Chez Mazilique

Piersici la gratar, cu prosciutto si busuioc

N-as avea mare lucru de zis despre zilele astea, decat ca it feels like I’m swimming through molasses. Cumva am reusit sa ma ingrop in deadline-uri si proiecte, sa consum in avans tot timpul din zile si saptamani, astfel incat daca nu ar fi canicula asta care nu ma lasa sa respir, as crede ca e deja sfarsit de toamna.

Asa ca, in acest context, o reteta care dureaza mai mult de 5 minute ma tem ca n-am timp sa fac. Dar cumva am reusit sa ma incadrez cu chestia asta de mai sus.

Tot ce ai de facut e sa iei cateva piersici (sau nectarine), sa lei tai in doua, sa le scoti samburele si sa le tai in felii. Apoi fiecare felie sa o invelesti intr-o fasie de prosciutto (bacon, jamon sau chiar pancetta s-ar potrivi, de asemenea, minunat), sub care sa ascunzi o frunza de busuioc proaspat.

Apoi sa incingi o tigaie grill, unsa cu putin ulei, si cand e super fierbinte, sa arunci feliile de piersica acolo, pana ce prind niste dungi rumene si crocante.

Inainte sa le mananci, daca vrei, poti picura putin ulei de masline extravirgin cu o aroma puternic fructata si poate cativa stropi de otet balsamic invechit.

Se potrivesc perfect langa niste pahare cu vin frizzante, intr-o dupa amiaza lenesa sau la un mic dejun tarziu, ca aperitiv la o masa intinsa in gradina, in jurul careia ai adunat cativa prieteni si ei toropiti de caldura.

Atat pe ziua de azi.

  1. Teli says:

    Hello Cristina,

    Am incercat (si evident infulecat :D ) multe din retele postate de pe blog.

    Multumesc!

    Nepotelele mele au apreciat piersicile tale :D, personal data viitoare voi incerca plasarea unei felii foarte subtiri de branza de burduf (usor iute) intre prosciutto si piersica!

  2. Barbu Ileana says:

    Arata wow, de-a dreptul wow, este o combinatie mai ciudata pentru mie, dar cred ca o sa incerc.

Insta Moments

  • When life gives you lemons, make gin & tonic cake🍋🍋🍋🍸🍞. Link in profile
  • las și eu animalele astea aici.
  • Când eu încerc să lucrez la #MaziliqueTheBook și Lumi mă ajută 🐾❤️🖍️
  • Pasta, tuna, broccoli, olives, lemon, garlic - the works! Recipe link in profile
  • Words to live (and drink) by, via @overheardlondon ・・・
The Long Acre Bar. Covent Garden. 🍾💁
  • Olive oil and sea salt - the official sponsors of kitchens everywhere. (As of now, in my new home kitchen as well) • #casacucastani
  • Când se întoarce @oana_misha din vacanță 💙
  • 💙🐾 mornings with Lumi
  • @ottolenghi inspired #clafoutis, with wine and thyme caramelised figs. recipe in profile link