Chez Mazilique

Oua in crusta de falafel cu mirodenii

de Misha

 

Anul acesta, meniul de Paste a fost pregatit intr-un cadru ceva mai atipic pentru Mazilique. Chiar daca locatia s-a pastrat, sedintele de brainstorming si discutiile se purtau de pe 2 continente. Eu (Misha) si noua noastra colega (Simona) am ales loboda si leustean din Obor, in timp ce Mazi sorta cosuri din frunze de palmier si mirodenii in piata Jamaa el-Fna din Marrakech (dupa cum poate s-a vazut pe Instagram)

Asa ca o parte din retetele pe care le vom postam in zilele urmatoare vor avea atat radacini orientale, cat si unele ceva mai est-europene :)

Also, sunt primele retete pe care le pregatim in “singuratate”, asa ca e posibil sa mai regasiti una, doua stangacii legate de fotografii sau styling. In schimb, garantam pentru gust, mai ales ca nu ne-am abatut de la proportiile invatate la Mazilique Studio – niciodata nu e prea mult patrunjel, mai bine cu usturoi decat fara, ar merge niste ardei iute etc. Cunoasteti deja modelul ;-)

Asa ca stay tuned, zilele urmatoare se anunta interesante!
 

INGREDIENTE

40 de minute, plus 12 ore hidratarea nautului, 5 oua

    • 5 oua
    • 150g naut
    • 4 fire ceapa verde
    • 1/2 legatura patrunjel
    • 2-3 catei usturoi
    • 1 lingura ulei de masline
    • 1 lingura suc de lamaie
    • 1 lingurita chimion pudra
    • 1 lingurita coriandru pudra
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1 lingura faina
    • 1 litru ulei de floarea soarelui
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Pune nautul intr-un bol, acopera-l cu apa si lasa-l peste noapte sa se hidrateze (sau cel putin 12 ore)

Fierbe ouale si curata-le de coaja.

Curata si toaca grosier ceapa, alege frunzele de patrunjel.

Dupa ce nautul s-a inmuiat, pune-l in bolul unui chopper sau robot de bucatarie, adauga ceapa verde, patrunjelul, usturoiul, sucul de lamaie, condimentele si praful de copt. Mixeaza bine, pana cand obtii o pasta densa si omogena. Aceasta trebuie sa fie cat de cat maleabila. Daca ti se pare prea moale, poti sa mai adaugi faina. Eu asa am facut.

Transfera compozitia pe o planseta si imparte-o in 5 bile de marimi egale. Pe suprafata de lucru, intinde o bucata de folie de plastic de dimeniunea unei coli A4. Pune o bila de aluat in centrul foliei si acopera cu o alta folie de aceeasi marime.

Cu un sucitor, intinde aluatul intr-o forma de disc cu diametrul de aproximativ 10cm (cat sa imbrace oul). Inlatura folia de deasupra aluatului (pune-o deoparte pentru ca o vei refolosi pentru restul oualelor), pune un ou in centrul discului si folosindu-te de colturile foliei incearca sa acoperi complet si uniform oul cu aluat.

Continua procesul in acelasi fel si cu ouale ramase. Pune-le la rece aproximativ 10 minute, pana cand se incinge uleiul.

Intr-o oala, pune ulei astfel incat oul sa fie acoperit complet in timpul prajirii. Incinge-l bine, apoi, cu ajutorul unei spumiere / palete scufunda ouale, cate unul pe rand. Lasa-le la prajit pana cand crusta care inveleste oul se rumeneste. Transfera-le pe o farfurie tapetata cu servet de hartie.

Serveste ouale cu un dressing fresh cu tahina, iaurt si lamaie. Sau simple, cu mult piper rasnit deasupra.

Popular posts

Insta Moments

Instagram has returned invalid data.