Chez Mazilique

Cum sa faci pesto de leurda

La cum arata tarabele din Obor zilele astea, cred ca, oficial, au inceput campionatele nationale de leurda. Si pentru ca nu era sa sar etapa pe sate, am zis sa las si eu aici un clasic (?!) si hipsteresc pesto de leurda. (In caz ca peste iarna te-ai saturat de ala de patrunjel)
 

INGREDIENTE

10 minute

    • 50g leurda
    • 30g seminte pin
    • 30g parmezan
    • 80ml ulei de masline
    • sare si piper proaspat rasnit
    • 1 lingurita suc de lamaie

Spala leurda si inlatura coditele.

Incinge o tigaie si prajeste usor semintele de pin. Rade parmezanul grosier.

Cea mai simpla metoda este sa adaugi toate ingredientele intr-un blender si sa-l lasi sa-si faca treaba, mixand pana cand obtii o pasta omogena.

Si ca tot acest sos sa nu se fi intamplat doar ca sa-l mananc pe paine, am fiert niste paste proaspete pe care le-am tavalit apoi in cateva linguri de pesto.

Inainte sa va suflecati manecile si sa va apucati de treaba, sa stiti ca daca v-a luat valul si v-ati intors din piata cu mai multa leurda decat v-ati propus (mie, in general, asa mi se intampla), mai exista niste situatii in care aceasta poate fi folosita cu succes:

 

  • Reteta asta de paste cu leurda si branza cheddar pe care Titica tocmai ce-a produs-o azi (se pare ca avem nu doar acelasi furnizor de leurda, dar si poftele sincronizate)
  • Risotto cu leurda de la yours truly
  • Cuscus de primavara cu de toate verzi (inclusiv leurda, desigur)

  1. […] fel de competiție pe cartiere – Vatra Luminoasă vs. Făinari –  din care a rezultat această rețetă la Mazilu (cu o poză absolut splendidă, cum face cumătra de obicei) și aceasta de mai jos la […]

  2. Damian says:

    Am facut si noi leurda peste leurda de ne-au sarit ochii. E innebunita domnisoara dupa leurda ca a gasit o dieta noua si fabuloasa…offf doamne.

Popular posts

Insta Moments

Instagram has returned invalid data.