Chez Mazilique

Biscuiti cu unt, cacao si mirodenii de iarna

Saptamanile astea, in bucataria de teste de la Mazilique Studio am continuat seria de cadouri handmade (comestibile, ca fulare nu m-am apucat sa impletesc inca :)).

Asa ca, in spiritul Craciunului pe care abia-l astept sa vina (pentru ca asta inseamna ca o sa dorm de pe 24-25 decembrie si pana pe 3-4 ianuarie, cel mai probabil!), am pregatit inca o transa de biscuiti numai buni de impachetat si dat cadou. Ceea ce va doresc si voua (fie sa primiti, fie sa oferiti – e misto either way)

 

INGREDIENTE

15-20 de minute, intre 60-70 de biscuiti (in functie de marimea in care ii tai)

    • 250g faina
    • 70g cacao
    • 200g unt rece
    • ½ lingurita nucsoara Kamis
    • 1 si ½ lingurita ghimbir Kamis
    • 1 lingurita mix de condimente pentru cafea si prajituri Kamis
    • 3 galbenusuri
    • 125g zahar
    • cateva lingurite de fulgi din zahar, pentru decor

Incinge cuptorul la 200°C.

In bolul unui robot de bucatarie pune faina, cacaoa, mirodeniile si amesteca.

Adauga untul si mixeaza bine pana cand obtii o compozitia asemanatoare unor firimituri.

Apoi pune in bol galbenusurile si zaharul.

Amesteca din nou pana cand aluatul se formeaza.

Pe o planseta, intinde aluatul cu un sucitor si taie biscuitii cu ajutorul unei forme (eu am folosit o stea). Intinde-i pe un platou si da-i la frigider timp de 30 de minute (astfel isi vor pastra mai bine forma la cuptor).

Pregateste o tava cu hartie de copt, asaza biscuitii (lasa putina distanta intre ei) si decoreaza-i cu fulgii de zahar.


 

Da biscuitii la cuptor timp de 10 minute, apoi lasa-i la racit inainte sa ii transferi pe un platou sau intr-o cutie.

Daca ii pastrezi intr-o cutie sau un borcan inchis ermetic, vor rezista bine timp de o saptamana, asa ca poti sa te apuci cat de curand de pregatit cadourile pentru Craciun.
 


 

Daca vrei sa folosesti biscuitii ca decoratiuni in bradul de Craciun, inainte de a-i da la copt, fa-le cate o gaura folosind un pai de suc. Cand s-au racit si s-au mai intarit, poti sa treci o sforicica sau un fir de guta prin acestia si sa-i atarni.

 

 

Daca vrei sa-i servesti impreuna cu lapte sau cafea, poti sa-i folosesti ca decoratiune pentru pahar sau cana – pentru asta, inainte de a coace biscuitii, decupeaza o bucata astfel incat sa-i poti prinde apoi pe marginea paharului.

 

 

//

Si daca v-a placut reteta asta dulce si condimentata, aruncati un ochi pe pagina de Facebook Kamis – Viata cu Gust, unde va asteapta un concurs spicy, incepand cu 15 decembrie ;-)

  1. Mihai says:

    Fulgii din zahar de unde ar putea fi procurati?

  2. Ionela says:

    Aceeasi intrebare, legata de fulgii din zahar.

  3. Mihai says:

    Multam. S-a gasit in Carrefour … plic de 30 grame de la Dr. Oetker.

  4. Elena says:

    O singura intrebare legata de fulgii de zahar. Daca biscuitii sunt pusi la cuptor timp de 10 minute, nu se vor topi fulgii de zahar ?

    Multumesc :)

  5. Elena says:

    De abia astept sa ii fac, multumesc :-)

Popular posts

Insta Moments

Instagram has returned invalid data.