Chez Mazilique

Tort de ciocolata cu topping de ganache si rodii

Nu fac torturi foarte des, asa ca atunci cand se intampla vreau sa fiu sigura ca e spot on.

Stiti torturile alea cu blat uscat si inecacios si crema greoaie? Ei bine, asta nu e unul dintre ele. E dens, cremos, fugdy si decadent, iar toppingul de rodii ii da o sclipire irezistibila. Asa ca daca n-o sa reusiti sa-l faceti chiar azi, salvati reteta pentru masa de Craciun, promit ca o sa fie memorabil.
 

INGREDIENTE
50-55 de minute, 12 felii

PENTRU BLAT

    • 225g unt
    • 250g ciocolata neagra (cu peste 70% cacao)
    • 5 oua mari
    • 225g zahar brun
    • 85g faina de migdale, data prin sita
    • 50g faina alba, data prin sita
    • ¼ lingurita sare
    •  
      PENTRU TOPPING

    • 150ml smantana pentru frisca
    • 100g ciocolata neagra (cu peste 70% cacao)
    • 1 lingura zahar pudra
    • semintele de la 1 rodie

 

Incinge cuptorul la 180°C.

Taie untul in cuburi, rupe ciocolata in bucati si pune-le impreuna intr-o craticioara. Amesteca incet, pe foc mic pana cand acestea se topesc.

Intr-un bol incapator, pune ouale si zaharul, iar cu ajutorul unui mixer bate-le bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si se fac spuma. Apoi, toarna cu atentie ciocolata de jur imprejurul bolului si amesteca incet (ca sa nu scoti bulele de aer formate) cu o lingura de metal, pana cand se mixul de oua si cel de ciocolata se combina si obtii o culoare uniforma, ciocolatie.

Adauga faina de migdale, faina alba si sarea. Mixeaza incet toata compozitia pana cand sunt toate ingredientele omogenizate.
Pregateste o forma de tort cu baza detasabila (eu am folosit una cu diametrul de 23cm). Pune o hartie de copt pe baza, apoi unge marginea cu unt si tapeteaz-o cu faina.

Toarna compozitia de blat in forma, niveleaza cu o spatula si pune-o la cuptor timp de 30-35 de minute, pana cand aluatul este crescut si ferm deasupra. Este posibil sa se crape putin la copt, dar nu e cazul sa te ingrijorezi.
Cand blatul e gata, lasa-l sa se raceasca inainte sa il scoti din forma.

Pentru ganache-ul de ciocolata, pune smanatana pentru frisca intr-un bol si incalzeste-o pana aproape de punctul de fierbere.
Rupe ciocolata in bucati, pune-o intr-un bol, presara deasupra zaharul pudra, apoi toarna smantana fierbinte si amesteca pana cand bucatile de ciocolata se topesc. Apoi, lasa ciocolata deoparte timp de 10 minute, sa se mai intareasca putin.

Scoate blatul din forma, asaza-l pe un platou, toarna crema de ciocolata deasupra si intinde-o pe toata suprafata prajiturii . La final, decoreaza cu semintele de rodii.

//

Dupa cum s-a vazut in gif-ul de mai sus, tortul a fost pregatit pentru ca am sarbatorit in bucataria de la Mazilique Studio ziua FashionDays.ro, care astazi implineste 8 ani de cand ne imbraca in tot felul de  chestii misto (cum ar fi outfit-ul asta care-mi place  de mor )

In magazinul online (destinatia #1 de fashion online din Europa Centrala si de Est, dealtfel), gasiti sute de mii de produse (si nu e o exagerare!) ale unor branduri precum Love Moschino, Adidas, New Balance, Calvin Klein, Nice, Mango United Colors of Benetton, Guess si multi altii. Iar cum eu in ultimii ani n-am mai facut cumparaturi (de haine) intr-un magazin fizic decat absolut accidental (sau in vacanta), faptul ca am la un click distanta toate aceste optiuni mi se pare brilliant. Dupa cum am mai zis si cu multe alte ocazii, nu-mi place sa pierd timpul pe drumuri, asa ca sa-mi aleg niste lucruri pe care sa mi le livreze cineva in the comfort of my own home (sau la studio, desigur) e cea mai buna varianta care mi se poate intampla. Si, desigur, daca nu mi-am nimerit marimea (cum se intampla de multe ori pentru ca eu am impresia ca pot sa ma indes in orice rochie extra small, returul la Fashion Days e super simplu si gratuit.

Insta Moments

  • #MaziliqueTheBook - Rezoluția mea pentru 2017 a fost să nu mai las timpul să treacă. Pe blog am povestit câte ceva despre asta (link în profil). În plus, la îndemnul @canon_romania am publicat și un mic preview al fotografiilor care se vor regăsi în carte.
  • Check out the blog (link in profile) for my favorite #pepparkakor #gingerbread recipe ☃️
•
•
•
#maziliquestudio #openkitchen #testkitchen #christmascookies #f52cookie #gingerbreadman
  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉