Chez Mazilique

Panna cotta cu apa de portocal, sos de caise si fistic

de Cristina

 

Mirosul cu ușurință evocă emoția și memoria. Acum două luni, în Marrakech vizitam medina înainte de căldura de după amiază, în timp ce întunericul mă prindea întotdeauna într-o grădină secretă, înconjurată de portocali în plină floare. Și asta am ales să iau acasă cu mine – acest parfum foarte special. Prin urmare, de fiecare dată când mi se mai face dor de Maroc, voi stropi câteva picături de fleur d’oranger într-un desert și voi fi imediat transportat înapoi în umbra Grădinii Majorelle sau într-o alee prăfuită a unui souk aglomerat.

Până ce mă voi întâlni din nou cu portocalii înfloriți din Maroc, am pregătit un desert simplu și aromat, din care mai iau cu nostalgie câte o linguriță.
 
INGREDIENTE
4 porții, 1 oră și 15 minute (cu tot cu timpul de răcire)

      PENTRU PANNA COTTA

    • 125ml lapte
    • 125ml smântână pentru frișcă
    • 1 lingură zahăr
    • 1 lingură (5ml) apă de flori de portocal (se găsește în băcăniile arăbești, dar și la raioanele de produse etnice din super și hipermarketuri)
    • 3 foi gelatină
    •  
      PENTRU SOSUL DE CAISE

    • 120g caise deshidratate
    • 200ml apa
    • 1 linguriță apă de flori de portocal
    •  
      PENTRU DECOR

    • 80g fistic tocat grosier

 

Într-un castron, pune foile de gelatină și acoperă-le cu apă timp de 5-10 minute, astfel încât să se înmoaie.

Pune o crăticioară pe foc mediu, adaugă laptele, smântâna și zahărul. Lasă amestecul să atingă temperatura de fierbere, apoi închide focul și dă oala deoparte timp de 10 minute.

După ce laptele s-a mai răcit puțin, adaugă apa de flori de portocal, scurge foile de gelatina și pune-le în oală. Amestecă încet, până când gelatina s-a dizolvat complet.

Toarnă lichidul în formele în care vrei să servești panna cotta, apoi dă-le la rece până ce se încheagă (aproximativ 1 oră).

Pentru sos, toacă caisele marunt și pune-le într-o crăticioara împreuna cu apa care să acopere complet caisele. Pune crăticioara pe foc mediu și amestecă constant până cand compozitia începe să fiarbă. Redu focul la minim si lasă la fiert până când compozitia ta are un aspect și o textură de gem. Lasa-l la racit la temperatura camerei.

Ornează fiecare porție de panna cotta cu o linguriță de sos de caise și presară deasupra fistic tocat.

Insta Moments

Unable to communicate with Instagram.