Chez Mazilique

Miel cu oregano si topping de macaroane cu ricotta

Daca mac & cheese, shepherd’s pie si musacaua ar fi facut un copil pe care l-ar fi educat intr-un spirit mediteraneean, probabil ca asa ar fi aratat – un cross breed interesant, care te face sa-ti umpli farfuria si apoi sa repeti.

Ceea ce va doresc si voua – pentru ca e o reteta simpla, destul de rapida, perfecta pentru mesele in familie si intalnirile cu prietenii care sper ca va asteapta in weekend.

INGREDIENTE

1 ora, 6 portii

    • 500g carne de miel tocata
    • 1 ceapa mare
    • 3-4 catei de usturo
    • 3 linguri ulei de masline
    • 1 lingurita de chimion
    • 1 lingurita boia (iute sau dulce, your choice)
    • 2 conserve de rosii tocate
    • 10-15g frunze de oregano proaspat (sau o lingura de oregano uscat)
    • 1 punga de melci ondulati Pambac (400g)
    • 250g ricotta
    • 80g branza maturata, rasa
    • 50ml lapte
    • sare si piper proaspat rasnit


Incinge cuptorul la 180°C.

Toaca marunt ceapa, frunzele de oregano si usturoiul (sau il poti zdrobi in presa).

Incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare pentru care ai si capac. Pune ceapa tocata si caleste-o timp de 10 minute pe foc mediu, amestecand constant, pana cand se inmoaie.

Adauga usturoiul presat, amesteca un minut, apoi adauga si carnea de miel tocata. Da focul mai tare, amesteca si gateste pana cand carnea isi schimba culoarea si se rumeneste putin, apoi presara deasupra condimentele si amesteca din nou.

Toarna conservele de rosii tocate in tigaie, amesteca bine si gateste la o temperatura scazuta, timp de 15 minute cu capac, apoi 15 minute fara capac. La final, sosul de rosii trebuie sa fie scazut si mai gros. Presara frunzele de oregano, amesteca si lasa deoparte.

Intre timp, fierbe pastele intr-o oala cu apa sarata, timp de 8 minute. Scurge-le si amesteca-le cu ricotta, jumatate din branza maturata, lapte, sare si piper.

Pregateste un vas pentru cupor (eu am folosit o forma ceramica) si toarna la baza carnea cu sos. Asaza intr-un strat deasupra pastele amestecate…

…iar la final presara restul de branza rasa.

Da vasul la cuptor timp de 30 de minute, pana ce branza se topeste, iar pastele se rumenesc putin.

Poti servi mielul cu topping de paste impreuna cu o salata proaspata, cu dressing de ulei de masline si lamaie – eu am pregatit una de spanac cu morcov ras.

//
Aceasta este reteta de macaroane cu carne de miel, oregano si branza, sau, cum le spune Pambac – “bijuterii”. De ce? Aflati mai multe pe pagina lor de Facebook despre campania Retete trendy pe gustul tau, gustul care-ti vine bine

YOU MIGHT ALSO LIKE