Chez Mazilique

Texts from my work wife (9) Si o supa crema de dovleac cu nuci si sirop de artar

It’s been a while, da’ eu si cu Titică tot de texte dubioase ne tinem. Si daca stenogramele noastre au lipsit in ultima vreme de pe blog asta s-a intamplat doar pentru ca textele au cazut la cenzura. Oh, well.

 

***

Mazi: manu, ce faci? como estas?

Oana: watching moovy and contemplating the purpose of life or lack thereof

Oana: tu?

Mazi: incerc sa raspund la niste intrebari pentru un interviu si sa not panic about future

Oana: work future or life future?

Mazi: IS THERE ANY EFFING DIFFERENCE?!

***

Mazi: cred ca am mid life crisis de somera

vreau sa-mi iau vespa

(n-am bani de porche)

Oana: :))))

Mazi: *porsche

(n-am bani nici cat sa stiu cum se scrie)

Oana: porche e porschele saraculuui

Mazi: asa

Oana: da’ e un semn

si eu am vrut vespa acum cateva spt.

e eftine scuterele

Mazi: noroc ca vine iarna si ne mai potolim

(da’ la primavara ce facem? o sa mai vrem?)

Oana: la primavara vom fi bogate

Mazi: si ne luam direct 911?

Oana: DA EXACT

sau iti vinzi tu bicicleta aia scumpa, si luam un sandero sh

si doua 911 mai mici

***

Oana: mi am reparat singura casa de marcat

this is a new era of my life

Mazi: bine manuuuu

next on your list

unlock my car si schimba-i bateria, te rog

Oana: SURE

Mazi: kthxbye

***

Oana: am luat dobrogeana cu pulpa de porc si sapte strudele

Mazi: bravo manu imi place cum gandesti

E bine sa ai o prietena pe care te poti baza ca nu o sa termine tot de mancat (ca sa-ti ramana si tie ceva)

***

Oana: bah, ce m-am ingrasat

Mazi: pai parca voiai sa te ingrasi…

Oana: da, dar nu asa. Ca Rihanna

Mazi: Rihanna se ingrasa ca Rihanna, tu te ingrasi ca maica-ta

Hai, #nufisupi. Hai pe la studio pentru ca

1/ you can pet dog

2/ ti-am facut o #supadragustoasa (care promit ca nu te ingrasa) (decat ca pe Rihanna, desigur)

 

Supa crema de dovleac cu nuci si sirop de artar

 

INGREDIENTE

10-15 de minute, 5 portii

    • 1 punga cu amestec de legume pentru supa crema Sweet Orange de la Bonduelle (dovleac galben, dovleac dulce rosu, morcovi, ceapa)
    • 50ml smantana pentru gatit cu 35% grasime
    • 50g nuci putin prajite
    • 2 lingurite chimion
    • 3 catei de usturoi
    • 1 lingura paprika dulce
    • 1 lingurita fulgi de ardei iute
    • 5 lingurite sirop de artar
    • 1 mana de cimbru proaspat
    • sare si piper proaspat rasnit

Intr-o oala incapatoare, pune la fiert 800ml de apa si putina sare. Cand da in clocot, adauga mixul de legume, impreuna cu jumatate din frunzele de cimbru, 2 dintre catei de usturoi, paprika si chimionul.

Fierbe timp de 3 minute – legumele sunt pregatite deja la aburi, astfel incat timpul de gatire e super scurt (plus ca isi pastreaza culoarea super-frumoasa) –, apoi folosind un blender vertical sau unul de imersie mixeaza supa impreuna cu usturoiul ramas si o lingurita de piper proaspat rasnit, pana cand obtii consistenta dorita. Eu am vrut sa o fac super fina si catifelata, pentru ca de textura crocanta se vor ocupa nucile. Transfera supa inapoi in oala (daca ai folosit un blender vertical), adauga smantana pentru gatit si mai fierbe inca 1 minut.

La final asezoneaza cu extra sare si piper (daca simti nevoia). Transfera in boluri (eu le-am folosit pe cele ale Oanei, ca altfel ma scalpa) si presara deasupra fulgii de ardei iute, frunzele de cimbru ramase, nucile tocate grosier si cate o lingurita de sirop de artar.

//

In sezonul asta, supele dragustoase de la Bonduelle au pornit miscarea online #supi, pentru ca daca ai o zi mai trista, esti pe ganduri sau – pur si simplu – nu ai chef, supele pot sa-ti aduca oricand putina caldura :-) Cautati pe Instagram hashtag-ul si o sa descoperiti despre ce vorbesc. Dupa care puteti sa pregatiti propria supa – exista patru mixuri disponibile (Green Mix – cu dovlecel verde, fasole verde, broccoli si mazare, Happy Trio Mix – praz, morcovi galbeni si napi, Red Tomato Mix si Sweet Orange Mix, cel pe care l-am folosit eu – dovleac galben, dovleac dulce rosu, morcovi si ceapa). Iar daca o sa sa postati ceva pe Instagram folosind hashtagul #supi, puteti avea parte de o surpriza de la Bonduelle ;-)

//

Cat despre Texts From My Work Wife – there’s more where that came from:

  1. arata fenomenal de bine. wow.

  2. Carmen says:

    Supa preparata dupa reteta ta e dementiala, multumim! Un an nou fericit!

Insta Moments

  • home • this must be the place
  • take a WILD guess
•
•
•
#repost @refinery29
  • It’s starting
  • Last meeting of the year at @mazilique_studio. Refueling our energy with #nespresso & #essenzamini
  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver