Chec cu dovleac și ghimbir

30 Nov 2017, Cristina Mazilu

Din ce inteleg, weekendul a inceput pentru unii chiar de aseara. Asa ca las si eu asta aici, in caz ca vreti (ca si mine) sa va petreceti zilele libere in casa, la caldura, cu prajituri aromate, bauturi calde (si, in mod ideal, un caine iubitor si lenes alaturi).
 
INGREDIENTE

60 de minute, 10-12 felii

    • 250g dovleac placintar curatat de coaja
    • 350g faina
    • 175g unt (eu am folosit Lurpak)
    • 1 ou
    • 100g zahar
    • 1 plic praf de copt
    • 140g miere
    • 80g ghimbir curatat de coaja

 

Incinge cuptorul la 180°C.

Taie untul in cuburi, pune-l intr-o craticioara si topeste-l pe foc mic, apoi lasa-l deoparte sa se raceasca.

Da prin razatoarea mica dovleacul si ghimbirul. Intr-un castron, combina faina cu praful de copt.

Intr-un bol incapator pune mierea, oul si untul topit. Amesteca bine (poti sa folosesti si un robot de bucatarie, dar te vei descurca foarte bine si cu un tel), apoi pune dovleacul ras si mixeaza. Adauga in bol si zaharul, ghimbirul si faina. Amesteca din nou pana cand compozitia este omogena si toate ingredientele combinate.

Pregateste o tava de chec cu tapetata cu hartie de copt si pune amestecul rezultat mai sus. Da la cuptor timp de 45-50 de minute, pana cand checul este crescut si rumenit.

Dupa ce s-a racit putin, poti sa-l tai felii si sa-l mananci la ceai sau cafea, eventual uns cu unt si picurat cu sirop de artar sau miere.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Alina says:

    Dovleac si ghimbir mmmm :)

    De unde ai luat canile si farfuriile?

    multumesc.

  2. Alina says:

    Multumesc :)

Comenteaza
Follow on Instagram