Chez Mazilique

Quiche cu somon, broccoli si marar

De mult nu s-a mai intamplat un quiche aici pe blog, ceea ce e destul de ciudat, avand in vedere ca la studio pregatesc cate o tarta sarata cel putin o data pe saptamana.

Asa ca ultima data cand am pregatit una, am zis sa o si filmam, sa avem dovada clara. Reteta e una simpla si odata ce stii cum sa pregatesti crusta tot ce-ti ramane sa faci e sa repeti in diverse combinatii. Cea de azi e cu somon si broccoli, da’ saptamana viitoare presimt ca va fi cu ciuperci si cimbru. Dar pana atunci…
 

Posted by Mazilique on Tuesday, November 21, 2017

 

INGREDIENTE
1 ora si 15 minute, 6-8 portii

      PENTRU CRUSTA DE TARTA

    • 280g faina
    • 140g unt rece (eu am folosit Lurpak nesarat)
    • 4-5 linguri apa rece
    •  
      PENTRU UMPLUTURA

        • 100g somon afumat
        • cateva florete de broccoli (aproximativ 100g)
        • 100g branza maturata
        • 2 oua
        • 200ml smantana pentru gatit cu 35% grasime
        • 1 legatura marar
        • sare si piper

       

      Incinge cuptorul la 180°C

      Intr-un bol incapator sau in cel de la robotul de bucatarie, pune faina, adauga untul taiat cubulete si amesteca bine, pana cand obtii o consistenta asemanatoare unor firimituri. Apoi, adauga treptat lingurile de apa, pana cand aluatul se formeaza.

      Pe o planseta, scoate aluatul si intinde-l cu un sucitor, pana ajunge la un diametru de aproximativ 30-35 cm.

      Pregateste o forma de tarta cu baza detasabila (eu am folosit una cu diametrul de 20 cm) si transfera aluatul in tava.

      Muleaza bine aluatul pe baza si marginea formei, apoi inteapa baza cu o furculita, astfel, orificiile formate vor permite aerului sa circule, iar crusta nu se va crapa si nu se va umfla la copt. Da apoi tarta la congeletor timp de 10 minute.

      Asaza apoi deasupra acesteia o bucata de hartie de copt si umple forma cu boabe de fasole (poti folosi si orez sau bile speciale pentru copt in orb). Da tarta la copt timp de 15 de minute, scoate apoi fasolea si hartia si continua sa coci aluatul pana ce acesta e auriu si usor crocant, alte 15-20 de minute.

      Cat timp aluatul e la cuptor, pregateste umplutura.

      Taie broccoli-ul in florete, somonul in bucati, toaca marunt mararul si rade branza. Intr-un bol, bate ouale si adauga treptat smantana pentru gatit, apoi adauga branza rasa si mararul. Amesteca bine, pana cand toate ingredientele sunt omogenizate. Asezoneaza cu sare si piper.

      Umple crusta rumenita cu amestecul de ou si smanatana, apoi asaza deasupra floretele de broccoli si bucatile de somon. Da tarta la cuptor timp de 20-25 de minute, pana cand compozitia e inchegata si rumena.

  1. Mihai says:

    “Clip video indisponibil” :(

  2. Mihai says:

    S-a facut. Pentru o forma de tarta de 30 cm am folosit 400 gr faina, 200 gr unt. Pentru umplutura: 200 gr somon afumat, aprox 150-175 gr broccoli, 3 oua,150 gr branza maturata, 2 legaturi de marar. Buna a iesit ! Multam de reteta!

Insta Moments

  • Ne cautam studio assistant! Gasesti toate detaliile in link-ul din bio. Te asteptam 🍾🔪
  • Twelve years after my first visit at @aquadome_hotel.therme.spa, this is still my favourite #apresski activity
•
•
•
#feelaustria #peakoftirol #sezondeskis
  • Happy days on the slopes • Pictured here is my winter alter ego - Pufa-Pinguina ❄️🐧💙 #sezondeskis #feelaustria #peakoftirol
  • #Skihase caught in the bar lights
  • My favourite #kaiserschmarrn is here in #Soelden, at Gampe Thaya. Ask Jakob to show you how to cook it 😉
•
•
•
#sezondeskis #feelaustria #peakoftirol
  • "Pârtia asta e cea mai abruptă din Sölden!"
"Și noi de ce suntem pe ea?!?!? 🤪😵😱☠️"
#sezondeskis #peakoftirol #feelaustria
  • It's been a long time my love. 4 years. Longest we've ever been apart. Now it's time to go dancing again. I know you're used to real rock'n'roll. But let's make this first one a slow-dance • #soelden #peakoftirol #feelaustria
  • Today was my third date with this awesome sourdough pizza. I guess I’m now in a relationship with the recently opened @pizzamania_ro 🙄🍕❤️
  • home • this must be the place