Chez Mazilique

Poke bowl cu tofu si legume

Nu ‘poke’ ca interactiunea aia dubioasa de pe Facebook, ci ‘poke’ ca salata hawaiiana. Dar mai multe despre asta, aflati in videoul de mai jos, awkwardly presented by yours truly. (Si asteptati pana la final, acolo am ascuns blooperele de la filmare) (doar o parte, ca nu aveati voi timp pentru cate dude am dat eu ;-)

Dar haide totusi sa scriu si reteta intr-un format mai clasic, just in case.

INGREDIENTE
20-30 de minute, 2-4 portii

    • 200g orez de sushi
    • 1l de apa
    • 1 legatura ceapa verde
    • 1 ardei rosu gras
    • 3 castraveti mici
    • 1 morcov
    • 2 maini de edamame
    • 1 cutie de tofu in saramura de la Inedit
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 bucata de ghimbir
    • 2 linguri sos de soia
    • 1 lingura otet de orez
    • 1 lingura mix de susan alb si negru

 

Intr-o oala cu apa, fierbe orezul aproxmativ 15-20 minute, pana cand se inmoaie. Dupa ce s-a fiert, strecoara-l de apa.

Intre timp, pregateste legumele. Toaca marunt ceapa, curata si taie in fasii ardeiul, castravetii in rondele, iar morcovul in bastonase. Fierbe timp de 3 minute pastaile de edamame. Apoi scurge-le, trece-le printr-un jet de apa rece si scoate boabele din pastai.

Scurge branza tofu de la Inedit de lichid si taie-o in cuburi.

Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de tofu timp de cateva minute, pana cand se rumenesc pe toate partile. Apoi scoate-le pe o farfurie si lasa-le deoparte.

Rade ghimbirul si pune-l intr-un bol, toarna soia peste si amesteca pana cand se omogenizeaza.

Intr-un bol incapator, pune orezul si otetul de orez, apoi amesteca putin. Asaza restul legumelor peste orez, toarna sosul de soia si presara mixul de susan deasupra.

//

Branza Tofu de la Inedit se gaseste prin mai toate supermarketurile din tara. Sunt disponibile 5 sortimente de Tofu Inedit in saramura: simplu, cu ardei, cu chimen, cu marar si afumat, si un sortiment simplu, pasteurizat – fara saramura.

Nu uitati sa dati un refresh si la Oana de la Chicineta, pentru ca provocarea a mers mai departe la ea, prin urmare in curand o sa se prezinte si ea cu o reteta pregatita cu Inedit ;-)

Insta Moments

  • Last meeting of the year at @mazilique_studio. Refueling our energy with #nespresso & #essenzamini
  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio