Chez Mazilique

Salata cu naut, ardei copt, rucola si branza halloumi

Continuand seria retetelor care ma duc cu gandul la vacanta (in cateva zile dau o fuga pana la Atena, deci se explica), azi am pregatit aceasta salata rapida – un fel vegetarian perfect pentru serile lungi de vara care urmeaza (sau pentru pranzurile lenese, brunch-urile tarzii – whatever works ;-)
 
INGREDIENTE

15 minute, 2 portii

    • 100g fasole verde pastai
    • 1 conserva de naut
    • 1 ceapa rosie
    • 150g branza halloumi
    • 100g rosii cherry
    • 2 ardei copti (in otet, din conserva)
    • 4 linguri de ulei de masline
    • 1 mana generoasa de frunze de rucola
    • frunzele de la 2 legaturi de patrunjel
    • 4 linguri de ulei de masline
    • coaja si zeama de la un lime (poti folosi si lamaie)
    • sare si piper proaspat rasnit


Pune apa la fiert intr-o oala incapatoare. Cand apa incepe sa fiarba, adauga pastaile de fasole, impreuna cu o lingura de sare, si lasa-le sa fiarba timp de 2-3 minute, apoi scurge-le si pune-le intr-un bol impreuna cu cateva cuburi de gheata, pentru a-si pastra culoarea si textura crocanta cat timp pregatesti restul ingredientelor.

Incinge 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Taie branza halloumi in felii subtiri si pune-le in tigaia incinsa. Prajeste-le pana cand sunt rumenite, intoarcele apoi si pe partea cealalta, apoi scoate-le pe o farfurie.

Taie rosiile cherry in jumatati sau in sferturi, ceapa in felii, ardeiul copt in fasii, iar ardeiul iute in rondele subtiri. Transfera-le pe toate intr-un bol incapator si adauga rucola, frunzele de patrunjel, pastaile de fasole si nautul. Fa un dressing amestecand uleiul de masline cu zeama si coaja de lime si presara-l peste salata. Amesteca si serveste-o cu feliile de asezate branza deasupra.

  1. Anca says:

    Unde găsești halloumi ?

  2. Cosmin says:

    excelenta..bravo

  3. Oana says:

    Nu am incercat inca halloumi, dar asta e o idee buna de a incerca pentru inceput:).

  4. Eduard says:

    Excelenta. Cred ca merge si cu o jumatate de ceapa rosie si cu branza taiata mai gros si facuta la gratar. Voi incerca data viitoare!

  5. Gennie says:

    Merci de reteta! A fost senzationalaaaaaa!

Insta Moments

  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉