Chez Mazilique

Paste cu ton, broccoli, capere si masline

Nu am neaparat o reteta sa va povestesc astazi, cat o combinatie pe care am facut-o la pranz cu ce-am gasit prin frigider. Cantitatile le-am potrivit dupa cum m-a taiat capul si tare refreshing a fost sa arunc chestii in tigaie dupa cum mi-au cazut in mana, fara sa urmaresc altceva decat propria-mi pofta.

Intr-o oala am pus la fiert niste paste (spaghettini no. 3 de la Barilla) in apa sarata, si cat astea bolboroseau, mi-am facut de treaba cu restul de ingrediente. Intr-un bol mare am pus vreo 60ml de  ulei de masline (Frantoio Muraglia de la Degusteria Francesca), 2-3 catei de usturoi tocati foarte marunt, coaja rasa de la 1 lamaie si 2 linguri de suc de lamaie½ lingurita de sare, 1 lingurita de fulgi de ardei iute si muuuult piper proaspat. Am mai adaugat vreo 3 linguri de capere, 1 mana generoasa de masline carora le-am scos samburii, 1 legatura de patrunjel tocat si 2 conserve de ton (eu am folosit Rio Mare). In ultimul moment m-am prins sa adaug si niste florete de broccoli tras la tigaie. Le-am amestecat pe toate bine, iar cand pastele au fost al dente, le-am scurs si le-am aruncat in castron. Inca cateva invarteli de cu o lingura sau o furculita, si asta a fost pranzul meu gata in 10-15 minute.

Desigur, suporta orice fel de modificari, imbunatatiri si upgrade-uri, depinde ce gasesti la indemana – niste rosii uscate, 2-3 fileuri de ansoa tocate, fasole alba, alte ierburi aromatice, legume coapte sau proaspete. Va descurcati voi (da’ sa-mi spuneti si mie ce v-a iesit).

  1. Ramona Pop says:

    Chiar ma gandeam sa mai gatesc si eu ceva diferit in week-end, m-am saturat de “traditional”.

  2. Cristi says:

    O combinatie perfecta pentru mine, iubesc pastele si tonul. O sa incerc reteta asta cat de curand.

Insta Moments

  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉