Chez Mazilique

Tocana picanta cu radacinoase si linte

Cred ca putem fi toti de acord ca vremea asta cere nu doar umbrela si cizme de cauciuc, ci si un bol cu mancare calda, un pic cremoasa, un pic (mai mult?!) spicy, care sa fie ca o imbratisare lunga si stransa. Cam odata cu vremea asta incep la mine-n bucatarie supele si tocanele sa-si reintre in drepturi, din motive evidente de comfort food.

(Chiar asa, voi cum va tratati ‘astenia’ asta de toamna?)

 

INGREDIENTE

1 ora, 4-6 portii

    • 1 ceapa mare
    • 4 pastarnaci
    • 4 morcovi
    • 3 catei usturoi
    • 5 cartofi albi (aproximativ 750g)
    • 1-1,2 litri de supa de legume
    • 2 linguri pudra de curry Kamis
    • 1 lingurita amestec de condimente iute Kamis
    • 150g linte rosie
    • 2 ardei iuti
    • 1 legatura coriandru
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare si piper

 

Curata si spala legumele.

Taie ceapa marunt, pastarnacul si morcovii in rondele mari, iar cartofii in cuburi. Toaca marunt usturoiul.

Incinge uleiul intr-o oala sau tigaie incapatoare, adauga ceapa si usturoiul si gateste pe foc mediu timp de 3-4 minute, pana cand acestea se inmoaie.

Adauga cartofii, morcovii, pastarnacul, mareste focul si caleste legumele timp de 6-7 minute, cat sa se rumeneasca putin.

Adauga peste legume pudra de curry si amestecul de condimente picante, amesteca, apoi toarna lintea si supa.

Lasa legumele sa se gateasca timp de 30-40 de minute, pana cand acestea sunt moi, iar sosul s-a ingrosat.

La final, cu 2 minute inainte sa inchizi focul, pune jumatate din cantitatea de coriandru si amesteca usor.

Serveste din farfurii adanci, cu restul de coriandru si ardei iute tocat presarate deasupra.

//

Si daca v-a placut reteta asta condimentata si picanta, aruncati un ochi pe pagina de Facebook Kamis, unde vineri (27 octombrie) va asteapta un concurs spicy.

  1. Anca says:

    Am incercat, am folosit cartofi dulci in loc de cartofi, a iesit foarte buna! Si suprinzator, foarte “filling”…am mancat la pranz si pana seara nu mi-a fost foame. Cu siguranta va intra in retetele pe care le tot fac :P

Insta Moments

  • new kitchen, old habits • #casacucastani
  • the remains of the week at @mazilique_studio #testkitchen #openkitchen #playground
  • When life gives you lemons, make gin & tonic cake🍋🍋🍋🍸🍞. Link in profile
  • las și eu animalele astea aici.
  • Când eu încerc să lucrez la #MaziliqueTheBook și Lumi mă ajută 🐾❤️🖍️
  • Pasta, tuna, broccoli, olives, lemon, garlic - the works! Recipe link in profile
  • Words to live (and drink) by, via @overheardlondon ・・・
The Long Acre Bar. Covent Garden. 🍾💁
  • Olive oil and sea salt - the official sponsors of kitchens everywhere. (As of now, in my new home kitchen as well) • #casacucastani
  • Când se întoarce @oana_misha din vacanță 💙