Chez Mazilique

Magdalenas de queso y jamón – briose cu branza si jamón

Tapas is the only way I like to eat. Otherwise I get bored
– Ferran Adria

Nu puteam s-o zic mai bine decat a facut-o mesteru’. Daca o faceam, probabil era sub forma de ‘Mazi *emoticon cu sase inimioare colorate* tapas’, mazgalit pe o fata de masa cu pixuri de la Muji.

Pentru mine, tapas reprezinta cel mai bine felul in care vad eu mancarea si mesele – un happy threesome care include mancare, bautura si conversatie. Pentru ca tapas sunt facute pentru a fi impartite in cel mai convivial mod posibil.

there's #sugar on my soul and #wanderlust in between these covers

A post shared by Cristina Mazilu (@mazilique) on


Asa ca cea mai recenta carte care mi-a aterizat in bucatarie a fost The Book of Tapas, de Simone si Inés Ortega (aceleasi care au semnat si Spain: The Cookbook, o carte de referinta pentru anything and everything Spanish). Aduna intre coperti peste 250 de retete usor de urmarit, care pot fi cu succes combinate intr-o adevarata fiesta care se cere impartita cu prietenii.

Retetele sunt simplu de pregatit in orice bucatarie, inclusiv de catre cei care sunt la primele incercari in ceea ce priveste gastronomia iberica. De la de la tortilla española la gambas al ajillo, in The Book of Tapas descoperi cat de versatile si pot fi aceste portii mici si gustoase de mancare.

Si scriind aceste randuri de mai sus, mi s-a facut un dor de Madrid si my gluttonous bar crawls, ceea ce va doresc si voua. Dar pana sa ma urc in vreun avion, mai simplu a fost sa mananc reteta asta de mai jos, cu care m-a surprins colega mea Misha luni dimineata, cand am ajuns la studio.
 
INGREDIENTE

40 de minute, 8-10 bucati

  • 3 oua
  • 70g branza maturata, rasa
  • 70g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g jamon, tocat in bucati mici
  • 60g unt

 

 

 

Incinge cuptorul la 180°C

Intr-un castron, bate cu o furculita cele 3 oua. Pune o craticioara pe foc mic si topeste untul. Cand e gata, ia-l de pe foc si adauga ouale. Da branza pe o razatoare si adaug-o apoi peste compozitia realizata anterior, impreuna cu faina, praful de copt si jamonul tocat. Amesteca bine, pana cand compozitia devine omogena.

Pregateste o tava de briose sau forme de silicon, unge-le cu unt sau foloseste hartie de copt, si distribuie aluatul in mod egal in 8-10 portii egale.

Da-le la cuptor pentru 15 minute, apoi creste temperatura la 200°C. Mai lasa-le la cuptor pentru alte 15 minute sau pana cand sunt rumene. Ca sa fii sigur ca sunt facute, poti testa cu o scobitoare – inteapa o briosa si, daca scobitoarea iese curata inseamna ca e gata.

Serveste-le calde, eventual cu dulceata de ardei iute, cum ni s-a intamplat noua (cea de la Bacania Rod e foarte-foarte buna).

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Andrea Telegdi says:

    Si daca Madrid calls, un MadCool nu suna apetisant?? :-)

  2. Andrea Telegdi says:

    hm, means ca al doilea bilet de intrare pe care il posed este priceless:-)

Insta Moments

  • the shape of my heart
  • Popping the first cork at the new @chicineta showroom
  • It may looks like we're having a deep, meaningful conversation, but in fact we're both thinking about what we're gonna eat later
  • Aviz amatorilor: când se merge în vizită la noul showroom @chicineta se duc:
- flori
- parizer și mustar

#chicineta #housewarming #essentials
  • beautiful late spring in @simbiokb's fairy-lit garden
  • P E R F E C T I O N
  • messy chop and sun kissed summer lights, thanks to this awesome guy @stratulatsorin
  • Celebrating the newly crafted Romanian Pale Ale
//
#ale #beer #exploringsenses #craftbeer
  • Working on my beach body. I'll be gone 'til November