Chez Mazilique

Peanut brittle – crocant de alune si caramel

Daca anul asta vreti sa pregatiti niste cadouri gourmet dar nu aveti prea mult timp sa decorati cu dantela de royal icing tavi intregi de biscuiti delicati, asta e retata de care aveti nevoie. E cea mai simpla si rapida chestie pe care o puteti mesteri in bucatarie (in afara de, probabil, un borcan cu zahar condimentat) si inca nu am intalnit o persoana careia sa nu-i placa.

Ai nevoie doar de 400g de zahar, 300g de alune (eu am folosit unele prajite si sarate) si 2 linguri de apa.

Pregateste o tava sau o planseta pe care ai acoperit-o cu hartie de copt.

Intr-o tigaie incapatoare, cu fund gros, pune zaharul si apa pe foc mediu. Gateste amestecand din cand in cand, pana ce zaharul se topeste si capata o culoare aramie – ai grija insa, dupa ce s-a topit, isi poate schimba culoarea foarte repede. Adauga imediat alunele, amesteca bine cu o lingura sau o spatula si apoi transfera pe hartia de copt. Intinde rapid caramelul cu alune intr-un strat cat mai uniform.

Lasa amestecul sa se raceasca si sa se intareasca, dupa care rupe-l in bucati de dimensiuni diferite.

Daca vrei sa obtii un rezultat cu un aspect mai studiat (obviously, nu a fost si cazul meu :p), cand caramelul este inca cald si doar putin intarit, poti sa il tai cu un cutit, urmand ca atunci cand e rece sa rupi bucatile folosindu-te de aceste linii.

  1. cu siguranta o reteta ce merita incercata.

Insta Moments

  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine Fashion Days sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.
  • The mud diaries at #casacucastani