Chez Mazilique

Salata de sfecla coapta, cu nuci si branza albastra

de Cristina

 
Stiu ca I’m very late to the party, dar saptamana trecuta ne-a aterizat un spiralizator in bucataria de la studio. Ceea ce inseamna ca de atunci si pana acum am facut zulufi din toate legumele (si uneori fructele) care mi-au picat in mana. Chestie care apoi a degenerat in tot felul de salate, stir fry-uri si alte buddha bowl-uri cum am vazut deja prea multe pe Instagram (chestie care totusi nu m-a impiedicat sa join in). Ma rog.

Ca sa concluzionez, spiralizatorul e o chestie care-ti ocupa destul de mult loc in bucatarie (avand in vedere ca stie sa faca doar un singur lucru si tu probabil mai ai nevoie si de un robot, un storcator, un blender, un toaster, un espressor si tot circu’ aferent), dar e destul de simpatic si te ajuta sa mai inlocuiesti niste carbohidrati simpli (paste, anyone?!) cu niste variante mai beach body friendly cum ar fi zoodles (daca nici voi nu stiati pana acum ce inseamna asta – ca nici eu nu eram in tema -, zucchini noodles = zoodles :p). O sa vedeti voi zilele urmatoare despre ce bat campii aici. Deocamda avem in ceea ce urmeaza o salata de sfecla facuta noodles (deci boodles?! beetles?! THE BEETLES?!), coapta si amestecata cu diverse, dupa cum urmeaza.
 

INGREDIENTE
1 portie, 30 de minute

    • 1 sfecla (de aprox. 130g)
    • 50g branza cu mucegai albastru (eu am folosit Brie Le Bleu, dar merg si alte sortimente)
    • 2 linguri de nuci prajite
    • 1 lingura ulei de masline
    • 1 lingura suc de lamaie
    • 1/2 legatura patrunjel
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Incinge cuptorul la 200°C

Curata si spala sfecla. Apoi taie sfecla cum vrei tu: in felii, cuburi sau fasii. Dupa cum ziceam, eu am facut-o noodles.

Pune-o intr-o tava cu hartie de copt si da-o la cuptor timp de 15 minute.

Toaca nuca grosier si patrunjelul marunt, iar branza tai-o in bucati.

Dupa ce sfecla s-a copt, lasa-o 10-15 minute sa se raceasca.

Intr-un bol, pune sfecla, patrunjelul tocat, ulei de masline, sucul de lamaie, nucile. Amesteca totul si asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit.

Insta Moments

Instagram has returned invalid data.