Chez Mazilique

Casa di Peroni readuce spiritul Italiei în inima Bucureștiului

Prima data cand am auzit de Casa di Peroni era in 2014 si urma sa o vizitez la Londra. A doua oara mi s-a intamplat sa ajung la o Casa di Peroni mult mai la indemana, in iarna lui 2015. Fast forward pana saptamana trecuta, si un noua varianta a acesteia s-a deschis pe Calea Victoriei 17 , la Linea/ Closer to the Moon.

Va ramane deschisa pana pe 12 noiembrie, incepand cu ora 18:00. Sub conceptul Il Gusto d’Italia, acolo poti gasi explora trei  regiuni din Italia: zona de sud – de la Coasta Amalfitana si pana-n Sicilia, cea de centru – care se concentreaza in special pe Toscana si cea de nord, ce face referinta la Alpii italieni, Cinque Terre si Lacul Como.

Impreună cu chef Marco Magri, Peroni Nastro Azzurro a creat trei meniuri inspirate de ingredientele si obiceiurile specifice fiecarei regiuni si integrează atat preparate italiene, cat si reinterpretari ale acestora.

In plus, pentru prima data in Romania, aici am gustat Peroni Ambra, o bere speciala, tip aperitiv, care imbina prospetimea si gustul racoritor de Nastro Azzurro cu Chinotto – un citric rar, autentic italian, cultivat și recoltat în regiunea Liguria din nord-vestul Italiei. Peroni Ambra este o bautura aromata, cu o usoara tenta amaruie, care se serveste cu gheata si coaja de portocala.

 

Pana la mijlocul lunii noiembrie, Casa di Peroni va fi si gazda pentru o multitudine de evenimente – de la proiectii de film la petreceri tematice si spectacole culinare. Meniul va fi schimbat o dată la doua saptamani, asa ca sigur am motive pentru a reveni acolo.

Mai multe detalii despre Casa di Peroni și programul de pana la 12 Noiembrie vor fi comunicate pe site-ul www.peroniitaly.ro și pe pagina de Facebook Peroni Nastro Azzurro

Insta Moments

  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.
  • The mud diaries at #casacucastani
  • #Pumpkin and #honey #ginger cake. Recipe on the blog, link in profile 🍯🧡🎃
  • About last night, at @adihadean’s @attic_lab_bucharest - lovely dinner, cold bubbly, spicy gin & tonics and #kuiba #livingbeautiful tableware
  • Un fel principal consistent, care poate fi pregatit cu o zi in avans si pus pe foc chiar inainte de cina 🍲 🍲 🍲 - link in bio