Chez Mazilique

Tabbouleh de conopida cu menta si rodii

de Cristina

 

Dupa cum poate v-ati prins din aceasta cronologie de retete care se perinda de ceva ani pe blog, dieta mea consta intr-un ping pong continuu intre chestii deep fried, hipercalorice si/sau pline de zahar rafinat si salate care incearca sa echilibreze balanta.

In acest moment, m-ati prins in faza in care incerc sa recuperez din damage-ul facut de niste zile (si nopti) de decadance & debauchery. Nu stiu daca o sa reusesc, dar nu pot decat sa incerc.
 
INGREDIENTE
4 porții, 15 minute

    • ½ conopidă medie
    • 3 legături pătrunjel
    • ½ legătura mentă
    • 1 legatură ridichi
    • semințele de la 1 rodie
    • ½ castravete fabio
    • 3 fire ceapă verde
    •  
      PENTRU DRESSING

    • 3 linguri ulei de măsline
    • 2-3 linguri suc de lămaie
    • sare și piper proaspăt râșnit

 

Spală și curăță toate legumele și ierburile aromatice, apoi lasă-le la scurs sau șterge-le cu un prosop de hârtie.

Taie conopida în florete și mărunțește-le cu ajutorul unui robot de bucătarie, până când acestea se transformă în firimituri. Transferă-le într-un bol încăpător.

Toacă mărunt pătrunjelul, ceapa verde și menta, apoi adaugă-le peste conopidă.

Taie ridichile și castravetele în cubulețe si adaugă în bol, împreună cu semințele de rodie.

Pentru dressing, amestecă uleiul și sucul de lămâie împreună cu sarea și piperul, toarna-l peste restul de ingrediente. Amestecă bine. Si nu mai manca prostii! (Aici era un monolog interior. Vorbeam cu mine, n-o luati personal :p)

Popular posts

Insta Moments

Instagram has returned invalid data.