Chez Mazilique

In teste: Cutiile UCook (si un giveaway)

Saptamana trecuta mi-am rezervat o zi pentru a testa toate retetele care incepand de maine si pana sambata vor fi in meniul UCook.

Pentru cine nu stie, UCook este un serviciu care iti aduce la usa o cutie cu toate ingredientele necesare pregatirii unui fel de mancare (in doua portii). Practic, un food delivery care iti salveaza timp, fara sa te lase cu sentimentul de vinovatie ca iar ai comandat pizza si in seara asta.  

Ce e misto la toata treaba asta e ca:

  • nu pierzi timp la cumparaturi, le face altcineva pentru tine, asa ca sari etapa in care pentru o singura reteta ai nevoie de un drum la supermarket, unul la piata si un altul la un magazin de specialitate, pentru acel ingredient
  • nu iti bati capul incercand sa raspunzi la intrebarea Eu ce mai mananc azi?
  • sari peste mare parte din bataia de cap care inseamna pregatirile, pentru ca ingredientele ti se livreaza gata portionate
  • ocazie cu care economisesti niste bani pe care i-ai fi dat pe niste ingrediente mai rare, pe care le folosesti doar o singura data, pentru o anume reteta (nu vreau sa-mi amintesc cate sticle si borcane de condimente, uleiuri, siropuri sau alte asemenea am aruncat pentru ca le-am folosit o singura data, apoi au expirat pana sa mai am nevoie de ele)
  • toata treaba cu gatitul nu dureaza mai mult de jumatate de ora, pentru ca retetele pe care le vei primi sunt super-rapide
  • in plus, primesti o foaie cu fotografii si instructiuni pas cu pas, ca sa fii sigur ca nu-ti scapa niciun pas din reteta
  • ingredientele sunt proaspete si atent alese (UCook este un serviciu Real Foods – un alt loc in care ar trebui sa arunci un ochi, daca nu ai facut-o deja)

 

Sunt un mare fan al acestui tip de servicii, care iti livreaza la usa cutiile cu toate ingredientele necesare pregatirii unor retete, pentru ca iti fac viata mai usoara, in acelasi timp incurajandu-te sa experimentezi, sa descoperi gusturi noi, si sa gatesti pentru tine si pentru cei dragi.

Ceea ce am facut si eu cu retetele de mai jos – le-am pregatit conform instructiunilor primite in pachet, dupa care le-am impartit cu colegele de la studio. Happy times, fara timp pierdut si fara risipa de ingrediente.

(FYI, reteta mea preferata a fost cea cu orez negru, fasole rosie si avocado, pe care o puteti comanda de aici.)

Acestea fiind zise,  aruncati un ochi pe retetele de mai jos si vedeti ca la finalul articolului va asteapta un giveaway.

 

Somon “au gratin” cu salata de cartofi cu sfecla si sos de vin alb

 

INGREDIENTE

30 de minute, 2 portii

    • 300g file somon (2 bucati)
    • 30g unt
    • 2 oua
    • 30g pesmet panko
    • 2 rosii de dimensiune medie
    • 10g patrunjel
    • 5g cimbru verde
    • 400g cartofi
    • 100g sfecla rosie fiarta
    • 80g smantana fermentata
    • 10g chives
    • 50g vin alb
    • 100g smantana dulce
    • 10g usturoi
    • 100g ceapa alba

 

 
Incinge cuptorul la 180°C

Toaca marunt patrunjelul si cimbrul. Taie rosiile in cubulete, inlaturand pulpa. Pentru crusta, amesteca intr-un bol jumatate din patrunjel, cimbrul, rosiile, galbenusurile, untul, sare si piper. Amesteca bine ingredientele, pana cand compozitia devine omogena.

Intr-o tava de cuptor pune fileurile de somon, pe care presara putina sare si piper. Ia compozitia realizata anterior si intinde-o in cantitati egale pe cele doua fileuri de somon. Da tava la cuptor aproximativ 12 minute, pana cand crusta devine rumena.

Intre timp, spala cartofii si pune-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, curata-i de coaja si taie-i in cuburi. Razuieste sfecla si toaca marunt firele de chives. Intr-un bol incapator, amesteca sfecla, cartofii, chives, smantana, sare si piper.

Curata si toaca marunt usturoiul si ceapa. Pentru sos, incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul pentru aproximativ 2-3 minute. Apoi adauga vinul si lasa-le la foc mic, pana cand lichidul se evapora. Adauga apoi smantana dulce, sare si piper si lasa-le la fiert, amestecand, pana cand sosul devine cremos. Cand sosul e gata, ia-l de pe foc si adauga patrunjelul ramas.

Serveste somonul impreuna cu sosul si cartofii cu sfecla.
 

Platou mexican cu avocado si orez negru

 
INGREDIENTE

30 de minute, 2 portii

    • 70g orez negru
    • 150g fasole rosie
    • 1 avocado
    • 3g amestec de condimente Cajun
    • 100g ceapa rosie
    • 20g ceapa verde
    • 50g jalapeno
    • 100g rosii cherry
    • zeama de la 1 lamaie
    • 20g patrunjel
    • 3 ridichi rosii
    • 10ml ulei de masline

 

 

Taie rosiile cherry in jumatati si toaca marunt patrunjelul. Toaca avocado in cubulete. Pentru salata, amesteca rosiile cherry cu patrunjelul, cubuletele de avocado, jumatate din ceapa rosie, jumatate din jalapeno, jumatate din zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Amesteca-le bine si lasa-le la frigider pana cand pregatesti si restul de ingrediente.

Intr-o craticioara, pune apa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, adauga si orezul si lasa-l sa fiarba pentru aproximativ 18-20 de minute. Cand e gata, pune-l la scurs.

Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si celeste restul de ceapa rosie, pentru aproximativ 2-3 minute. Adauga apoi orezul fiert, fasolea rosie, condimentul Cajun si restul de zeama de lamaie. Presara sare si piper dupa gust si mai lasa-le sa se caleasca un minut, pana cand aromele se amesteca, iar apoi se ia de pe foc.

Serveste compozitia de orez si fasole alaturi de salata de avocado, ridichile taiete in rondele subtiri si ceapa verde tocata marunt. Poti adauga apoi si jalapeno ramas sau mai putin, in functie de preferinte.
 

Peperonatta cu branza haloumi

 
INGREDIENTE

30 de minute, 2 portii

    • 400g ardei gras
    • 100g ceapa alba
    • 200g branza haloumi
    • 2g cimbru verde
    • 2 catei de usturoi
    • 1g oregano uscat
    • 400g rosii cuburi
    • 20ml ulei de masline
    • 100ml apa

 

 

Taie usturoiul si ceapa in felii subtiri. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si caleste usturoiul pentru aproximativ 2 minute. Adauga apoi fasiile de ceapa si lasa-le sa se caleasca 2-3 minute, pana cand se inmoaie. Taie marunt cimbrul verde si presara-l in tigaie, impreuna cu jumatatea din cantitatea de oregano. Toaca ardeiul in fasii subtiri si adauga-l peste compozitia din tigaie. Lasa-le sa se caleasca inca 2-3 minute, ca apoi sa adaugi si rosiile cuburi, impreuna cu 100ml apa. Dupa ce compozitia da in fiert, las-o 5-6 minute, pana cand se reduce sosul.

Incinge putin ulei de masline in alta tigaie si prajeste feliile de braza Haloumi, pe ambele parti – aproximativ 2 minute. Adauga si restul de oregano.

Serveste-le cu paine prajita sau pita.
 

Frittata cu legume

 
INGREDIENTE

30 de minute, 2 portii

    • 70g mazare
    • 250g rosii cherry
    • 6 oua
    • 75g branza cheddar
    • 100g zucchini
    • 100g smantana pentru gatit
    • 30g unt
    • 50g ceapa verde
    • 40g spanac
    • 2 catei de usturoi
    • 3g busuioc
    • 2g cimbru
    • 30ml ulei de masline

 

 

Incinge cuptorul la 180°C

Taie zucchini in felii subtiri. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si prajeste feliile de zucchini, 2-3 minute, pana cand se rumenesc.

Toaca marunt ceapa verde, busuiocul, iar cedarul in cubulete. Intr-un alt bol pune ouale, peste care adauga apoi spanacul, mazarea, jumatate din ceapa verde, jumatate din busuioc, cubuletele de cedar, smantana, untul, un sfert din rosiile cherry (taiate in jumatati), sare si piper. La final adauga si fasiile rumenite de zucchini si amesteca.

Dupa ce ai amestecat bine, transfera compozitia intr-o tigaie termorezistenta (eu am folosit una de fonta) si las-o la cuptor, la 180°C.

Pentru salata de rosii, amesteca intr-un bol incapator rosiile ramase, impreuna cu busuiocul, cimbrul tocat marunt, ceapa verde, usturoiul maruntit, uleiul de masline, sare si piper. Amesteca-le si apoi serveste salata impreuna cu frittata taiata felii.
 

//

Giveaway

 

Am cinci cutii UCook (fiecare cu cate o reteta pentru doua persoane) pentru cinci dintre voi. Important e sa fiti din Bucuresti, pentru ca altfel nu avem cum sa le livram in tara (fiind vorba de mancare super-proaspata & such).

Daca vreti sa incercati si voi una dintre mesele “la cutie”, lasati un comentariu la aceasta postare in care sa-mi spuneti ce reteta v-ar placea sa primiti in cutia Ucook – poate fi o reteta pe care de mult voiati sa o incercati dar nu s-a invit ocazia pana acum, poate fi un fel preferat de mancare, poate fi ceva clasic, exotic, traditional – orice.

Astept comentariile voastre pana luni, 1 mai, la ora 23:59. Cei cinci castigatori vor fi alesi random si anuntati marti, 2 mai.

Update: Castigatorii giveaway-ului sunt…
 


YOU MIGHT ALSO LIKE