Chez Mazilique

Poke bowl cu tofu si legume

Nu ‘poke’ ca interactiunea aia dubioasa de pe Facebook, ci ‘poke’ ca salata hawaiiana. Dar mai multe despre asta, aflati in videoul de mai jos, awkwardly presented by yours truly. (Si asteptati pana la final, acolo am ascuns blooperele de la filmare) (doar o parte, ca nu aveati voi timp pentru cate dude am dat eu ;-)

Dar haide totusi sa scriu si reteta intr-un format mai clasic, just in case.

INGREDIENTE
20-30 de minute, 2-4 portii

    • 200g orez de sushi
    • 1l de apa
    • 1 legatura ceapa verde
    • 1 ardei rosu gras
    • 3 castraveti mici
    • 1 morcov
    • 2 maini de edamame
    • 1 cutie de tofu in saramura de la Inedit
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 bucata de ghimbir
    • 2 linguri sos de soia
    • 1 lingura otet de orez
    • 1 lingura mix de susan alb si negru

 

Intr-o oala cu apa, fierbe orezul aproxmativ 15-20 minute, pana cand se inmoaie. Dupa ce s-a fiert, strecoara-l de apa.

Intre timp, pregateste legumele. Toaca marunt ceapa, curata si taie in fasii ardeiul, castravetii in rondele, iar morcovul in bastonase. Fierbe timp de 3 minute pastaile de edamame. Apoi scurge-le, trece-le printr-un jet de apa rece si scoate boabele din pastai.

Scurge branza tofu de la Inedit de lichid si taie-o in cuburi.

Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de tofu timp de cateva minute, pana cand se rumenesc pe toate partile. Apoi scoate-le pe o farfurie si lasa-le deoparte.

Rade ghimbirul si pune-l intr-un bol, toarna soia peste si amesteca pana cand se omogenizeaza.

Intr-un bol incapator, pune orezul si otetul de orez, apoi amesteca putin. Asaza restul legumelor peste orez, toarna sosul de soia si presara mixul de susan deasupra.

//

Branza Tofu de la Inedit se gaseste prin mai toate supermarketurile din tara. Sunt disponibile 5 sortimente de Tofu Inedit in saramura: simplu, cu ardei, cu chimen, cu marar si afumat, si un sortiment simplu, pasteurizat – fara saramura.

Nu uitati sa dati un refresh si la Oana de la Chicineta, pentru ca provocarea a mers mai departe la ea, prin urmare in curand o sa se prezinte si ea cu o reteta pregatita cu Inedit ;-)

Insta Moments

  • When life gives you lemons, make gin & tonic cake🍋🍋🍋🍸🍞. Link in profile
  • las și eu animalele astea aici.
  • Când eu încerc să lucrez la #MaziliqueTheBook și Lumi mă ajută 🐾❤️🖍️
  • Pasta, tuna, broccoli, olives, lemon, garlic - the works! Recipe link in profile
  • Words to live (and drink) by, via @overheardlondon ・・・
The Long Acre Bar. Covent Garden. 🍾💁
  • Olive oil and sea salt - the official sponsors of kitchens everywhere. (As of now, in my new home kitchen as well) • #casacucastani
  • Când se întoarce @oana_misha din vacanță 💙
  • 💙🐾 mornings with Lumi
  • @ottolenghi inspired #clafoutis, with wine and thyme caramelised figs. recipe in profile link