Paste la cuptor cu conopida, spanac si topping crocant de alune de padure

31 Jul 2017, Cristina Mazilu

Nu stiu cum s-a intamplat, dar in ultimii ani am gatit foarte multe retete cu conopida, dupa cum se poate vedea aici. Mi se pare ca e una dintre legumele prea des trecute cu vederea, asa ca rar isi atinge potentialul si ii ramane soarta de a fi pregatita la abur sau fiarta pana nu-i mai ramane pic de consistenta. Dar nu si in cazul de mai jos.
 
INGREDIENTE

35-40 de minute, 4-6 portii

    • 1 conopida
    • 300g paste Pambac (eu am folosit melci ondulati)
    • 50g unt
    • 10g cimbru proaspat
    • 50g spanac
    • 80g alune de padure
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare si piper proaspat rasnit

 
PENTRU SOS

    • 500ml lapte
    • 200g branza usor maturata
    • 3 linguri mustar Dijon
    • 50g faina
    • sare si piper

Incinge cuptorul la 200°C

Taie conopida in florete mici, spala-le si usuca-le cu ajutorul unui servet de hartie. Intr-o tava incapatoare, pune bucatile de conopida, stropeste-le cu doua linguri de ulei de masline si presara putina sare deasurpra. Amesteca bine, astfel incat toate floretele sa fie acoperite cu ulei.

Da-le la cuptor, timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie si se rumenesc usor.

Intre timp, pregateste restul ingredientelor si sosul. Alege frunzele de cimbru, toaca alunele de padure si rade branza.

Pune pastele la fiert intr-o oala cu apa sarata, timp de 8 minute. Cand sunt gata, scurge-le de apa si lasa-le intr-un bol.

Pentru a pregati sosul, topeste untul intr-o craticioara. Adauga laptele, o lingura de faina si amesteca. Completeaza cu mustarul Dijon, jumatate din cantitatea de branza rasa si frunzele de cimbru.

Mixeaza din nou, pana ce compozitia devine cremoasa.

Intr-o vas termorezistent (eu am folosit o tava ceramica), pune pastele, floretele de conopida, sosul si spanacul. Presara deasupra restul de branza ramasa, alunele tocate si cateva frunze de cimbru.

Da la cuptor timp de 20-25 de minute, pana cand se rumenesc.

//
Aceasta este reteta de paste la cuptor cu conopida, spanac si topping crocant, sau, cum le spune Pambac – “bijuterii”. De ce? Aflati mai multe pe pagina lor de Facebook despre campania Retete trendy pe gustul tau, gustul care-ti vine bine.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. Florina says:

    Cu alune! Asta pare chiar interesanta! O sa o incerc!

  2. Maia says:

    Ar merge si cu varianta dovlecei in loc de conopida? Evident dupa ce devorez varianta cu conopida :))

    multumesc!

  3. Raluca says:

    Arata intr-un mare fel, nu prea imi place mie conopida, dar daca are alune, e perfect.

  4. Gica Florin says:

    Sunt un mare fan al pastelor si arata delicios. Merge dupa un antrenament extenuant la sala! O sa incerc cu placere !

  5. Simona says:

    Una dintre cele mai bune retete. Am descoperit-o acum cativa ani si de atunci o fac pe repeat. Este extraordinara cu ingredientele din lista dar eu am facut-o si in alte combinatii (supa de legume/ pui in loc de lapte; cu smantana; fara unt; cu orice tip de branza maturata, chiar si cu telemea de la tarani din piata sau blue cheese) si a iesit nemaipomenita. Acum o fac din ochi, ma asigur doar sa nu pun mai mult de 300g de paste. Multumim!

Comenteaza
Follow on Instagram