Chez Mazilique

Salata cu naut, ardei copt, rucola si branza halloumi

Continuand seria retetelor care ma duc cu gandul la vacanta (in cateva zile dau o fuga pana la Atena, deci se explica), azi am pregatit aceasta salata rapida – un fel vegetarian perfect pentru serile lungi de vara care urmeaza (sau pentru pranzurile lenese, brunch-urile tarzii – whatever works ;-)
 
INGREDIENTE

15 minute, 2 portii

    • 100g fasole verde pastai
    • 1 conserva de naut
    • 1 ceapa rosie
    • 150g branza halloumi
    • 100g rosii cherry
    • 2 ardei copti (in otet, din conserva)
    • 4 linguri de ulei de masline
    • 1 mana generoasa de frunze de rucola
    • frunzele de la 2 legaturi de patrunjel
    • 4 linguri de ulei de masline
    • coaja si zeama de la un lime (poti folosi si lamaie)
    • sare si piper proaspat rasnit


Pune apa la fiert intr-o oala incapatoare. Cand apa incepe sa fiarba, adauga pastaile de fasole, impreuna cu o lingura de sare, si lasa-le sa fiarba timp de 2-3 minute, apoi scurge-le si pune-le intr-un bol impreuna cu cateva cuburi de gheata, pentru a-si pastra culoarea si textura crocanta cat timp pregatesti restul ingredientelor.

Incinge 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Taie branza halloumi in felii subtiri si pune-le in tigaia incinsa. Prajeste-le pana cand sunt rumenite, intoarcele apoi si pe partea cealalta, apoi scoate-le pe o farfurie.

Taie rosiile cherry in jumatati sau in sferturi, ceapa in felii, ardeiul copt in fasii, iar ardeiul iute in rondele subtiri. Transfera-le pe toate intr-un bol incapator si adauga rucola, frunzele de patrunjel, pastaile de fasole si nautul. Fa un dressing amestecand uleiul de masline cu zeama si coaja de lime si presara-l peste salata. Amesteca si serveste-o cu feliile de asezate branza deasupra.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Anca says:

    Unde găsești halloumi ?

  2. Cosmin says:

    excelenta..bravo

  3. Oana says:

    Nu am incercat inca halloumi, dar asta e o idee buna de a incerca pentru inceput:).

  4. Eduard says:

    Excelenta. Cred ca merge si cu o jumatate de ceapa rosie si cu branza taiata mai gros si facuta la gratar. Voi incerca data viitoare!

Insta Moments

  • #obor. giving me food #fomo since forever
  • #hassleback #potatoes with #lemon and #thyme - soon on the blog
  • current situation at @mazilique_studio
  • Knife skillz, I haz them
  • the shape of my heart
  • Popping the first cork at the new @chicineta showroom
  • It may looks like we're having a deep, meaningful conversation, but in fact we're both thinking about what we're gonna eat later
  • Aviz amatorilor: când se merge în vizită la noul showroom @chicineta se duc:
- flori
- parizer și mustar

#chicineta #housewarming #essentials
  • beautiful late spring in @simbiokb's fairy-lit garden