albusurile pastreaza-le pentru un knickerbocker glory, niste bezele cu cacao si sos de ciocolata sau o pavlova).

Amesteca in continuare, pana se formeaza un aluat. Imparte-l in doua bucati si, folosind un sucitor, intinde-l intr-o foaie cu o grosime de aproximativ 3-4mm.

Decupeaza apoi fursecurile – pentru asta poti folosi o forma speciala de taiat biscuitii sau pur si simplu gura unui pahar (finally, shot-urile de tequilla si-au mai gasit o intrebuintare!).

Transfera apoi fursecurile pe o tava pe care ai intins o hartie de copt. Cu degetul mare, fa o mica adancitura in fiecare dintre biscuiti si, cu o lingurita, pune cate un pic de gem in locasul format.

Da tava la cuptorul incins la 200°C timp de 8-10 minute sau pana cand biscuitii sunt usor aurii. Ai grija, pentru ca se pot arde foarte repede daca ii lasi chiar si 1 minut mai mult, iar daca nu ai intins aluatul in foaie egala, cei mai subtiri se vor face mai repede.

YOU MIGHT ALSO LIKE