Chez Mazilique

Salata de paste cu legume si sos de busuioc

Sunt cateva motive foarte intemeiate pentru care o sa vrei sa reproduci salata asta la tine in bucatarie. Eu le-am identificat pe urmatoarele, dar sunt sigura ca se mai gasesc cateva:

  • e gata in maxim 15 minute
  • poate fi mancata la pranz sau cina
  • calda sau rece
  • ca fel principal sau garnitura
  • ce-ti ramane poti lua a doua zi la pachet, pentru pranzul de la birou, pentru ca se pastreaza foarte bine de pe-o zi pe alta
  • e proaspata si satioasa
  • plina de arome si texturi

Deci n-ai sa te plictisesti. Si uite cum se face:

 

INGREDIENTE

15 minute, 4 portii

    • 120g pastai mangetout
    • 60g varfuri de sparanghel
    • 250g de paste elice Pambac
    • 1 ardei gras
    • 1 ardei iute
    • 200g rosii cherry
    • sare si piper
    •  
      PENTRU SOS

    • 15g frunze de patrunjel
    • 15g frunze busuioc
    • 100ml ulei de masline

Pune pastele la fiert intr-o oala cu apa sarata, timp de 8-9 minute.

Intr-un blender sau chopper, pune toate ingredientele pentru sos si mixeaza bine pana cand obtii o compozitie densa si omogenizata.

Taie ardeiul in bucati grosiere, rosiile in jumatati, iar ardeiul iute rondele.

Incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si soteaza timp de 2 minute sparanghelul impreuna cu pastaile mangetout, pana cand incep sa se rumeneasca putin.

Scurge pastele de apa si pune-le intr-un bol incapator (in care sa poti amesteca toate ingredientele).

Acum ramane doar sa adaugi legumele calite si pe cele proaspete, urmate de sosul verde si sa amesteci totul bine. Daca mai e nevoie, asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit.

//

Aceasta este reteta de paste elice cu legume si sos verde, sau, cum le spune Pambac – “bijuterii”. De ce? Aflati mai multe pe pagina lor de Facebook despre campania Retete trendy pe gustul tau, gustul care-ti vine bine.

  1. Carmen says:

    De la o vreme, “trisez” cu astfel de salaturi. Sunt gata repede-repejor, absolut delicioase si satioase. Ca sa nu mai vorbim ca-s foarte bune si reci :D

  2. Gheorghe says:

    Arata foarte bine si mi se pare o combinatie usoara pentru zilele astea de vara in care efectiv nu aichef sa mananci nimic.

  3. Elvira says:

    Unde gasesti pastai mangetout?

Insta Moments

  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.
  • The mud diaries at #casacucastani
  • #Pumpkin and #honey #ginger cake. Recipe on the blog, link in profile 🍯🧡🎃
  • About last night, at @adihadean’s @attic_lab_bucharest - lovely dinner, cold bubbly, spicy gin & tonics and #kuiba #livingbeautiful tableware
  • Un fel principal consistent, care poate fi pregatit cu o zi in avans si pus pe foc chiar inainte de cina 🍲 🍲 🍲 - link in bio
  • 💙