Chez Mazilique

Chec cu lamaie si gin & tonic

When life gives you lemons, make lemonade.

Sau, daca esti Beyoncé, faci un album (pe care eu e posibil sa-l fi ascultat one too many times).
Daca esti Mazi, faci in primul rand gin & tonic. In al doilea rand, faci o prajitura cu gin & tonic. Cuz why the hell not?!

 
INGREDIENTE

1 ora si 30 de minute, 8-10 portii

      PENTRU ALUAT

    • 4 oua
    • 280g faina
    • 1/2 plic praf de copt
    • 200g zahar
    • coaja de la 3 lamai (sucul de la acestea se va folosi la sirop)
    • 75g iaurt grecesc 10% grasime
    • 3 linguri gin
    • 200g unt moale

     

     

     

     

    PENTRU SIROP

      • 2 lamai, feliate
      • sucul de la 3 lamai
      • 125g zahar
      • 12 boabe ienupar
      • 100ml apa tonica
      • 2 linguri gin

     

    Incinge cuptorul la 160°C.

    Pregateste 2 boluri. Intr-un bol, pune 100g de faina pe care o amesteci cu praful de copt. In celalat bol pune restul de 180g faina.

    Intr-un robot de bucatarie sau folosind un mixer, bate untul cu zaharul, pana cand obtii o compozitie cremoasa. Apoi adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou astfel incat sa te asiguri ca mixul este omogen. Cu ultimele 2 oua, adauga si cate o lingura de faina din bolul fara praf de copt. Completeaza cu iaurtul grecesc si mai mixeaza putin.

    Adauga fainurile, lingura cu lingura, amestecand pe parcurs. La final adauga coaja rasa de lamaie si ginul. Mixeaza.

    Tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec, cu dimensiunile de aproximativ 23 x 13 cm, apoi toarna compozitia. Da tava la cuptor timp 1 ora, pana cand prajitura este crescuta si aurie.

    Intre timp, pregateste siropul de lamaie.

    Intr-o tigaie intinsa, pune zaharul, sucul de la cele 3 lamai, apa tonica si boabele de ienupar. Asaza tigaia pe foc mediu si amesteca constant, pana cand zaharul se topeste. Adauga apoi feliile de la cele doua lamaii si lasa lichidul sa dea in clocot, amestecand din cand in cand, pana cand scade si capata consistenta unui sirop. lichidul sa de-a in clocot timp de 3 minute, apoi amesteca in continuare pana cand se intareste putin si capata forma unui sirop. Ia tigaia de pe foc, adauga cele 2 linguri de gin, amesteca si lasa siropul deoparte sa se raceasca.

    Dupa ce scoti prajitura si se raceste putin, inteapa blatul de mai multe ori cu o scobitoare si insiropeza-l cu jumatate din cantitatea de sirop. Serveste checul impreuna cu feliile de lamai caramelizate si extra sirop.

Insta Moments

  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉