Chez Mazilique

Piersici la gratar, cu prosciutto si busuioc

N-as avea mare lucru de zis despre zilele astea, decat ca it feels like I’m swimming through molasses. Cumva am reusit sa ma ingrop in deadline-uri si proiecte, sa consum in avans tot timpul din zile si saptamani, astfel incat daca nu ar fi canicula asta care nu ma lasa sa respir, as crede ca e deja sfarsit de toamna.

Asa ca, in acest context, o reteta care dureaza mai mult de 5 minute ma tem ca n-am timp sa fac. Dar cumva am reusit sa ma incadrez cu chestia asta de mai sus.

Tot ce ai de facut e sa iei cateva piersici (sau nectarine), sa lei tai in doua, sa le scoti samburele si sa le tai in felii. Apoi fiecare felie sa o invelesti intr-o fasie de prosciutto (bacon, jamon sau chiar pancetta s-ar potrivi, de asemenea, minunat), sub care sa ascunzi o frunza de busuioc proaspat.

Apoi sa incingi o tigaie grill, unsa cu putin ulei, si cand e super fierbinte, sa arunci feliile de piersica acolo, pana ce prind niste dungi rumene si crocante.

Inainte sa le mananci, daca vrei, poti picura putin ulei de masline extravirgin cu o aroma puternic fructata si poate cativa stropi de otet balsamic invechit.

Se potrivesc perfect langa niste pahare cu vin frizzante, intr-o dupa amiaza lenesa sau la un mic dejun tarziu, ca aperitiv la o masa intinsa in gradina, in jurul careia ai adunat cativa prieteni si ei toropiti de caldura.

Atat pe ziua de azi.

  1. Teli says:

    Hello Cristina,

    Am incercat (si evident infulecat :D ) multe din retele postate de pe blog.

    Multumesc!

    Nepotelele mele au apreciat piersicile tale :D, personal data viitoare voi incerca plasarea unei felii foarte subtiri de branza de burduf (usor iute) intre prosciutto si piersica!

  2. Barbu Ileana says:

    Arata wow, de-a dreptul wow, este o combinatie mai ciudata pentru mie, dar cred ca o sa incerc.

Insta Moments

  • It’s starting
  • Last meeting of the year at @mazilique_studio. Refueling our energy with #nespresso & #essenzamini
  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.